ВЪПРОС КъМ Опитните Шаранжии

Модератор: sapuna

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ВЪПРОС КъМ Опитните Шаранжии

Мнение от Husmen1983 »

колеги здравеите искам да попитам нещо относно сухата царевица.на косъм или на куката след известно време във водата запоЧва да поЧернява.това кофти ли е?имам предвид може ли след като е поЧерняла да Чакам удар или трябва да изкарам и да презередя?много от колегите през 2 Часа презереждат.ако съм за 2 дни на излет и съм на суха царевица и ако нея сменям имали вероятност да хвана шаран.мерси от сега.Чакам отговор.Наслука
за сега нямам такъв.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Не съм от опитните шаранджий ,но царевицата има една люспа която ако царевицата се свари поне леко може да се махне.Махне ли се тази люспа не почернява :roll: .

Предполагам че почернява заради тинята,защото като е в обикновена вода не почернява...така че не би трябвало да има проблем,но все пак бих я сменил за всеки случай :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Аз винаги я беля преди да сложа на косъма, дори и сухата без да я варя я накисвам толкова колкото да мога да обеля зърното. Така почти не почернява, Калканчо е прав махнеш ли люспата.... пей сърце!!!.
П.П. Ама и аз не съм от опитните шаранджии, така че слушай какво ще ти кажат другите :wink: :wink: :wink:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

добре

Мнение от Husmen1983 »

чакам още мнения всяко е от значение за мен.
за сега нямам такъв.
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

А някой може ли да ми каже на каква стръв да хващам шаран в изоставен язовир дето е обрасъл целия в трева :) и кадето шараните са много големи :) :roll:
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Щом е обрасъл и с големи шарани приготви си много здрави такъми защото няма място за аванси...щом е обрасъл доното го изключваме...следователно остана плувката.Може да пробваш на всичко ,но най нече на царевица според мене :roll: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Ivkou написа:А някой може ли да ми каже на каква стръв да хващам шаран в изоставен язовир дето е обрасъл целия в трева :) и кадето шараните са много големи :) :roll:
Здрава макара, здраво плетено влакно, здрав прът като за бой на крави, кука минимум 1/0, никакви тежести, плувки и други такива. Режеш долната кора на ръчен хляб 4х4 см и я прошиваш два пъти с куката. Мяташ това чудо насред тревите и водораслите и хлебната кора плува! Мяташ наоколо още пет-десет такива кори за захранка и се правиш на умрял.
Това се прави в топлия период, който сега започва. Спазвай забраната!

П.П. Видях, че си се регистрирал едва днес и ако този въпрос от теб е будалкане, знай, че моят отговор е точен без будалкане!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
georgi_sarafov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от georgi_sarafov »

Този метод е най добрия вариант който ти го казва Доцента задължително го пробввй гаранция ще имаш успех.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

колеги

Мнение от Husmen1983 »

виждам какво сте писали относно предложението за хляба наистина е добро но нека да не вкарваме тема в тема.тука темата е относно сухата царевица и нека да спазваме темата.ако някои иска друга тема нека просто си я направи.Благодаря
за сега нямам такъв.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Този метод е най добрия вариант който ти го казва Доцента задължително го пробввй гаранция ще имаш успех. :wink: :wink: На същото мнение съм - на тоя метод по Граовско му викат - "на цицанье"
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

олдфоx

Мнение от Husmen1983 »

[сизе=9]Този метод е най добрия вариант който ти го казва Доцента задължително го пробввй гаранция ще имаш успех. На същото мнение съм - на тоя метод по Граовско му викат - &яуот;на цицанье&яуот;[/сизе]ти видя ли какво питам аз?как според теб как да го напрая това на язовир пълен с много хора да хвурлям хляб?аз питам за сухата царевица........а дръг колега се включи в темата и пита за големи шарани в изоставени водоеми.
за сега нямам такъв.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Относно сухата царевица смятам че поне едно денонощие може да издаржи във водата без да презареждаш ! Хващъл съм шаран на царевица престояла 32 часа във водата ! те големите шарани предимно с тази царевица се хранят леко като се накисне във водата ! но когато стой повече от 2-3 дни във водата в повечето случай става нежелана от шараните но ако има гладни нищо не се знае....50 % касмет , 40% добрй такъми , 10% майсторлък :) може да пробваш както ти казват колегите леко да я посвариш и после да я обелиш ! но аз ти препорачвам СУХАТА-А относно пробождането , продавът в магазините едни малки бургиики ако не пробвай с игла ! :) НАСЛУКА
Аватар
val1971
новобранец
новобранец

Мнение от val1971 »

Досега най успешния ни риболов е на гадна,вкиснала,миризлива царевица.На всичко отгоре аз зареждах вьдичките.На мьжа ми му миришело гадно...Хем почерняла беше царевицата,но шарана се уби да я яде.19 кила шарани взехме миналия септември на Чатмата.На целия язовир друг с такьв удар нямаше ! Тьй,че като яде рибата ,яде!
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

docenta написа:
Ivkou написа:А някой може ли да ми каже на каква стръв да хващам шаран в изоставен язовир дето е обрасъл целия в трева :) и кадето шараните са много големи :) :roll:
Здрава макара, здраво плетено влакно, здрав прът като за бой на крави, кука минимум 1/0, никакви тежести, плувки и други такива. Режеш долната кора на ръчен хляб 4х4 см и я прошиваш два пъти с куката. Мяташ това чудо насред тревите и водораслите и хлебната кора плува! Мяташ наоколо още пет-десет такива кори за захранка и се правиш на умрял.
Това се прави в топлия период, който сега започва. Спазвай забраната!

П.П. Видях, че си се регистрирал едва днес и ако този въпрос от теб е будалкане, знай, че моят отговор е точен без будалкане!
Мерси доценте , ами вчера се регнах... Просто на това язовирче , докато го поддържаха военните баща ми изкарваше шарани големи колкото мен , но откакто махнаха казармата която е близо до язовира ... абе само трева има по него :) , и миналата година изкарахме 2 шарана по 3 кг. ... Ше пробвам с хляба :)
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ама хубаво си върви тая тема еййй, долби стерео..кеф ти хляб кеф ти дърт кукуруз :rock: :supz:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”