с. Белозем- платеното

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

с. Белозем- платеното

Мнение от КрасиПловдив »

Тази сутрин, към 8.00 ч. един приятел ме събуди с предложение за риболов на въпросния водоем. Ставането определено беше трудно- до 5.00 ч. сутринта кърших снага с приятели от Димитровград и Хасково в пловдивски клуб, но....нито умората нито снощните "Флирт"-ове можеха да ми попречат да скоча в банята за бърз душ, после бързо обличане и товарене на такъми. Пристигнахме доволно късно за нашите рибарски разбирания :) Таксата е 6 лева,като към този момент знаехме, че е на условията "плащаш и квото хванеш,твое си е" :)..но към края на риболова познат на приятелите с които бях каза, че въвели норми- до 3кг шаран на човек, и до 3 кг каракуда....пак на човек :):):) Но най-добре е да питате предварително!
И така..паркирахме колата..изкачихме се на дигата и се заоглеждахме. Оказа се, че който иска да си направи добър риболов ще му се наложи нагазване в шавара. На открито само дребна каракуда.Поне това споделяха колеги. Е, сложих ботуши и нагазих..Оказаха се прекалено недостатъчни, та който се хване за идеята нека гази с гащеризон! Но, вече мокър си харесах едно местенце и реших да почвам. Такъма- 5 м. директен и една супер груба линия от 0.28мм без повод. 2 грама плувка, кука номер 10-кована. Утежнението на група като разстоянието от него до куката беше 20-ина сантиметра. Ковнах живарника, боднах две "сладки" царевички метнах си и зачаках. Стръвта -точно покрай папурите.Докато си чаках взех та се щтракнах :) (да ми е честит новия аватар) :)...Многото дребни каракуди постоянно "пипаха" стръвта, но бленувания шаран не кълвеше. А наоколо от време на време наставаше големо пляскане и пльоскане на, ама много едри шарани!!! По едно време си запредставях как едно такова "говедо" ми се закача, ама на...само си представях :)
По едно време плувката потъна..последва засек и....охаа..приятна борба от другия край. И както си ме "разхождаше" из прозореца пред мен, оператора у мен пак проговори и..извадих тел-а и пуснах да снима едно клипче :) После ще се опитам да го кача и да го постна в темата.
До края на деня нищо особено - още един шаран и около 15-ина каракуди. Шараните ми са с тегло някъде към килото, а каракудите доста добри.
Въпреки че се измокрих и сега усещам как се разболявам, си прекарах чудесно.
Успех на колегите ако ще го посещават водоемчето.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Снимките от днес са в галерията, а клипа как да кача?
blatimir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от blatimir »

Бравост. Как се стига до това язовирче?
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Blatimir, имаш ЛС