моят харпунджийски излет :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Re: моят харпунджийски излет :)

Мнение от Jack Daniels »

kozeboy написа:Леле майко! Това беше Ниво 3 на сафрида нали?
Да, Ниво 3 е, но на чернокопа : чернокоп-лефер-гофус/гофан
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Здравей Jack Daniels,
ЧНГ и наслука.
Тъй-като обещах да напиша през зимата за късмета и риболова, ще добавя към твоята тема и това:
Изминалата година не беше добра за мен от към хищни риби,твърде малко хванах, но по Софийско толкова има и толкова ми бил късмета.
Като пояснение, дъщеря ми живее постоянно в чужбина и си идва рядко, по изключение миналата и се наложи няколко пъти. Идва си през м.юни и аз рашавам да отида на яз.Сопот да и хвана бяла риба, защото много я обича, та да си зарадвам детето. До този момент нямам и излет за бяла, да не говорим за хваната риба.Нямам и лодка, само удивителна увереност, че ще хвана. И си взех един ден отпуска, отидох до Сопот и хванах три за един следобяд. Излетът съм го описал в темата "В края на деня". Дъщерята си отяде на риба, а за мен остана усещането че има някаква магия.
През септември, дъщерята и зетя си идват за свадба и пак решавам да отида и да им хвана някоя щука, а за девет месеца има само три щуки от 15 излета.Голямо капо беше 2010.
Но съм сигурен, че рибата ме чака. Така и стана - един удар, щука към 1.5 кг, поведох я, закачи се в корен на дъното на реката, сама се откачи и пак късмет.
Изпържих и щуката и сума ти костур от Огняново, жена ми като видя количеството, заяви че няма да се изяде, но двамата гости като седнаха на масата, накрая всички останахме учудени от "опустошението" което последва.
Друг път не ми се е случвало да тръгна и да съм сигурен, че ще хвана точно определена риба!!!Ама за дъщеря ми стана!!!
mitaka_25
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitaka_25 »

:shock: верно голям рибок :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”