Eгейско море

Модератори: emo vasilev, alekst

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Eгейско море

Мнение от esox_hunter »

pepericos написа:Аз я видях разфасована.Гърците не искаха да се вдига шум,за да не избягат летовниците.Рибарят пуснал мрежи за риба меч и акулата се оплела.Лодката е със винт за прибиране на мрежите.Когато започнал да обира,усетил голямо съпротивление.Извлякъл я до кея и там са му помогнали да я изкара на брега.Продаде я на рибна борса Иерисо ,евтино.Гърците наричат акулата куче-риба и не я ценят много.Рибарят се казва Сава-много добър човек,рядко се срещат сред византийците
А не казаха ли от какъв вид е акулата, че ми е интересно :roll: Ако не знаеш разпитай ги и ми пиши...Питам защото съм чел по разни справки, че около Атон е едно от местата където най често се срещат бели акули... Другото е около Керкира (Корфу) Впрочем това са местата където най често ходя на почивка и за риби :wink: Ама нормално де места където се върти много риба нормално е да има и "акулки" :wink:
То аз да ти кажа ако ми беше казал че я е хванал на въдица толкова голяма акула нямаше да вярвам много :wink: ...предположих че в мрежи се е оплела...
А иначе и аз познавам добри хора гърци, то като навсякъде има и добри има и лоши :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
петър василев

Мнение от петър василев »

Щом е била към 500 кг съм сигурен на 99%,че е била Σαπουνάς(Сапунас).

Акулата Cetorhinus Максимус, по-известна като Pilgrim, ПОП или Sapounas е на второ място на нашата планета риба и от най-големите в Средиземно море. Смятана за световно застрашен вид и защитена както от европейското ,така и международното право (IUCN, CITES). Въпреки че Pilgrim обикновено зимува дълбоко в пролетните месеци излиза и в плитки крайбрежни зони, привлечена от изобилието на сезонни микроскопични организми планктон с който се храни. Този вид напълно безвреден за хората, те дори нямат зъби.

Изображение
zazturbo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zazturbo »

Здравейте, честита и зрава нова година на всички съфорумнициЗа тази година още не съм ходил за риба,никой от познатите ми колеги не е имал кой знае какъв успех по гръцко,става дума за Кавала,Ставро,Олимпяда,Амфиполи, затова ще поискам малко инфо за ситуацията около Стратони,Йерисо,Неа Рода,Трипити.От гърци съм чувал,че през януари по тези места излиза Лаврак,Кокали,Сепия,Октоподи.
XEPO
новобранец
новобранец

Мнение от XEPO »

В момента масово се ловят спати,луцос и лавраци.При добър късмет може да се направи и добър улов на калмари.
Аватар
miroslavpetkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroslavpetkov »

Говорим за тази риба нали ?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”