Каята тръгна !

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

Не беше умишлено!!! Нямаше друго под ръка, та с рекламните материали :wink: .....
Не съм ловец, но съм рибар!
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

днес ходих на втора буна във Варна, но тъй като нямах миди, а само сланина, не хванах :? иначе другите вадеха всякакъв калибър - малки, големи, пясъчни, дебелоусти :) и все на мида
gtamahkyarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gtamahkyarov »

здравеите колеги.в петък бяхме със сина ми за кая на морска гара там където стоеше перуна.каята вървеше горе долу добре.хващаше се и дребен меджит.но това за което ви пиша е рибата която извади сина ми.ако мога ще каЧа и снимките.един колега каза Че е вид кая и аз така си помислих.тъи като в главата си прилиЧаше на кая.само дето тези мустаЧки нещо не се вързваха с каята.на другия ден разгледах риболовната енциклопедия и видях Че същата риба я има там в раздела рядка слука и се казва михалца или още налим.обаЧе там пише Че тази риба се среща в дунава и сладководни води.жалко Че не можахме да я запазим.възможно ли е тази риба да е михалца или колегата е прав Че е вид кая
http:[img]//gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=10249&sort=1&cat=500&page=1[/img]

май нещо не ми се получава качването на снимките.не съм качвал до сега тука.ще помоля някой да ги качи от галерията ми. благодаря предварително.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Доколкото съм наясно налима се лови по дунава при това само вечер защото само тогава се храни,вероятно са възможни изключения ,но толкова малка да стигне толкова далече от родното място малко трудно...все пак стават по 15-16 кила.Аз съм на мнение че е кая просто е или някакъв рядък вид или е се е родила дефектна :roll: .И все пак не бях виждал такава :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Михалцата е от рода на треските, единственият сладководен представител, другите от семейството са морски риби, ако видя снимката - ще се обадя на мой приятел-ихтиолог да каже каква е тази риба :D :shock: :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Здравейте!Това рибе сплескано ли е странично?Хващал съм на вълнолома нищо което стари рибари нарекоха Галя.Прилича на попче но е сплеснато а гръбната перка е доста дълга и има имустачки.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Рибата, показана на снимката е галя.
За повече информация погледни този линк
http://www.spearfish.org/e107_plugins/c ... content.61
Последно промяна от justinian на Вто Апр 10, 2007 9:04 am, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Здравей Жусти, в събота бях на кея на Поморийското пристанище...имаше много рибари...ама теб не те видях...само Ачо ПОПА ловеше дребни попченца за котките...и мърмореше на висок глас, че пак дошли БУРГАЗЛИЙТЕ с пръчките и изловили рибата....хахаха... :lol:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Здравей Бат Милене :lol: Да не повярва човек, но съм в отпуск. Още не мога да дойда на себе си от нечовешкото натоварване в службата. В момента релаксирам у дома, извършвайки разнообразни ремонти. Както знаеш, моята информация относно риболовната слука на територията на Община Поморие / а и не само / винаги е била точна и подкрепена с доказателства. Бъди сигурен, че няма да пропусна да споделя с вас някое интересно събитие от такъв характер :lol: Решил съм да подготвя лодката си за любителски риболов с всички необходими уреди и приспособления и едва тогава да открия "Риболовен сезон 2007", а дотогава внимателно ще следя вашите риболовни подвизи :o Наслука!!!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

justinian написа:Рибата, показана на снимката е галя.
За повече информация погледни този линк
http://www.spearfish.org/e107_plugins/c ... content.61
Съвсем я бях забравил тази риба.Прав си галя е :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
gtamahkyarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gtamahkyarov »

колеги благодаря за отговорите.точно галя е тази риба.аз толкова години ходя за кая но не беше ми се случвало да уловя такава.здраве и наслука на всички.
Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

batmilen написа:Здравей Жусти, в събота бях на кея на Поморийското пристанище...имаше много рибари...ама теб не те видях...само Ачо ПОПА ловеше дребни попченца за котките...и мърмореше на висок глас, че пак дошли БУРГАЗЛИЙТЕ с пръчките и изловили рибата....хахаха... :lol:
Вярно, че на кея излизат почти само дребни, обаче от другата страна на тетраподите си се ловят доста прилични парчета - къмто 20тина см. А дребни попчета там почти няма. :D
Не съм ловец, но съм рибар!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Да ...ама не ми се катери по тетраподите... :lol: а трябва да имаш и 8 метров прът...за да пускаш в дупките... :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Незнам,обаче баща ми сега ми каза,че в неделя ходил за кая,докато ние ходихме по Камчия за кефал.Страшно много е дало.На Златни пясъци на буната до яхтеното пристанище от външната страна по тетраподите.Много големи вълни,обаче рибата направо се е скъсала да излиза.Питах го дали е излязла заргана,ама каза,че имало няколко мераклии,но никой нямал и удар даже.Ще видим другата седмица да идем да видим кво става с тея заргани,ако няма заргани поне КАЯ ИМА!Може и на НОЙ да се пробва.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
metgrup
новобранец
новобранец

Мнение от metgrup »

КОЛЕГИ РАЗКАЖЕТЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "БОМБАРДАТА" ОТ КЪДЕ СЕ КУПУВА И КОЛКО СТРУВА. АЗ СЪМ НАЧИНАЕЩ МОРСКИ РИБОЛОВЕЦ СЕГА СЪБИРАМ ИНФОРМАЦИЯ И МИСЛЯ ДА ОПИТАМ ПО ГРЪЦКО.
БЛАГОДАРЯ ВИ.....
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”