Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Eгейско море
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
Re: Eгейско море
А не казаха ли от какъв вид е акулата, че ми е интересноpepericos написа:Аз я видях разфасована.Гърците не искаха да се вдига шум,за да не избягат летовниците.Рибарят пуснал мрежи за риба меч и акулата се оплела.Лодката е със винт за прибиране на мрежите.Когато започнал да обира,усетил голямо съпротивление.Извлякъл я до кея и там са му помогнали да я изкара на брега.Продаде я на рибна борса Иерисо ,евтино.Гърците наричат акулата куче-риба и не я ценят много.Рибарят се казва Сава-много добър човек,рядко се срещат сред византийците

То аз да ти кажа ако ми беше казал че я е хванал на въдица толкова голяма акула нямаше да вярвам много

А иначе и аз познавам добри хора гърци, то като навсякъде има и добри има и лоши

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Щом е била към 500 кг съм сигурен на 99%,че е била Σαπουνάς(Сапунас).

Акулата Cetorhinus Максимус, по-известна като Pilgrim, ПОП или Sapounas е на второ място на нашата планета риба и от най-големите в Средиземно море. Смятана за световно застрашен вид и защитена както от европейското ,така и международното право (IUCN, CITES). Въпреки че Pilgrim обикновено зимува дълбоко в пролетните месеци излиза и в плитки крайбрежни зони, привлечена от изобилието на сезонни микроскопични организми планктон с който се храни. Този вид напълно безвреден за хората, те дори нямат зъби.

Здравейте, честита и зрава нова година на всички съфорумнициЗа тази година още не съм ходил за риба,никой от познатите ми колеги не е имал кой знае какъв успех по гръцко,става дума за Кавала,Ставро,Олимпяда,Амфиполи, затова ще поискам малко инфо за ситуацията около Стратони,Йерисо,Неа Рода,Трипити.От гърци съм чувал,че през януари по тези места излиза Лаврак,Кокали,Сепия,Октоподи.
В момента масово се ловят спати,луцос и лавраци.При добър късмет може да се направи и добър улов на калмари.
- miroslavpetkov
- научил се да хвърля