Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Eгейско море
Модератори: emo vasilev, alekst
Eгейско море
в залива света гора на халкидики хванах голяма хищна риба ,местните я наричат киниги.някой знае ли за нея
-
- ще става разбирач
Re: Eгейско море
Колега! До колкото зная, всъщност подсказват ми на ухо
, на гръцки киниги означава , лов - улов!!!!

Христо - наслука на всички
-
- ще става разбирач
Кинигос си хванал предполагамpepericos написа:в залива света гора на халкидики хванах голяма хищна риба ,местните я наричат киниги.някой знае ли за нея

Така ли изглеждаше:

По принцип точно на Урануполи не се въртят много и е по-вероятно е на порта на Трипити да удари такова. Ти къде и на какво го хвана точно

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
в пиргидика.на малка рибка обвита с 10 куки .корда 0.30 без пръчка.хвърляш и дърпаш бързо.виждаш я как гони.невероятно.беше 73 см
-
- ще става разбирач
Aaa ясно не сте били на Атон .....Пирагидика се намира между двата ръкава Атонския и Ситония горе-долу по средата в дъното на залива - знам гоpepericos написа:в пиргидика.на малка рибка обвита с 10 куки .корда 0.30 без пръчка.хвърляш и дърпаш бързо.виждаш я как гони.невероятно.беше 73 см

Ловил си на полиангистро така се казва такъма с много куки

/Стоичков/
/Стоичков/
Колега,благодаря за инфото,намерих я в нета под това име.Относно мястото-нарича се agios oros или в превод -света гора.става въпрос за залива между Атон и Ситоня,а селцето Пиргидика е точно както си го описал.Аз живея там.Ако някой има път на там да търси Петрос от Вулгария.Няма интернет там
Здрасти адаш и браво за улова ти.pepericos написа:Колега,благодаря за инфото,намерих я в нета под това име.Относно мястото-нарича се agios oros или в превод -света гора.става въпрос за залива между Атон и Ситоня,а селцето Пиргидика е точно както си го описал.Аз живея там.Ако някой има път на там да търси Петрос от Вулгария.Няма интернет там
П.П. Едно въпросче имам;
Там риболова не е ли забранен

Не.Поне в дъното на залива няма ограничения.Ако хванеш малък октопод и случайно полицаите научат,има голяма глоба.Около Атон съм виждал малки рибарски лодки близо до брега.
Ακο можеш да четеш гръцки,етоpepericos написа:Не.Поне в дъното на залива няма ограничения.Ако хванеш малък октопод и случайно полицаите научат,има голяма глоба.Около Атон съм виждал малки рибарски лодки близо до брега.

-
- ще става разбирач
От скоро ли живееш там? Аз често ходя на Халкидики на почивки и риби така че може и да се видим някой пътpepericos написа:Колега,благодаря за инфото,намерих я в нета под това име.Относно мястото-нарича се agios oros или в превод -света гора.става въпрос за залива между Атон и Ситоня,а селцето Пиргидика е точно както си го описал.Аз живея там.Ако някой има път на там да търси Петрос от Вулгария.Няма интернет там

петър василев написа: П.П. Едно въпросче имам;
Там риболова не е ли забранен
Петьо, то това за около Атонските земи брепетър василев написа: Ακο можеш да четеш гръцки,етоhttp://athonite.gr/data/metakiniseis.htm

Там където живее човека няма проблем може да си лови, колко си иска от брега без билет, а за от лодка билет и късмет

/Стоичков/
/Стоичков/
esox_hunter написа:Там където живее човека няма проблем може да си лови, колко си иска от брега без билет, а за от лодка билет и късмет

Искам да Ви кажа ,че през лятото рибар от Пиргидика хвана акула около 500кг.На всички риболовци желая късмет през Новата година.След празниците съм в Пиргидика. Живея на Камбото,Петрос от Вулгария
-
- ще става разбирач
А някой не се ли сети да го снима тоз дзверpepericos написа:Искам да Ви кажа ,че през лятото рибар от Пиргидика хвана акула около 500кг...

И от кой тип е била акулата

/Стоичков/
/Стоичков/
Аз я видях разфасована.Гърците не искаха да се вдига шум,за да не избягат летовниците.Рибарят пуснал мрежи за риба меч и акулата се оплела.Лодката е със винт за прибиране на мрежите.Когато започнал да обира,усетил голямо съпротивление.Извлякъл я до кея и там са му помогнали да я изкара на брега.Продаде я на рибна борса Иерисо ,евтино.Гърците наричат акулата куче-риба и не я ценят много.Рибарят се казва Сава-много добър човек,рядко се срещат сред византийците