Царевица vs Протеиново топче

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя стръв е по-резултатна?

Царевичката
185
84%
Протеиновото топче
36
16%

Общо гласове: 221

iordan1968
новобранец
новобранец

Мнение от iordan1968 »

Да прав си , значи , мятам две дънни въдици на кюспа и една дежурна на протеиново топче.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

По принцип аз също не съм ловил на протеинки ,но вече смятам да започвам първите опити и тука около Варна да се опитам да ги понауча.
За бракониерите само слънчаци :lol: !
iordan1968
новобранец
новобранец

Мнение от iordan1968 »

Купуваш ли ги тия топчета или сам си ги правиш?
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Добре http://www.***.com-съгласенсъм с твоята камбанария.Но за твое сведение доста съм хвърлял на топчета,наистина купешки,но не съм хващал никога.Аз просто написах моето мнение ,това,че на някой не му харесва е отделен въпрос.А по въпроса за парите,всеки го интерсува къде му отиват парите.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

С това което щи ви кажа сега може много колеги да не са съгласни , но ме "ръчка отзаде" и ще го споделя ...
Топчетата съществуват от край време , разбира се не точно тези протеиновите от днешно време , а тези които сме си правили от най обикновен хляб и яйце ; смляно кюспе и яйце ; царевично брашно и яйце . На куката ги омачкваме точно във формата на топче и да ви кажа основно шаран си ги "търкаляше", та си мисля че шарана явно има слабост към кръглите ароматни топчета . Да ви кажа и още нещо , може някой да го е правил , но аз ще ви кажа , че шаран съм ловил и на топчета от козунак или козуначна кифла , на мен ми отне близо седмица докато "вдяна" защо по цялата стена един дърпаше шарани , а другите само "цъкахме". Е , аз ви спестявам тази "седмица" и ви го казвам да пробвате ( Великден мина , но да се надяваме че шарана не знае ) , пък ако някой сполучи , може да черпи едно...!
И все пак аз съм привърженик на плочката кюспе и днес съм качил снимки на малко шарани които имах късмета да извадя предното лято на плочка ( извинявам се за качеството на снимките , но "компютъра" е велико нещо ).
Общо взето това исках да споделя с вас , грешно или не , поне си го казах и ще съм доволен ако на някой съм помогнал...
snegk

Мнение от snegk »

Прав си така е :wink:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

вече 2-3 седмица подрет ходя да захранвам на един язовир ,(под аренда) със царевица и купешки топчета 15 мм преди10-тина дни бях ! незнам на какво се дължи но пълно капо ,можеби времето небеше както трябва иначе не си обяснявам какво е станало ! нито на царевица нито на топчета, и от 2-3 дни храня с захранка Ванилия и коноп и слагам суха царевица и топчета , и конопено семе-царевично брашно и забърквам с 5-6 яица да не са ронят лесно топките с който захранвам ! без пелети(щото се завартат доста често каракуди )и съм решил в понеделник или вторник да отделя 4-5 дни на риболов.(да одбележа че протейновите топчета ги хварлям отделно не ги меся със захранката ! първата седмица сложих Аромат за захранка МЕД , понеже дъното е обилно тревисто на места , и шарко по лесно намира захранката (уш) ! но сега сменям тактиката преди шамандурата ми беше на 5 м дълбочина ! сега я драпнах на 3 м ! Ще пробвам на косъм с протейнови топчета 15мм с аромат на ванилия , и на суха царевица ! да видим На какво ще удари ! ( да отбележа също че на водоема който ще ходя даржи рекордно големи шарани -от по от 9до 19кг) иначе в повече са тези от по 1-2-3-кг ! тия топчета малко соленко ми излизат но намирисвам че ще има успех ! в края на другата седмица ще пиша какво съм направил , ще пусна и снимков материал ! ако някои има някво предложения за тактика нека пише ! (захранка-монтажи-стръв ...) най голямата далбочина е от порядъка на 7-8 метра ! Смятам че след този излет твардо ще реша каква стръв да използвам на този водоем ! царевица или протейново топче ! естествено на различни водоеми по различен начин се подхожда ! аиде чакам включване ! НАСЛУКА !!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

На купешки топчета недей очаквай чудеса.Освен ако не са на някоя марка на която знаеш че се хваща...мога да ти кажа няколко такива но на ЛС ,че да не стане пак рекламата.Другото което мога да ти предложа е да пробваш и на по-плитко от 3 метра.Пролетта дори на 1 метър може да хванеш па и на по плитко :wink: .

Най-добре започни да си правиш сам топчетата и да купуваш суха царевица и да я вариш без да я ароматизираш може да добавиш към нея коноп...просто подлудява шараните :wink: .

И най-важното да знаеш че в язовира има риба !
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Малко ще се забавя с резултатите от изследванията дали царевица или протейново топче ! понеже ме лепна някаква гнойна ангина и съм на инжекций , но след като се оправя ще одалжа експеримента с поне 3-4 дни ! :):):) затова ще ме извините , снимков материал ще има ! докато не искарам шаран няма вращане :) :) :) така че засега си оставам в кащи ! НАСЛУКА !
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Мога само да те посъветвам да ползваш домашни топчета или от онези за които ти споменах.

И най-важното да не те е страх от валати.Един път ще им хванеш цаката на рибите и тогава да му мислят :wink: .

Препоръчвам ти силно и използването на ПВА чорапи или конци или 2те :wink: .
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

Царевичка :) 8)
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
snegk

Мнение от snegk »

Някой можели дами каже,уловиста марка купешки протеинови топчета :?:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Може да стане малко като реклама но веднага ще ти кажа за български уловисти.Христокарп и КарпАтак доколкото съм наясно и двете фирми предлагат готови топчета само след поръчка на много сносни цени.Под 10лева за кило :wink: .И 2те фирми предлагат дипове,аромати за захранки и много други работи за шараните :wink: .
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря Калканчо :wink:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

ribarq написа:ако някои има някво предложения за тактика нека пише ! (захранка-монтажи-стръв ...)
За съвети трябва да кажеш още много неща: какво е дъното, каква е температурата на водата, играят ли някъде в близост шараните, каква е средната дълбочина на водоема и всичко каквото си научил за този водоем ако има такова. А иначе ако си купувал готови топчета от тия дето приличат на бонбонки и ги продават на бройка бъди сигурен, че НЯМА да хванеш шаран и по-добре не си давай парите за глупости. В горните и долните постове мисля, че ясно пише какви топчета трябва да се използват за да имаш успех където и да било по водоемите :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”