Монтаж с жива стръв

Модератори: bobopeli, Кърцата

Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Монтаж с жива стръв

Мнение от Viktor1231 »

Здравейте някой може ли да ми каже някъкъв монтаж със жива рибка за под леда става ли с обикновен монтаж на тапа да ловя в дупка.За пръв път се опитвам да ловя на лед видях че е доста дебел 15 см и мисля че ще издържи мен и приятеля ми по 60 кила сме :D .Благодаря предварително.
BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Монтаж с жива стръв

Мнение от BIGVAS13 »

Става колега.Само махаш тапата.
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

BIGVAS13 написа:Става колега.Само махаш тапата.
Сиреч това ще дойде нещо като дънен монтаж така ли
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

На 60 кила и 5см лед ще ви издържи спокойно.
Но не се отпускайте, въже да имате, сухи дрехи на брега в колата - също. Едва ли сте си купили плаващи костюми, ама засега и без тях някак може...

Наслука, на мен много ми хареса първия път!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

няма да доиде като дънен защото ти няма да го пускаш на дъното а свободно плаващо рибе във по горния слой на водата.

не е лошо и по едно голямо парче стиропор да вземете,хем ще стъпите на него да не ви е студено на краката,хем недай боже да се стигне до водоплаване :).ще се хванете за стиропора и няма да потъете ...и умната
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

jamiemirror написа:На 60 кила и 5см лед ще ви издържи спокойно.
Но не се отпускайте, въже да имате, сухи дрехи на брега в колата - също. Едва ли сте си купили плаващи костюми, ама засега и без тях някак може...

Доста хляб ще изядеме докато стане време за кола,ние сме 14 годишни,но не си мислете че като сме малки не се отнасяме подобаващо когато сме на лед или изобщо когато сме за риба. Внимаваме много,носим си въже по някоя суха дреха в раниците.
Последно промяна от Viktor1231 на Пон Яну 10, 2011 10:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

ribolovcho написа:няма да доиде като дънен защото ти няма да го пускаш на дъното а свободно плаващо рибе във по горния слой на водата.

не е лошо и по едно голямо парче стиропор да вземете,хем ще стъпите на него да не ви е студено на краката,хем недай боже да се стигне до водоплаване :).ще се хванете за стиропора и няма да потъете ...и умната
ние вече си занесохме стиропор,един път като отивахме някой беше изхвърлил кашон от фризер на полето и като последните клошари си го замъкнахме до местенцето :D
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Вики, кефиш с тоа хъс. Тапа не ти трябва пич а само помпане. И остави тия рибета за стръв. Все намират къде да се скрият. Пробвайте с клатушки.
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

dodo16 написа:Вики, кефиш с тоа хъс. Тапа не ти трябва пич а само помпане. И остави тия рибета за стръв. Все намират къде да се скрият. Пробвайте с клатушки.
Грам опит нямам с тея клатушки какво точно трябва да правя.Можеш ли да ми обясниш нещо за мормишките как се лови тва онова?
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

За мормишките:
прежали 5-6 лв и си купи една волфрамова - от най-малкия размер многостенни ("дискотеки").
Потъват много по-бързо а това е важно. Слагаш 2-3 вердеваса на кукичката и и я пускаш до дъното. После лекичко трептиш с кивока на самото дъно за малко, издигаш и трепкаш на 5-10см над дъното (може и нагоре). Може и да поспираш движенията за малко - пак кълве. Използвай пластмасов чувствителен кивок, металните не са добри. Използвай 0.08 влакно, още по-добре флуоркарбон. Мормишката има специфично връзване, не се използват поводи също.
Докато ловиш - при всяко навеждане на кивока засичаш леко (просто издигаш нагоре рязко) и ако е уловена, вадиш без бързане с ръка кордата. Най-трудната част е да не оплетеш кордата на леда :)
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

jamiemirror написа:За мормишките:
прежали 5-6 лв и си купи една волфрамова - от най-малкия размер многостенни ("дискотеки").
Потъват много по-бързо а това е важно. Слагаш 2-3 вердеваса на кукичката и и я пускаш до дъното. После лекичко трептиш с кивока на самото дъно за малко, издигаш и трепкаш на 5-10см над дъното (може и нагоре). Може и да поспираш движенията за малко - пак кълве. Използвай пластмасов чувствителен кивок, металните не са добри. Използвай 0.08 влакно, още по-добре флуоркарбон. Мормишката има специфично връзване, не се използват поводи също.
Докато ловиш - при всяко навеждане на кивока засичаш леко (просто издигаш нагоре рязко) и ако е уловена, вадиш без бързане с ръка кордата. Най-трудната част е да не оплетеш кордата на леда :)
Благодаря за инфото
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

jamiemirror написа:На 60 кила и 5см лед ще ви издържи спокойно.

Не така,че да не стане беля.Много е важено какъв е ледът,освен колко е дебел.
Изображение
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Прав си Ники Дончев, но дори и 20см лед ако е с газов балон - не ги спасява.

Знам само че пукането само по себе си не е страшно понеже се чува и при студено време и дебел плътен лед. Знам че по краищата е по-тънък, но може и към средата да изтънява! Знам че ако от дупката започне да прелива водата - е добре човек да изчезва от района. Знам че ако има мехури в леда с размер над юмрук човек трябва да е внимателен, може да се окаже че плътната част от леда е едва 1-2см а останалото - газов балон.

Аз знам малко за леда, тук и аз ще съм благодарен някой по-опитен да добави информация.
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

jamiemirror написа:Прав си Ники Дончев, но дори и 20см лед ако е с газов балон - не ги спасява.

Знам само че пукането само по себе си не е страшно понеже се чува и при студено време и дебел плътен лед. Знам че по краищата е по-тънък, но може и към средата да изтънява! Знам че ако от дупката започне да прелива водата - е добре човек да изчезва от района. Знам че ако има мехури в леда с размер над юмрук човек трябва да е внимателен, може да се окаже че плътната част от леда е едва 1-2см а останалото - газов балон.

Аз знам малко за леда, тук и аз ще съм благодарен някой по-опитен да добави информация.

Описал си добре,аз лично съм се качвал миналата година на 4-5см лед но прозрачен като стъкло,малко си е страшничко,че се огъваше под краката ма пусти мерак.Иначе прозрачния лед е най здрав,шуплестия и бял е опасен,никога не влизам и излизам так където има сухи тръстики или друга растителност покрай брегът,те се напичат от слънцето и ледът отслабва покрай тях.Най важното за колеги които не са опитни и сигурни е да минават по следите на колегите минали преди тях,особено ако има сняг върху ледът.

П.П.Извинявам се на колегата,за спама.
Изображение
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

Благодаря на всички които ми отговориха но проблемът е че ледът е бял и има доста мехурчета малки около 1 см,а като прочетох отговора на колегата Ники мисля че не трябва да ходя повече.Има и доста тръстика ще си намеря сигурно ново място.Ако на някой му се пише да ми обясни малко за тоя вид риболов или по точно с блесна под леда как се лови.До сега съм ловил само плувка около 5 години и от 2 години само спининг много ми хареса този вид риболов и с нетърпение чакам да се постопли да завъртя малко тук там но сега като е замръзнало няма как и си чеша крастата с зимната въдичка какво да се прави.
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”