Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Каята тръгна !
Модератори: emo vasilev, alekst
- Малкото рибарче
- новобранец
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
здравеите колеги.в петък бяхме със сина ми за кая на морска гара там където стоеше перуна.каята вървеше горе долу добре.хващаше се и дребен меджит.но това за което ви пиша е рибата която извади сина ми.ако мога ще каЧа и снимките.един колега каза Че е вид кая и аз така си помислих.тъи като в главата си прилиЧаше на кая.само дето тези мустаЧки нещо не се вързваха с каята.на другия ден разгледах риболовната енциклопедия и видях Че същата риба я има там в раздела рядка слука и се казва михалца или още налим.обаЧе там пише Че тази риба се среща в дунава и сладководни води.жалко Че не можахме да я запазим.възможно ли е тази риба да е михалца или колегата е прав Че е вид кая
http:[img]//gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=10249&sort=1&cat=500&page=1[/img]
май нещо не ми се получава качването на снимките.не съм качвал до сега тука.ще помоля някой да ги качи от галерията ми. благодаря предварително.
http:[img]//gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=10249&sort=1&cat=500&page=1[/img]
май нещо не ми се получава качването на снимките.не съм качвал до сега тука.ще помоля някой да ги качи от галерията ми. благодаря предварително.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Доколкото съм наясно налима се лови по дунава при това само вечер защото само тогава се храни,вероятно са възможни изключения ,но толкова малка да стигне толкова далече от родното място малко трудно...все пак стават по 15-16 кила.Аз съм на мнение че е кая просто е или някакъв рядък вид или е се е родила дефектна
.И все пак не бях виждал такава
.

За бракониерите само слънчаци
!

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Рибата, показана на снимката е галя.
За повече информация погледни този линк
http://www.spearfish.org/e107_plugins/c ... content.61
Последно промяна от justinian на Вто Апр 10, 2007 9:04 am, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравей Бат Милене
Да не повярва човек, но съм в отпуск. Още не мога да дойда на себе си от нечовешкото натоварване в службата. В момента релаксирам у дома, извършвайки разнообразни ремонти. Както знаеш, моята информация относно риболовната слука на територията на Община Поморие / а и не само / винаги е била точна и подкрепена с доказателства. Бъди сигурен, че няма да пропусна да споделя с вас някое интересно събитие от такъв характер
Решил съм да подготвя лодката си за любителски риболов с всички необходими уреди и приспособления и едва тогава да открия "Риболовен сезон 2007", а дотогава внимателно ще следя вашите риболовни подвизи
Наслука!!!

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Съвсем я бях забравил тази риба.Прав си галя еjustinian написа:Рибата, показана на снимката е галя.

За бракониерите само слънчаци
!

-
- научил се да хвърля
- Малкото рибарче
- новобранец
Вярно, че на кея излизат почти само дребни, обаче от другата страна на тетраподите си се ловят доста прилични парчета - къмто 20тина см. А дребни попчета там почти няма.batmilen написа:Здравей Жусти, в събота бях на кея на Поморийското пристанище...имаше много рибари...ама теб не те видях...само Ачо ПОПА ловеше дребни попченца за котките...и мърмореше на висок глас, че пак дошли БУРГАЗЛИЙТЕ с пръчките и изловили рибата....хахаха...

Не съм ловец, но съм рибар!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Незнам,обаче баща ми сега ми каза,че в неделя ходил за кая,докато ние ходихме по Камчия за кефал.Страшно много е дало.На Златни пясъци на буната до яхтеното пристанище от външната страна по тетраподите.Много големи вълни,обаче рибата направо се е скъсала да излиза.Питах го дали е излязла заргана,ама каза,че имало няколко мераклии,но никой нямал и удар даже.Ще видим другата седмица да идем да видим кво става с тея заргани,ако няма заргани поне КАЯ ИМА!Може и на НОЙ да се пробва.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.