Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

с. Белозем- платеното
Модератор: sapuna
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
с. Белозем- платеното
Тази сутрин, към 8.00 ч. един приятел ме събуди с предложение за риболов на въпросния водоем. Ставането определено беше трудно- до 5.00 ч. сутринта кърших снага с приятели от Димитровград и Хасково в пловдивски клуб, но....нито умората нито снощните "Флирт"-ове можеха да ми попречат да скоча в банята за бърз душ, после бързо обличане и товарене на такъми. Пристигнахме доволно късно за нашите рибарски разбирания
Таксата е 6 лева,като към този момент знаехме, че е на условията "плащаш и квото хванеш,твое си е"
..но към края на риболова познат на приятелите с които бях каза, че въвели норми- до 3кг шаран на човек, и до 3 кг каракуда....пак на човек
:):) Но най-добре е да питате предварително!
И така..паркирахме колата..изкачихме се на дигата и се заоглеждахме. Оказа се, че който иска да си направи добър риболов ще му се наложи нагазване в шавара. На открито само дребна каракуда.Поне това споделяха колеги. Е, сложих ботуши и нагазих..Оказаха се прекалено недостатъчни, та който се хване за идеята нека гази с гащеризон! Но, вече мокър си харесах едно местенце и реших да почвам. Такъма- 5 м. директен и една супер груба линия от 0.28мм без повод. 2 грама плувка, кука номер 10-кована. Утежнението на група като разстоянието от него до куката беше 20-ина сантиметра. Ковнах живарника, боднах две "сладки" царевички метнах си и зачаках. Стръвта -точно покрай папурите.Докато си чаках взех та се щтракнах
(да ми е честит новия аватар)
...Многото дребни каракуди постоянно "пипаха" стръвта, но бленувания шаран не кълвеше. А наоколо от време на време наставаше големо пляскане и пльоскане на, ама много едри шарани!!! По едно време си запредставях как едно такова "говедо" ми се закача, ама на...само си представях 
По едно време плувката потъна..последва засек и....охаа..приятна борба от другия край. И както си ме "разхождаше" из прозореца пред мен, оператора у мен пак проговори и..извадих тел-а и пуснах да снима едно клипче
После ще се опитам да го кача и да го постна в темата.
До края на деня нищо особено - още един шаран и около 15-ина каракуди. Шараните ми са с тегло някъде към килото, а каракудите доста добри.
Въпреки че се измокрих и сега усещам как се разболявам, си прекарах чудесно.
Успех на колегите ако ще го посещават водоемчето.

И така..паркирахме колата..изкачихме се на дигата и се заоглеждахме. Оказа се, че който иска да си направи добър риболов ще му се наложи нагазване в шавара. На открито само дребна каракуда.Поне това споделяха колеги. Е, сложих ботуши и нагазих..Оказаха се прекалено недостатъчни, та който се хване за идеята нека гази с гащеризон! Но, вече мокър си харесах едно местенце и реших да почвам. Такъма- 5 м. директен и една супер груба линия от 0.28мм без повод. 2 грама плувка, кука номер 10-кована. Утежнението на група като разстоянието от него до куката беше 20-ина сантиметра. Ковнах живарника, боднах две "сладки" царевички метнах си и зачаках. Стръвта -точно покрай папурите.Докато си чаках взех та се щтракнах

По едно време плувката потъна..последва засек и....охаа..приятна борба от другия край. И както си ме "разхождаше" из прозореца пред мен, оператора у мен пак проговори и..извадих тел-а и пуснах да снима едно клипче

До края на деня нищо особено - още един шаран и около 15-ина каракуди. Шараните ми са с тегло някъде към килото, а каракудите доста добри.
Въпреки че се измокрих и сега усещам как се разболявам, си прекарах чудесно.
Успех на колегите ако ще го посещават водоемчето.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- joro_tsanev
- новобранец