Тикаджии вие сте.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Тикаджии вие сте.
Уинера може да е по балансирана и по лека ,но аз ползвам Адвенчъра поради по голямата му здравина , е по някога използвам и Уинера. Но нека все пак по - опитните да споделят повече

Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
И така след всичко което изчетох след всичкото обикаляне по магазини разпъване ,клатене накрая избора беше сведен до Winner.
Определено съм очарован от покупката.Но сега излиза друг въпрос,а именно максималният размер на основното.
До сега с Финесата си слагах 0,16 Горила 0,12 повод и нещата бяха ясни.Но с тия тънки стени се замислям какво се случва при зацепване на оливетата или съчма между камъните ,което за Дунава си е нещо нормално.
Определено съм очарован от покупката.Но сега излиза друг въпрос,а именно максималният размер на основното.
До сега с Финесата си слагах 0,16 Горила 0,12 повод и нещата бяха ясни.Но с тия тънки стени се замислям какво се случва при зацепване на оливетата или съчма между камъните ,което за Дунава си е нещо нормално.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честито колега.
Пръта и линията в една права и дърпаш назад.
Иначе аз ползвам 0.14 основно и 0.10 или 0.12 повод.На Дунав.
Пръта и линията в една права и дърпаш назад.
Иначе аз ползвам 0.14 основно и 0.10 или 0.12 повод.На Дунав.
Последно промяна от stich на Пон Яну 17, 2011 12:00 am, променено общо 1 път.

Честито!!! Супер избор.Голям кеф те чака.
Повече от 0.14 не му слагай.Не ,че ще счупиш пръчката ,ако сложиш 0.16мм.Колегата горе ти е казал как да процедираш.Проблема е,че при тази манипулация с по дебело от 0.14 влакно много се натягат снадките,което не е добре.
Повече от 0.14 не му слагай.Не ,че ще счупиш пръчката ,ако сложиш 0.16мм.Колегата горе ти е казал как да процедираш.Проблема е,че при тази манипулация с по дебело от 0.14 влакно много се натягат снадките,което не е добре.
Above us only sky
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ви за бързите отговори.
Понякога няма много място за отстъпление назад .Минаваме на по-фин такъм.
Понякога няма много място за отстъпление назад .Минаваме на по-фин такъм.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Когато няма място назад,изпъваш линията чрез сглабяне (прибиране) снадка по снадка докато скъсаш или откачиш.

- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Добра идея ,не съм се сещал ,а е толкова просто.
Леле в какви филми се вкарах с тия желания за лек и балансиран директен.
Ще бъде шоу около мен,на първият риболов.
Хубаво си бях ''шаранджия'' що ми трябваше да се захващам и с това
п.с.благодаря за съветите .
Леле в какви филми се вкарах с тия желания за лек и балансиран директен.
Ще бъде шоу около мен,на първият риболов.

Хубаво си бях ''шаранджия'' що ми трябваше да се захващам и с това

п.с.благодаря за съветите .
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Взел си най-добрия директен
Честито!

Честито!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
Честита придобивка и много успехи!Изобщо нямаш представа каква магия е директния
-така те обсебва,че в един дълъг период особено при риболова на река,при оглеждането за конкретното място, преди всичко си правиш сметка няма ли как да се натопорчиш с директния и да ги запукаш... 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Точно преди година се сдобих с Техниум 6 метра. Още при покупката имах съмнения, че параболичната акция няма да ми допадне. Така и се оказа. След няколко риболова привикнах и се убедих, че точно този строй ми дава възможност да ловя с по-тънки влакна и съответно да слагам повечко риба в живарника, което и крайната цел.
Преди няколко дни се заимах с един уинър 7 м. Ходя за риба в долното течение на Искър и на Дунав. Изненадите там не са изключение, та се замислям за ластик. Всичките ми други директни са с ластици. За точно тази пръчка обаче силно се притеснявам.
Доста почетох, но никъде не срещнах ясно и категорично да се каже, че на този модел е безпроблемно да се монтира ластик с еди каква си дебелина. Разбира се, прочетох че някои са монтирали без проблем, но има и такива които оцеляват и след самолетна катастрофа.
Та знае ли някой какво казва производителя?

Преди няколко дни се заимах с един уинър 7 м. Ходя за риба в долното течение на Искър и на Дунав. Изненадите там не са изключение, та се замислям за ластик. Всичките ми други директни са с ластици. За точно тази пръчка обаче силно се притеснявам.
Доста почетох, но никъде не срещнах ясно и категорично да се каже, че на този модел е безпроблемно да се монтира ластик с еди каква си дебелина. Разбира се, прочетох че някои са монтирали без проблем, но има и такива които оцеляват и след самолетна катастрофа.
Та знае ли някой какво казва производителя?
-
- фен клуб-скобар
Да ти дам телефона на едно момче ,дето работи там и той ще ти каже най добре.
На вносителя де .
На вносителя де .
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Бива.
Благодаря!
Благодаря!
- svincyyy
- ще става разбирач
И АЗ съм вече с winner match и даже вчера бяхме по Тунджа даго тествам за скобар но реката се вдигнала и нестана работата та при няколко засечки поотиде малко в клоните но оцеля
и един колега които имаше мач преди мен(Vega macnot ли как беше ) му викам ето хвърли няколко пъти да видиш как е и тои същата като вегата незнам неги разbирам мн но ме съмнява малко тази негова гледна точка а и при положение че предната му вега същата пак при 1 риболов му се счупи средната снатка от замятане с 3 грама плувка и на още един колега от замятане му се счупи средната снадка.После им ги смениха естествено от Видракс но след 5 месеца му се счупи пръстена на макародържача е ама Тика си е Вега няма ко спорим

Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно 

-
- кандидат преподавател
А ,апап,тука не става въпрос за мачове,прочети внимателно,говорихме напоследък за директни /без водачи,батка/телескопи