Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж с жива стръв
- Viktor1231
- новобранец
Монтаж с жива стръв
Здравейте някой може ли да ми каже някъкъв монтаж със жива рибка за под леда става ли с обикновен монтаж на тапа да ловя в дупка.За пръв път се опитвам да ловя на лед видях че е доста дебел 15 см и мисля че ще издържи мен и приятеля ми по 60 кила сме
.Благодаря предварително.

Re: Монтаж с жива стръв
Става колега.Само махаш тапата.
- Viktor1231
- новобранец
Сиреч това ще дойде нещо като дънен монтаж така лиBIGVAS13 написа:Става колега.Само махаш тапата.
-
- вече хвърля и на тежко
На 60 кила и 5см лед ще ви издържи спокойно.
Но не се отпускайте, въже да имате, сухи дрехи на брега в колата - също. Едва ли сте си купили плаващи костюми, ама засега и без тях някак може...
Наслука, на мен много ми хареса първия път!
Но не се отпускайте, въже да имате, сухи дрехи на брега в колата - също. Едва ли сте си купили плаващи костюми, ама засега и без тях някак може...
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
няма да доиде като дънен защото ти няма да го пускаш на дъното а свободно плаващо рибе във по горния слой на водата.
не е лошо и по едно голямо парче стиропор да вземете,хем ще стъпите на него да не ви е студено на краката,хем недай боже да се стигне до водоплаване
.ще се хванете за стиропора и няма да потъете ...и умната
не е лошо и по едно голямо парче стиропор да вземете,хем ще стъпите на него да не ви е студено на краката,хем недай боже да се стигне до водоплаване

- Viktor1231
- новобранец
Доста хляб ще изядеме докато стане време за кола,ние сме 14 годишни,но не си мислете че като сме малки не се отнасяме подобаващо когато сме на лед или изобщо когато сме за риба. Внимаваме много,носим си въже по някоя суха дреха в раниците.jamiemirror написа:На 60 кила и 5см лед ще ви издържи спокойно.
Последно промяна от Viktor1231 на Пон Яну 10, 2011 10:35 pm, променено общо 1 път.
- Viktor1231
- новобранец
ние вече си занесохме стиропор,един път като отивахме някой беше изхвърлил кашон от фризер на полето и като последните клошари си го замъкнахме до местенцетоribolovcho написа:няма да доиде като дънен защото ти няма да го пускаш на дъното а свободно плаващо рибе във по горния слой на водата.
не е лошо и по едно голямо парче стиропор да вземете,хем ще стъпите на него да не ви е студено на краката,хем недай боже да се стигне до водоплаване.ще се хванете за стиропора и няма да потъете ...и умната

Вики, кефиш с тоа хъс. Тапа не ти трябва пич а само помпане. И остави тия рибета за стръв. Все намират къде да се скрият. Пробвайте с клатушки.
- Viktor1231
- новобранец
Грам опит нямам с тея клатушки какво точно трябва да правя.Можеш ли да ми обясниш нещо за мормишките как се лови тва онова?dodo16 написа:Вики, кефиш с тоа хъс. Тапа не ти трябва пич а само помпане. И остави тия рибета за стръв. Все намират къде да се скрият. Пробвайте с клатушки.
-
- вече хвърля и на тежко
За мормишките:
прежали 5-6 лв и си купи една волфрамова - от най-малкия размер многостенни ("дискотеки").
Потъват много по-бързо а това е важно. Слагаш 2-3 вердеваса на кукичката и и я пускаш до дъното. После лекичко трептиш с кивока на самото дъно за малко, издигаш и трепкаш на 5-10см над дъното (може и нагоре). Може и да поспираш движенията за малко - пак кълве. Използвай пластмасов чувствителен кивок, металните не са добри. Използвай 0.08 влакно, още по-добре флуоркарбон. Мормишката има специфично връзване, не се използват поводи също.
Докато ловиш - при всяко навеждане на кивока засичаш леко (просто издигаш нагоре рязко) и ако е уловена, вадиш без бързане с ръка кордата. Най-трудната част е да не оплетеш кордата на леда
прежали 5-6 лв и си купи една волфрамова - от най-малкия размер многостенни ("дискотеки").
Потъват много по-бързо а това е важно. Слагаш 2-3 вердеваса на кукичката и и я пускаш до дъното. После лекичко трептиш с кивока на самото дъно за малко, издигаш и трепкаш на 5-10см над дъното (може и нагоре). Може и да поспираш движенията за малко - пак кълве. Използвай пластмасов чувствителен кивок, металните не са добри. Използвай 0.08 влакно, още по-добре флуоркарбон. Мормишката има специфично връзване, не се използват поводи също.
Докато ловиш - при всяко навеждане на кивока засичаш леко (просто издигаш нагоре рязко) и ако е уловена, вадиш без бързане с ръка кордата. Най-трудната част е да не оплетеш кордата на леда

- Viktor1231
- новобранец
Благодаря за инфотоjamiemirror написа:За мормишките:
-
- сериозен играч
jamiemirror написа:На 60 кила и 5см лед ще ви издържи спокойно.
Не така,че да не стане беля.Много е важено какъв е ледът,освен колко е дебел.

-
- вече хвърля и на тежко
Прав си Ники Дончев, но дори и 20см лед ако е с газов балон - не ги спасява.
Знам само че пукането само по себе си не е страшно понеже се чува и при студено време и дебел плътен лед. Знам че по краищата е по-тънък, но може и към средата да изтънява! Знам че ако от дупката започне да прелива водата - е добре човек да изчезва от района. Знам че ако има мехури в леда с размер над юмрук човек трябва да е внимателен, може да се окаже че плътната част от леда е едва 1-2см а останалото - газов балон.
Аз знам малко за леда, тук и аз ще съм благодарен някой по-опитен да добави информация.
Знам само че пукането само по себе си не е страшно понеже се чува и при студено време и дебел плътен лед. Знам че по краищата е по-тънък, но може и към средата да изтънява! Знам че ако от дупката започне да прелива водата - е добре човек да изчезва от района. Знам че ако има мехури в леда с размер над юмрук човек трябва да е внимателен, може да се окаже че плътната част от леда е едва 1-2см а останалото - газов балон.
Аз знам малко за леда, тук и аз ще съм благодарен някой по-опитен да добави информация.
-
- сериозен играч
jamiemirror написа:Прав си Ники Дончев, но дори и 20см лед ако е с газов балон - не ги спасява.
Описал си добре,аз лично съм се качвал миналата година на 4-5см лед но прозрачен като стъкло,малко си е страшничко,че се огъваше под краката ма пусти мерак.Иначе прозрачния лед е най здрав,шуплестия и бял е опасен,никога не влизам и излизам так където има сухи тръстики или друга растителност покрай брегът,те се напичат от слънцето и ледът отслабва покрай тях.Най важното за колеги които не са опитни и сигурни е да минават по следите на колегите минали преди тях,особено ако има сняг върху ледът.
П.П.Извинявам се на колегата,за спама.

- Viktor1231
- новобранец
Благодаря на всички които ми отговориха но проблемът е че ледът е бял и има доста мехурчета малки около 1 см,а като прочетох отговора на колегата Ники мисля че не трябва да ходя повече.Има и доста тръстика ще си намеря сигурно ново място.Ако на някой му се пише да ми обясни малко за тоя вид риболов или по точно с блесна под леда как се лови.До сега съм ловил само плувка около 5 години и от 2 години само спининг много ми хареса този вид риболов и с нетърпение чакам да се постопли да завъртя малко тук там но сега като е замръзнало няма как и си чеша крастата с зимната въдичка какво да се прави.