Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

сега се вращам от ДУРАНКУЛАК
Модератор: bobopeli
сега се вращам от ДУРАНКУЛАК
Колеги за информация блатото е в забрана от 01.04 до 01.07 лично аз видях наредбата от проверяващите.Докато бях там 3 дена,учудващо добра популация на сомчета от 3-5-7 кг. В предвид миналата година когато бяха рядкост.Бях се отчаял за гйола поради тоя мор с тока които прилагат няколко човека,рибата ставала импотентна , хаивера се паржел и така нататък приказки които сам чувал и на мене ми е интересно какви вреди стават от тия тоци.Тая година за сега имам надежди и на първи си пренасям къщата на Дуранкулак.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, това е абсолютната истина. Това е така, съгласно проекта за управление на двете езера - Дуранкулашко и Шабленско, като има заповед с която разрешените периоди за риболов са: 01.03 до 31.03 и от 01.07. до 31.10. Интересно ми е, защо пък ловците не са ограничени, когато риболова се ограничава заради ПИЛЕ-ГРИПИТЕmircone написа:Здр. колега,да те питам за забраната сериозно ли е до 01.07 ,не е ли до 01.06

- radoadvokat
- ще става разбирач
За ловците е ограничен лова, т.е. не можеш да ловуваш на езерата. Има буферна зона от мисля 200м. от брега на езерата след която можеш да ловуваш. Иначе не виждам нищо лошо в така окастрения срок за риболов, защото рибата ще си почива през забраната, но само ото нас риболовците, бракониерите имат друг срок за риболов питайте ИАРА, нали при тях се отчита прихода.
- radoadvokat
- ще става разбирач
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач