Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Таранки?
Модератор: sapuna
Таранки?
Колеги , някои от вас знае ли как се отглеждат каракуди ? Имам 30 броя и ги гледам от 4 дена в 1 лиген 90 см дължина. Имам само 1 умряла. Искам да ги запазя живи поне още 1 седмица , когато ще имам възможност да ходя за щука и да ги изпозлвам. Даите ми съвети колко често да ги храня , трябва ли по голям съд за тях?
тбК
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Таранки?
няма нужда да ги храниш,само по често и сменяй водата,и тва е,ако искаш може да и сложиш и храна но не вървам да ядат

Аз лично ги държа в един бидон.... това животно може да живее с години

Най-голямата риба е изпуснатата

Поразрових се из темите и видях , че има подобна , остана ми само 1 въпрос . Възможно ли е да гледам слънчеви рибки и някакъв друг вид заедно с каракудите или ще се ядат помежду си ? Модернаторите могат да изтрият темата , ако я сметнат за повторена , след като ми отговорят на въпроса.
тбК
-
- ще става разбирач
Няма нужда да ги храниш ,само сменяй водата,тъкмо стават кльощави и щуките ги лапат по-лесно
а между другото съм виждал супер чудо... каракуда в бидон навън на -10 градуса замръзнала водата и останало 5-10 см вода и другото лед ... тя легнала и си диша отдолу.... тея каракуди са като циганите-БЕЗСМЪРТНИ !!!
ако ги храниш да е с червеи или нещо такова ,че с хляб ,захранки само се прецаква водата...за слънчевите рибки не знам ама и те са доста издръжливи ,ама сигурно трябва малко по натопло да ги държиш
...

а между другото съм виждал супер чудо... каракуда в бидон навън на -10 градуса замръзнала водата и останало 5-10 см вода и другото лед ... тя легнала и си диша отдолу.... тея каракуди са като циганите-БЕЗСМЪРТНИ !!!

...
- szhristov
- ще става разбирач

Поздрави
...и наслука
Колеги,а с каква вода я сменяте?От чешмата ли?Нали има хлор в нея?
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
колега преваряваш водата иначе хлорта ги мори и никаква храна,особено хляб-вкисва водата бързо и таранката ще даде фира
иначе от замръзнал буркан оживяват ,а на глад държат повече от сомалийците 

kasmet
-
- ще става разбирач
Директно от чешмата им сипвам вече 2 години и нищо им няма....
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
В една кофа 6 таранки живяха цяла зима без да им сменям водата,нито да ги храня!
-
- научил се да хвърля
ти кво да не си се опитал да направиш естествена заблатена среда... таз вода сигурно е позеленялаAssassin23 написа:В една кофа 6 таранки живяха цяла зима без да им сменям водата,нито да ги храня!

иначе по темата - сменяй им водата, чешмяна - нищо им няма...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
- ivalpetkov
- разбира нещата
4 години гледах таранки в аквариум с други аквариумни рибки...храних ги с суха храна за декоротивни рибки и тубифекс...само че си пусках въздух от машинката за декоративните рибки,филтър и така
абе като обикновен аквариум с декоративни рибки.таранките растат адски бавно ,защото са в ограничено пространство в аквариума.. 

Аз ги държа в кофа, но за всеки случай съм им пуснал въздух от една стара помпичка за аквариум.
Сложи ги в бидон 50 60 литров да имат повече движениеMalemi написа:Колеги , някои от вас знае ли как се отглеждат каракуди ? Имам 30 броя и ги гледам от 4 дена в 1 лиген 90 см дължина. Имам само 1 умряла. Искам да ги запазя живи поне още 1 седмица , когато ще имам възможност да ходя за щука и да ги изпозлвам. Даите ми съвети колко често да ги храня , трябва ли по голям съд за тях?