Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Таранки?
Модератор: sapuna
Таранки?
Колеги , някои от вас знае ли как се отглеждат каракуди ? Имам 30 броя и ги гледам от 4 дена в 1 лиген  90 см дължина. Имам само 1 умряла. Искам да ги запазя живи поне още 1 седмица , когато ще имам възможност да ходя за щука  и да ги изпозлвам. Даите ми съвети колко често да ги храня , трябва ли по голям съд за тях?

тбК

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Таранки?
няма нужда да ги храниш,само по често и сменяй водата,и тва е,ако искаш може да и сложиш и храна но не вървам да ядат

Аз лично ги държа в един бидон.... това животно може да живее с години   

Най-голямата риба е изпуснатата

Поразрових се из темите и видях , че има подобна , остана ми само 1 въпрос . Възможно ли е да гледам слънчеви рибки и някакъв друг вид заедно с каракудите или ще се ядат помежду си ? Модернаторите могат да изтрият темата , ако я сметнат за повторена ,  след като ми отговорят на въпроса.

тбК

- 
				xt33m33
- ще става разбирач 
Няма нужда да ги храниш ,само сменяй водата,тъкмо стават кльощави и щуките ги лапат по-лесно   

а между другото съм виждал супер чудо... каракуда в бидон навън на -10 градуса замръзнала водата и останало 5-10 см вода и другото лед ... тя легнала и си диша отдолу.... тея каракуди са като циганите-БЕЗСМЪРТНИ !!! ако ги храниш да е с червеи или нещо такова ,че с хляб ,захранки само се прецаква водата...за слънчевите рибки не знам ама и те са доста издръжливи ,ама сигурно трябва малко по натопло да ги държиш
  ако ги храниш да е с червеи или нещо такова ,че с хляб ,захранки само се прецаква водата...за слънчевите рибки не знам ама и те са доста издръжливи ,ама сигурно трябва малко по натопло да ги държиш
...

а между другото съм виждал супер чудо... каракуда в бидон навън на -10 градуса замръзнала водата и останало 5-10 см вода и другото лед ... тя легнала и си диша отдолу.... тея каракуди са като циганите-БЕЗСМЪРТНИ !!!
 ако ги храниш да е с червеи или нещо такова ,че с хляб ,захранки само се прецаква водата...за слънчевите рибки не знам ама и те са доста издръжливи ,ама сигурно трябва малко по натопло да ги държиш
  ако ги храниш да е с червеи или нещо такова ,че с хляб ,захранки само се прецаква водата...за слънчевите рибки не знам ама и те са доста издръжливи ,ама сигурно трябва малко по натопло да ги държиш...
- szhristov
- ще става разбирач 
 само сменяй водата, ако сложиш слънчевки при други
  само сменяй водата, ако сложиш слънчевки при други   давай им и храна (растителна), за да не се изяждат една друга.  Зависи и колко дълго ще гледаш слънчевки де, ако е за по-дълго  (година) не ти препоръчвам да са заедно и вече храната трябва да е и животинска.
 давай им и храна (растителна), за да не се изяждат една друга.  Зависи и колко дълго ще гледаш слънчевки де, ако е за по-дълго  (година) не ти препоръчвам да са заедно и вече храната трябва да е и животинска.Поздрави
...и наслука

Колеги,а с каква вода я сменяте?От чешмата ли?Нали има хлор в нея?

- vladimir1974
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
колега преваряваш водата иначе хлорта ги мори и никаква храна,особено хляб-вкисва водата бързо и таранката ще даде фира  иначе от замръзнал буркан оживяват ,а на глад държат повече от сомалийците
  иначе от замръзнал буркан оживяват ,а на глад държат повече от сомалийците 

kasmet

- 
				xt33m33
- ще става разбирач 
Директно от чешмата им сипвам вече 2 години и нищо им няма....

- Assassin23
- вече хвърля и на тежко 
В една кофа 6 таранки живяха цяла зима без да им сменям водата,нито да ги храня!

- 
				hunte
- научил се да хвърля 
ти кво да не си се опитал да направиш естествена заблатена среда... таз вода сигурно е позеленялаAssassin23 написа:В една кофа 6 таранки живяха цяла зима без да им сменям водата,нито да ги храня!

иначе по темата - сменяй им водата, чешмяна - нищо им няма...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа

- ivalpetkov
- разбира нещата 
4 години гледах таранки в аквариум с други аквариумни рибки...храних ги с суха храна за декоротивни рибки и тубифекс...само че си пусках въздух от машинката за декоративните рибки,филтър и така  абе като обикновен аквариум с декоративни рибки.таранките растат адски бавно ,защото са в ограничено пространство в аквариума..
 абе като обикновен аквариум с декоративни рибки.таранките растат адски бавно ,защото са в ограничено пространство в аквариума.. 

абе като обикновен аквариум с декоративни рибки.таранките растат адски бавно ,защото са в ограничено пространство в аквариума..
Аз ги държа в кофа, но за всеки случай съм им пуснал въздух от една стара помпичка за аквариум.

Сложи ги в бидон 50 60 литров да имат повече движениеMalemi написа:Колеги , някои от вас знае ли как се отглеждат каракуди ? Имам 30 броя и ги гледам от 4 дена в 1 лиген 90 см дължина. Имам само 1 умряла. Искам да ги запазя живи поне още 1 седмица , когато ще имам възможност да ходя за щука и да ги изпозлвам. Даите ми съвети колко често да ги храня , трябва ли по голям съд за тях?