Къде се намирам: 

Риболов

Сладководен раздел

Специализиран риболов

Риболов на мирни риби

naRiba.com
 Форум
 Риболов

Сладководен раздел

Специализиран риболов

Риболов на мирни риби

Колеги изпозвате ли ракети при захранването за шаран ?? ???
Модератор: sapuna
- DrAkoN
 - разбира нещата

- Обратна връзка:

Колеги изпозвате ли ракети при захранването за шаран ?? ???
Не смятате ли че това&яуот;;Плющене&яуот; от ракетата гони шарана за доста дълго време от захраненото ви мясо ?? Особенно ако трябжа да хварлите ракетата 5-6 пъти ???

- Husmen1983
 - научил се да хвърля

kolega
Не смятате ли че това&яуот;;Плющене&яуот; от ракетата гони шарана за доста дълго време от захраненото ви мясо ?? Особенно ако трябжа да хварлите ракетата 5-6 пъти ???
5-6 ракети нищо неса.аз като отида вечер 40 сутрин още 40 ракети хвърлям за да има някакъв резултат.ако мислиш че след 30 мин или час ще има резултат много се бъркаш.поне 4-5 часа трябва за да има резултат това показва моя личен опит.даже понякога след 12 часа ми е давало резултат.така че споко рибата несе плаши.

5-6 ракети нищо неса.аз като отида вечер 40 сутрин още 40 ракети хвърлям за да има някакъв резултат.ако мислиш че след 30 мин или час ще има резултат много се бъркаш.поне 4-5 часа трябва за да има резултат това показва моя личен опит.даже понякога след 12 часа ми е давало резултат.така че споко рибата несе плаши.
за сега нямам такъв.

- Husmen1983
 - научил се да хвърля

значи колега
на язовирите които ходя знам че шараните си имат един път по които са свикнали да се хранят.незнам при други водоеми как е но на тези които съм ходил е така.за да направиш така че шараните да включат и там където ти си захранил и да идват и там когато е време за хранене значи трябва захраниш добре.точно на язовир левски миналата година цял язовир народ никои не хваща а само ние с моя приятел хващаме и то през 30 мин.чак хората от другата страна идваха да питат на какво хвърляме.моята ракета се пулни около 50-70 гр това значи приблизително 40 ракети около 3 кг царевица не мисля че е много ........ но все пак всеки рибар сам си преценява.това е мое мнение и мои метод.

за сега нямам такъв.

- 
				rikosheth
 - разбира нещата

- Обратна връзка:

Mисля, че когато говорите за това дали е подозрителна и предпазлива рибата при захранване с ракета трябва да отчитате и факта къде все пак ловите?! Не е все едно също да ловиш на арендован средно голям язовир където рибата е привикнала да бъде бомбандирана с какво ли не и/или е домъкната от развъдници и риболов на свободен водоем..там нещата едва ли стоят така особено при еднодневни излети 
Гледам , че броя и на ракетите варира от 5-50...все пак е важно да се уточни и какво количество подхранка се подава с тия бройки, защото ракети разни..и не е все едно и също дали ще намяташ 3кг царевица и топчета с 15 ракети или с 30 примерно

Гледам , че броя и на ракетите варира от 5-50...все пак е важно да се уточни и какво количество подхранка се подава с тия бройки, защото ракети разни..и не е все едно и също дали ще намяташ 3кг царевица и топчета с 15 ракети или с 30 примерно
- 
				snegk
 - и господ не е толокова добър

Rikosheth прав си,че на различните водоеми ракетата влияе различно.Но в никъйъв случай не я гони за постоянно.В някой водоеми се връща за1ч. в други за 5ч.Аз захранвам максимум 2кл. и мисля че е достатъчно,за спокойни води.Там където има по голямо течение,трябва да се захранва по често и по малко,защото царевицата се зарива или отнася.

- 
				rikosheth
 - разбира нещата

- Обратна връзка:

Разбира се че не я гони за постоянно, просто казвам че големите риби са по хитри, те за това вероятно са и големиsnegk написа:Rikosheth прав си,че на различните водоеми ракетата влияе различно.Но в никъйъв случай не я гони за постоянно.В някой водоеми се връща за1ч. в други за 5ч.Аз захранвам максимум 2кл. и мисля че е достатъчно,за спокойни води.Там където има по голямо течение,трябва да се захранва по често и по малко,защото царевицата се зарива или отнася.
На арендован язовир където очаквам и по едри риби за ден риболов храня с ракета еднократно 3-4 кг, по възможност преди свечеряване и ловя на другия ден..но това ако няма раци
- Husmen1983
 - научил се да хвърля

точно така
Разбира се че не я гони за постоянно, просто казвам че големите риби са по хитри, те за това вероятно са и големи  
На арендован язовир където очаквам и по едри риби за ден риболов храня с ракета еднократно 3-4 кг, по възможност преди свечеряване и ловя на другия ден..но това ако няма раци Ако нямам тази възможност или пък има раци..пак еднократно сутрин рано! После...шшшшшшшт, тишина и спокойствие
миналата година така на левски изкарахме доста риба.напълно си прав.

На арендован язовир където очаквам и по едри риби за ден риболов храня с ракета еднократно 3-4 кг, по възможност преди свечеряване и ловя на другия ден..но това ако няма раци Ако нямам тази възможност или пък има раци..пак еднократно сутрин рано! После...шшшшшшшт, тишина и спокойствие
миналата година така на левски изкарахме доста риба.напълно си прав.
за сега нямам такъв.