Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

за какво плащаме данъци и винетки
Модератор: dantho.mihov
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: за какво плащаме данъци и винетки
Винетките отиват в бюджета, а пътищата се правят с евро пари + пари от бюджета.aaa11 написа:а добре де за тия 3 4 години парите за винетки каде отидеха,аиде при леките коли е 60-тина лева ,а при тировете 1000- иии ?? Аз лино до сега не съм видял път направен от тях.Пък и по новините нищо не съм чул
Преминаването на 1 ТИР разбива пътя повече от преминаването на 100 леки коли, отделно тировете навъртат много повече километри от леките коли... Пък когато са претоварени, направо унищожават асфалта...

Реално винетката за ТИР или самосвал требва да е поне 7-8 бона, за да плаща колкото плащат колите, ама няма кой да ги плати...
-
- вече хвърля и на тежко
Тедо написа:Винетките отиват в бюджета, а пътищата се правят с евро пари + пари от бюджета.aaa11 написа:а добре де за тия 3 4 години парите за винетки каде отидеха,аиде при леките коли е 60-тина лева ,а при тировете 1000- иии ?? Аз лино до сега не съм видял път направен от тях.Пък и по новините нищо не съм чул
Преминаването на 1 ТИР разбива пътя повече от преминаването на 100 леки коли, отделно тировете навъртат много повече километри от леките коли... Пък когато са претоварени, направо унищожават асфалта...![]()
Реално винетката за ТИР или самосвал требва да е поне 7-8 бона, за да плаща колкото плащат колите, ама няма кой да ги плати...
ок ,съгласен съм , НО трябва да спре и шуробаджанащината с поръчките за изпълнение на инфра структурата.Не може закърпена дупка на скоро да ми се разпада под гумите ,вярно че и колата ми е близа 2 тона ,а неси представям ако мина с камиона
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
За кола пари се дават с кеф, защото никой не те насилва да ги дадеш.Тедо написа:Не знам при вас как е, но района около нас на няколко пъти го ремонтираха и мога да кажа, че почти няма дупки (бабуните и грозните кръпки са друга тема)... Начинът да се оправиме лека-полека е, като повече хора си плащат НО И ТЪРСЯТ СМЕТКА КАК СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ... Не като всеки дава луди пари за кола пък после за една винетка се скатава...
А като ги дадеш - знаеш за к'во си ги дал, нали?!
А аз като съм дал пари за минетка, дори и 1, нищо не съм получил срещу тези пари.....та к'во ме боли мен фара, че Унгария няма излаз на Черно море?!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

http://www.dnes.bg/index/2010/12/07/cve ... ank.105691
Еми те тука някъде отидоха парите за винетки,минетки...и прочие.Айде хаирлия да е и честито.
Еми те тука някъде отидоха парите за винетки,минетки...и прочие.Айде хаирлия да е и честито.
Преди с една винетка,4-5 коли карахме,ама сега го направиха много тъпо,защото хем ще даваме много пари,хем пътищата ще си останат гробници! 

- maranzika
- сериозен играч
Ами колкото е нормално пътищата ни да са в това състояние,то толкова е и нормално да карате 4-5 коли с една винетка.Както и че 30 % от колите са без Гражданска Отговорност.kolio_vg написа:Преди с една винетка,4-5 коли карахме,ама сега го направиха много тъпо,защото хем ще даваме много пари,хем пътищата ще си останат гробници!

Добре сега ще видим с новите винетки какъв ще е ефекта-нулев.Само гушите пълним на някой,то освен да се краде друго не се знае.maranzika написа:Ами колкото е нормално пътищата ни да са в това състояние,то толкова е и нормално да карате 4-5 коли с една винетка.Както и че 30 % от колите са без Гражданска Отговорност.kolio_vg написа:Преди с една винетка,4-5 коли карахме,ама сега го направиха много тъпо,защото хем ще даваме много пари,хем пътищата ще си останат гробници!![]()
![]()
Мдаммм....
Не мрънкайте, защото и тея дето крадат са българи, само че по-умни от нас.
Който не е крал- нека вдигне ръка...
Леле колко мъка е причинил хан Аспарух на тази иначе хубава земя...
Не мрънкайте, защото и тея дето крадат са българи, само че по-умни от нас.
Който не е крал- нека вдигне ръка...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Който краде - има!_DK_ написа: Който не е крал- нека вдигне ръка...

А тоя хан Аспарух да го смеря в ушите - да беше минал през Мисисипи, а не през Дунава!

Минетките и ГО-тата ако са поименни, а не пономерни - тогава хората ще си купуват!!!
Никой не може да кара едновременно две коли по едно и също време, нали? За чий тогава да им плащам 2 минетки?! Вместо номер - да се пише име или ЕГН и минетката да е подвижна, както досега.

По другия свят ГО-тата се водят на име на водач, а не на МПС...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Обясни им гоGODzillata написа:Който краде - има!_DK_ написа: Който не е крал- нека вдигне ръка...
Леле колко мъка е причинил хан Аспарух на тази иначе хубава земя...![]()
![]()
![]()
А тоя хан Аспарух да го смеря в ушите - да беше минал през Мисисипи, а не през Дунава!![]()
Минетките и ГО-тата ако са поименни, а не пономерни - тогава хората ще си купуват!!!
Никой не може да кара едновременно две коли по едно и също време, нали? За чий тогава да им плащам 2 минетки?! Вместо номер - да се пише име или ЕГН и минетката да е подвижна, както досега.![]()
По другия свят ГО-тата се водят на име на водач, а не на МПС...

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Във вашия район (Северозападнала България) дето един от десет човека плаща въобще някакви данъци... Какво очаквате - чудо ли?GODzillata написа:...та к'во ме боли мен фара, че Унгария няма излаз на Черно море?!/бел. авт. т.е. че на Тедо в района почти нямало дупки/

-
- кандидат преподавател
Не съм крал и никога няма да крада-няма да ставам политик.Пък другите крадци ,когото докопам /не ми дават да докопвам депутати и министри,с по-малки политичета се случва от време на време да се занимавам/,големи разстройства го погват.За 22 години много голям брой има вече с големи неприятности.Ако не бъдат вкарани в затвора,биват вкалвани в големи парични разходи.Много ги боли.Ама винетки си плащам.Щото няма безплатен обяд.Щото ако не са винетките,то ще е някакъв друг републикански пътен данък.Или тол-такса за преминаване по всички пътища от републиканската пътна мрежа.Няма държава без косвени данъци,просто няма.
-
- научил се да хвърля
INCUBUS написа:Не съм крал и никога няма да крада-няма да ставам политик.Пък другите крадци ,когото докопам /не ми дават да докопвам депутати и министри,с по-малки политичета се случва от време на време да се занимавам/,големи разстройства го погват.За 22 години много голям брой има вече с големи неприятности.Ако не бъдат вкарани в затвора,биват вкалвани в големи парични разходи.Много ги боли..

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
-
- кандидат преподавател
Ти не се обаждай,ледено малко разсъдъче,етажерките в черепната ти кутийка са пълни с мухъл и стари дрипи.Шибай се там с лапландските елени и изливай омразата си към всичко българско върху рогата им,ако ти стиска.
-
- научил се да хвърля
Хммм, симпатяга си ти
А как го правим дАлИ с ддс или само с ДС

А как го правим дАлИ с ддс или само с ДС

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Убийците се смеят,
Весело живеят,