Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Състезание по "Фидер" риболов
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
Re: Състезание по "Фидер" риболов
Това е някакво "спиди" , едва ли го има при нас
Държача, стойката обаче е много интересна, ще е идеална за фидер риболов
Риби толкова много със сигурност няма, но виж плувки такива съм виждал при Китайците на Илиенци
Ще взема да си заприходя такива, въпреки ,че не ловя на плуФка

Държача, стойката обаче е много интересна, ще е идеална за фидер риболов

Риби толкова много със сигурност няма, но виж плувки такива съм виждал при Китайците на Илиенци

-
- научил се да хвърля
За плувките и аз съм ги виждал на Опицвет на гьола една рота китайци.А за пръчката - според мен са 5-6 м не повече.Мисля че са на щекерна връзка(втулкова) но направо не мога да проумея как вадят рибите без да им дават много да се дърпат,и си ги напъват стабилно, а извадиха и риби над кило,дебела е колкото пръста ми е здрава като к..а ми
, ебаси джедаите,няма такава въдица..За стойката - имам почти същата , само дето техните в задния край са със скоба за прикачване а моята е като вилица (за забиване в земята) и на всичко отгоре е телескопична , 10-12 лв и пак е от Гранд Мол Илиенци, тогава ми казаха че е специално за фидер.

Точно с тия плувки, миналата година каракудите и платиките на директен бол... перфектна плувка имам 5-10 такива, много ги уважавам, само дето са много крехки, тря се внимава с тях !koki написа:Това е някакво "спиди" , едва ли го има при нас![]()
Държача, стойката обаче е много интересна, ще е идеална за фидер риболов![]()
Риби толкова много със сигурност няма, но виж плувки такива съм виждал при Китайците на Илиенци![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
Явно не е куха бланка като при директните а по скоро като мачовите въдици,а като гледам и това им е идеята на риболова,плувката е като слайдер,линията се потапя за да не се влияе от вятър,за това им е и стойката.penev_pavel написа:А за пръчката - според мен са 5-6 м не повече.Мисля че са на щекерна връзка(втулкова) но направо не мога да проумея как вадят рибите без да им дават много да се дърпат,и си ги напъват стабилно, а извадиха и риби над кило,дебела е колкото пръста ми е здрава като к..а ми, ебаси .

Пичове, това е модерният риболов само дето ние не сме го разбрали. Имам един филм у нас, към 1 час, точно за този риболов.
Братята китайци и японци са неколко обиколки пред нас. Ползват се хормони в стръвта, която е нещо като паста. Няма захранки. Телескопчета с къса бланка и различен метраж и дебелина в зависимост от рибите. Два повода с по една кука и такава плувка.
Само да спомена, че там играят на бройка уловени риби. Гледах едно състезание - 30 мин, първо място беше с 186 риби...
Братята китайци и японци са неколко обиколки пред нас. Ползват се хормони в стръвта, която е нещо като паста. Няма захранки. Телескопчета с къса бланка и различен метраж и дебелина в зависимост от рибите. Два повода с по една кука и такава плувка.
Само да спомена, че там играят на бройка уловени риби. Гледах едно състезание - 30 мин, първо място беше с 186 риби...
Имам две такива плувки,още не съм ги ползвал от пусти ти Фидери....penev_pavel написа:За плувките и аз съм ги виждал на Опицвет на гьола една рота китайци.А за пръчката - според мен са 5-6 м не повече.Мисля че са на щекерна връзка(втулкова) но направо не мога да проумея как вадят рибите без да им дават много да се дърпат,и си ги напъват стабилно, а извадиха и риби над кило,дебела е колкото пръста ми е здрава като к..а ми, ебаси джедаите,няма такава въдица..За стойката - имам почти същата , само дето техните в задния край са със скоба за прикачване а моята е като вилица (за забиване в земята) и на всичко отгоре е телескопична , 10-12 лв и пак е от Гранд Мол Илиенци, тогава ми казаха че е специално за фидер.

А преди време взех един директен петак от китайците на Илиенци за сестра ми да дърпа уклеи,ако не се лъжа беше 20 кинта.Е няма такъв сопол мека та мека при по голяма риба се гъне като на клипа!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Всичко си има логично обяснение!Tеди написа:А преди време взех един директен петак от китайците на Илиенци за сестра ми да дърпа уклеи,ако не се лъжа беше 20 кинта.Е няма такъв сопол мека та мека при по голяма риба се гъне като на клипа!

-
- научил се да хвърля
Момчета много ми е интересно тоя за 30 мин 186 риби , ми той за 4 часа състезание ще обезриби всичко
))) и ми се иска да видя някой български специалист как ще им опонира , а за пастата и хормоните съм склонен да повярвам щото много внимателно гледах и видях че слагат нещо като тесто и то с големина на едър жълъд , и верно няма захранка.Има още няколко клипа и единия е някакво състезания на Япония за 2010(поради различия в комуникацията не ги разбрах за какво говорят), и там тея бяха на не повече от 3 м един от друг , до всеки има писар да отбелязва бройките,и докато чакат да клъвне месят с другата ръка нещо ,предполагам пастата.Та е прав колегата че е за бройки сътезанието.Ама пръчките са в г..а
няма такива .

-
- ще става разбирач
Имам две такива плувки,още не съм ги ползвал от пусти ти Фидери....
А преди време взех един директен петак от китайците на Илиенци за сестра ми да дърпа уклеи,ако не се лъжа беше 20 кинта.Е няма такъв сопол мека та мека при по голяма риба се гъне като на клипа![/quote]
колега, ако тая петичка дето си я взел верно се гъне като тези на клипа, казвай от де да я вземам...

А преди време взех един директен петак от китайците на Илиенци за сестра ми да дърпа уклеи,ако не се лъжа беше 20 кинта.Е няма такъв сопол мека та мека при по голяма риба се гъне като на клипа![/quote]
колега, ако тая петичка дето си я взел верно се гъне като тези на клипа, казвай от де да я вземам...
колега, ако тая петичка дето си я взел верно се гъне като тези на клипа, казвай от де да я вземам...[/quote]milo69 написа:Имам две такива плувки,още не съм ги ползвал от пусти ти Фидери....![]()
А преди време взех един директен петак от китайците на Илиенци за сестра ми да дърпа уклеи,ако не се лъжа беше 20 кинта.Е няма такъв сопол мека та мека при по голяма риба се гъне като на клипа!
На Илиенци от китайците.Ама да знаеш наистина е много лигава като заметнеш се клати по 20 секунди........

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!