Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

ВЪПРОС КъМ Опитните Шаранжии
Модератор: sapuna
- Husmen1983
- научил се да хвърля
ВЪПРОС КъМ Опитните Шаранжии
колеги здравеите искам да попитам нещо относно сухата царевица.на косъм или на куката след известно време във водата запоЧва да поЧернява.това кофти ли е?имам предвид може ли след като е поЧерняла да Чакам удар или трябва да изкарам и да презередя?много от колегите през 2 Часа презереждат.ако съм за 2 дни на излет и съм на суха царевица и ако нея сменям имали вероятност да хвана шаран.мерси от сега.Чакам отговор.Наслука
за сега нямам такъв.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм от опитните шаранджий ,но царевицата има една люспа която ако царевицата се свари поне леко може да се махне.Махне ли се тази люспа не почернява
.
Предполагам че почернява заради тинята,защото като е в обикновена вода не почернява...така че не би трябвало да има проблем,но все пак бих я сменил за всеки случай
.

Предполагам че почернява заради тинята,защото като е в обикновена вода не почернява...така че не би трябвало да има проблем,но все пак бих я сменил за всеки случай

За бракониерите само слънчаци
!

- Husmen1983
- научил се да хвърля
Здрава макара, здраво плетено влакно, здрав прът като за бой на крави, кука минимум 1/0, никакви тежести, плувки и други такива. Режеш долната кора на ръчен хляб 4х4 см и я прошиваш два пъти с куката. Мяташ това чудо насред тревите и водораслите и хлебната кора плува! Мяташ наоколо още пет-десет такива кори за захранка и се правиш на умрял.Ivkou написа:А някой може ли да ми каже на каква стръв да хващам шаран в изоставен язовир дето е обрасъл целия в треваи кадето шараните са много големи
![]()
Това се прави в топлия период, който сега започва. Спазвай забраната!
П.П. Видях, че си се регистрирал едва днес и ако този въпрос от теб е будалкане, знай, че моят отговор е точен без будалкане!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- georgi_sarafov
- научил се да хвърля
- Husmen1983
- научил се да хвърля
колеги
виждам какво сте писали относно предложението за хляба наистина е добро но нека да не вкарваме тема в тема.тука темата е относно сухата царевица и нека да спазваме темата.ако някои иска друга тема нека просто си я направи.Благодаря
за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля
олдфоx
[сизе=9]Този метод е най добрия вариант който ти го казва Доцента задължително го пробввй гаранция ще имаш успех. На същото мнение съм - на тоя метод по Граовско му викат - &яуот;на цицанье&яуот;[/сизе]ти видя ли какво питам аз?как според теб как да го напрая това на язовир пълен с много хора да хвурлям хляб?аз питам за сухата царевица........а дръг колега се включи в темата и пита за големи шарани в изоставени водоеми.
за сега нямам такъв.
- ribarq
- сериозен играч
Относно сухата царевица смятам че поне едно денонощие може да издаржи във водата без да презареждаш ! Хващъл съм шаран на царевица престояла 32 часа във водата ! те големите шарани предимно с тази царевица се хранят леко като се накисне във водата ! но когато стой повече от 2-3 дни във водата в повечето случай става нежелана от шараните но ако има гладни нищо не се знае....50 % касмет , 40% добрй такъми , 10% майсторлък
може да пробваш както ти казват колегите леко да я посвариш и после да я обелиш ! но аз ти препорачвам СУХАТА-А относно пробождането , продавът в магазините едни малки бургиики ако не пробвай с игла !
НАСЛУКА

Досега най успешния ни риболов е на гадна,вкиснала,миризлива царевица.На всичко отгоре аз зареждах вьдичките.На мьжа ми му миришело гадно...Хем почерняла беше царевицата,но шарана се уби да я яде.19 кила шарани взехме миналия септември на Чатмата.На целия язовир друг с такьв удар нямаше ! Тьй,че като яде рибата ,яде!
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
Мерси доценте , ами вчера се регнах... Просто на това язовирче , докато го поддържаха военните баща ми изкарваше шарани големи колкото мен , но откакто махнаха казармата която е близо до язовира ... абе само трева има по негоdocenta написа:Здрава макара, здраво плетено влакно, здрав прът като за бой на крави, кука минимум 1/0, никакви тежести, плувки и други такива. Режеш долната кора на ръчен хляб 4х4 см и я прошиваш два пъти с куката. Мяташ това чудо насред тревите и водораслите и хлебната кора плува! Мяташ наоколо още пет-десет такива кори за захранка и се правиш на умрял.Ivkou написа:А някой може ли да ми каже на каква стръв да хващам шаран в изоставен язовир дето е обрасъл целия в треваи кадето шараните са много големи
![]()
Това се прави в топлия период, който сега започва. Спазвай забраната!
П.П. Видях, че си се регистрирал едва днес и ако този въпрос от теб е будалкане, знай, че моят отговор е точен без будалкане!

It's all about the game and how you play it !!!