сега се вращам от ДУРАНКУЛАК

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

сега се вращам от ДУРАНКУЛАК

Мнение от chipi_ »

Колеги за информация блатото е в забрана от 01.04 до 01.07 лично аз видях наредбата от проверяващите.Докато бях там 3 дена,учудващо добра популация на сомчета от 3-5-7 кг. В предвид миналата година когато бяха рядкост.Бях се отчаял за гйола поради тоя мор с тока които прилагат няколко човека,рибата ставала импотентна , хаивера се паржел и така нататък приказки които сам чувал и на мене ми е интересно какви вреди стават от тия тоци.Тая година за сега имам надежди и на първи си пренасям къщата на Дуранкулак.
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

да заври не от ток,а от риба!
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

всички искаме да има риба обаче заради такива печалбари бракониери които и проверяващите ги знаят и не ги ловят,ще си мечтаем за големите сомове които имаше това блато.
Аватар
mircone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mircone »

Здр. колега,да те питам за забраната сериозно ли е до 01.07 ,не е ли до 01.06
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

да Дуранкулак и Шабленското 15 дена преди до 15дена след официалната забрана а бре чак на 01 07 ште са пуснати,това важи само за тях защото гнездят птиците тогава поне така ми го обясни Михаил наречения Митио очите от РИОСВ-ВАРНА пак и ми показа наредбата.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

mircone написа:Здр. колега,да те питам за забраната сериозно ли е до 01.07 ,не е ли до 01.06
Колега, това е абсолютната истина. Това е така, съгласно проекта за управление на двете езера - Дуранкулашко и Шабленско, като има заповед с която разрешените периоди за риболов са: 01.03 до 31.03 и от 01.07. до 31.10. Интересно ми е, защо пък ловците не са ограничени, когато риболова се ограничава заради ПИЛЕ-ГРИПИТЕ :P , т.е. птиците.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

За ловците е ограничен лова, т.е. не можеш да ловуваш на езерата. Има буферна зона от мисля 200м. от брега на езерата след която можеш да ловуваш. Иначе не виждам нищо лошо в така окастрения срок за риболов, защото рибата ще си почива през забраната, но само ото нас риболовците, бракониерите имат друг срок за риболов питайте ИАРА, нали при тях се отчита прихода.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Radoadvokat, не зная дали в случая трябва да питаме ИАРА ? Те почти нямат контролни функции по двете езера. Основната контролна функция е на РИОПС-Варна.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

предполагам че си прав, просто исках да иронизирам всичките там контролни органи, щото на Дуранкулак се знае кой шари с тока ама не си мърдат пръста, защо ли.
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Ето малко инфо за Дуранкулак и Шабла :wink:

http://linkbg.com/?site=nw&n=30666
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

дано наистина да засилят контрола, поне да не се въдят други мрежари и токаджии, то ясно че тия дето са сега целогодишно там няма ги махнат
аз лично нямам намерение да ходя по време на забраната - чак юли месец ще се посещават езерата
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”