за какво плащаме данъци и винетки

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: за какво плащаме данъци и винетки

Мнение от Тедо »

aaa11 написа:а добре де за тия 3 4 години парите за винетки каде отидеха,аиде при леките коли е 60-тина лева ,а при тировете 1000- иии ?? Аз лино до сега не съм видял път направен от тях.Пък и по новините нищо не съм чул
Винетките отиват в бюджета, а пътищата се правят с евро пари + пари от бюджета.

Преминаването на 1 ТИР разбива пътя повече от преминаването на 100 леки коли, отделно тировете навъртат много повече километри от леките коли... Пък когато са претоварени, направо унищожават асфалта... :axe:
Реално винетката за ТИР или самосвал требва да е поне 7-8 бона, за да плаща колкото плащат колите, ама няма кой да ги плати...
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

Тедо написа:
aaa11 написа:а добре де за тия 3 4 години парите за винетки каде отидеха,аиде при леките коли е 60-тина лева ,а при тировете 1000- иии ?? Аз лино до сега не съм видял път направен от тях.Пък и по новините нищо не съм чул
Винетките отиват в бюджета, а пътищата се правят с евро пари + пари от бюджета.

Преминаването на 1 ТИР разбива пътя повече от преминаването на 100 леки коли, отделно тировете навъртат много повече километри от леките коли... Пък когато са претоварени, направо унищожават асфалта... :axe:
Реално винетката за ТИР или самосвал требва да е поне 7-8 бона, за да плаща колкото плащат колите, ама няма кой да ги плати...

ок ,съгласен съм , НО трябва да спре и шуробаджанащината с поръчките за изпълнение на инфра структурата.Не може закърпена дупка на скоро да ми се разпада под гумите ,вярно че и колата ми е близа 2 тона ,а неси представям ако мина с камиона
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Тедо написа:Не знам при вас как е, но района около нас на няколко пъти го ремонтираха и мога да кажа, че почти няма дупки (бабуните и грозните кръпки са друга тема)... Начинът да се оправиме лека-полека е, като повече хора си плащат НО И ТЪРСЯТ СМЕТКА КАК СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ... Не като всеки дава луди пари за кола пък после за една винетка се скатава...
За кола пари се дават с кеф, защото никой не те насилва да ги дадеш.
А като ги дадеш - знаеш за к'во си ги дал, нали?!
А аз като съм дал пари за минетка, дори и 1, нищо не съм получил срещу тези пари.....та к'во ме боли мен фара, че Унгария няма излаз на Черно море?! :shock: /бел. авт. т.е. че на Тедо в района почти нямало дупки/
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

http://www.dnes.bg/index/2010/12/07/cve ... ank.105691

Еми те тука някъде отидоха парите за винетки,минетки...и прочие.Айде хаирлия да е и честито.
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Преди с една винетка,4-5 коли карахме,ама сега го направиха много тъпо,защото хем ще даваме много пари,хем пътищата ще си останат гробници! :(
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

kolio_vg написа:Преди с една винетка,4-5 коли карахме,ама сега го направиха много тъпо,защото хем ще даваме много пари,хем пътищата ще си останат гробници! :(
Ами колкото е нормално пътищата ни да са в това състояние,то толкова е и нормално да карате 4-5 коли с една винетка.Както и че 30 % от колите са без Гражданска Отговорност. :!: :!: :!:
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

maranzika написа:
kolio_vg написа:Преди с една винетка,4-5 коли карахме,ама сега го направиха много тъпо,защото хем ще даваме много пари,хем пътищата ще си останат гробници! :(
Ами колкото е нормално пътищата ни да са в това състояние,то толкова е и нормално да карате 4-5 коли с една винетка.Както и че 30 % от колите са без Гражданска Отговорност. :!: :!: :!:
Добре сега ще видим с новите винетки какъв ще е ефекта-нулев.Само гушите пълним на някой,то освен да се краде друго не се знае.
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Мдаммм....
Не мрънкайте, защото и тея дето крадат са българи, само че по-умни от нас.
Който не е крал- нека вдигне ръка...

Леле колко мъка е причинил хан Аспарух на тази иначе хубава земя...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

_DK_ написа: Който не е крал- нека вдигне ръка...

Който краде - има! :lol: :lol: :lol:
А тоя хан Аспарух да го смеря в ушите - да беше минал през Мисисипи, а не през Дунава! :mrgreen:

Минетките и ГО-тата ако са поименни, а не пономерни - тогава хората ще си купуват!!!
Никой не може да кара едновременно две коли по едно и също време, нали? За чий тогава да им плащам 2 минетки?! Вместо номер - да се пише име или ЕГН и минетката да е подвижна, както досега. :lol:
По другия свят ГО-тата се водят на име на водач, а не на МПС...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

GODzillata написа:
_DK_ написа: Който не е крал- нека вдигне ръка...

Който краде - има! :lol: :lol: :lol:
А тоя хан Аспарух да го смеря в ушите - да беше минал през Мисисипи, а не през Дунава! :mrgreen:

Минетките и ГО-тата ако са поименни, а не пономерни - тогава хората ще си купуват!!!
Никой не може да кара едновременно две коли по едно и също време, нали? За чий тогава да им плащам 2 минетки?! Вместо номер - да се пише име или ЕГН и минетката да е подвижна, както досега. :lol:
По другия свят ГО-тата се водят на име на водач, а не на МПС...
Обясни им го :D ама нали колите са повече от хората в България и трябва много да се краде,че те са бедни хора тия в парламента и цялата им гилдия от мошенници
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

GODzillata написа:...та к'во ме боли мен фара, че Унгария няма излаз на Черно море?! :shock: /бел. авт. т.е. че на Тедо в района почти нямало дупки/
Във вашия район (Северозападнала България) дето един от десет човека плаща въобще някакви данъци... Какво очаквате - чудо ли? :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не съм крал и никога няма да крада-няма да ставам политик.Пък другите крадци ,когото докопам /не ми дават да докопвам депутати и министри,с по-малки политичета се случва от време на време да се занимавам/,големи разстройства го погват.За 22 години много голям брой има вече с големи неприятности.Ако не бъдат вкарани в затвора,биват вкалвани в големи парични разходи.Много ги боли.Ама винетки си плащам.Щото няма безплатен обяд.Щото ако не са винетките,то ще е някакъв друг републикански пътен данък.Или тол-такса за преминаване по всички пътища от републиканската пътна мрежа.Няма държава без косвени данъци,просто няма.
elinpelin1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elinpelin1 »

INCUBUS написа:Не съм крал и никога няма да крада-няма да ставам политик.Пък другите крадци ,когото докопам /не ми дават да докопвам депутати и министри,с по-малки политичета се случва от време на време да се занимавам/,големи разстройства го погват.За 22 години много голям брой има вече с големи неприятности.Ако не бъдат вкарани в затвора,биват вкалвани в големи парични разходи.Много ги боли..
:D Дали,дали, ма наДали :D
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ти не се обаждай,ледено малко разсъдъче,етажерките в черепната ти кутийка са пълни с мухъл и стари дрипи.Шибай се там с лапландските елени и изливай омразата си към всичко българско върху рогата им,ако ти стиска.
elinpelin1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elinpelin1 »

Хммм, симпатяга си ти :D
А как го правим дАлИ с ддс или само с ДС :mrgreen:
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”