Колеги изпозвате ли ракети при захранването за шаран ?? ???

Модератор: sapuna

Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Колеги изпозвате ли ракети при захранването за шаран ?? ???

Мнение от DrAkoN »

Не смятате ли че това&яуот;;Плющене&яуот; от ракетата гони шарана за доста дълго време от захраненото ви мясо ?? Особенно ако трябжа да хварлите ракетата 5-6 пъти ???
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Колега Дракон,аз захранвам с ракета и след захранването най много до час рибата почва да скача на захраненото място.Значи не плаши.Успех :wink:
Аватар
val1971
новобранец
новобранец

Мнение от val1971 »

Аз мисля сьщо ,като колегата-не ги плаши ракетата.Та нали водата се успокоява след това.И като им замирише на храна всичката риба е при теб.Особено ако наоколо друг не захранва.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

kolega

Мнение от Husmen1983 »

Не смятате ли че това&яуот;;Плющене&яуот; от ракетата гони шарана за доста дълго време от захраненото ви мясо ?? Особенно ако трябжа да хварлите ракетата 5-6 пъти ???

5-6 ракети нищо неса.аз като отида вечер 40 сутрин още 40 ракети хвърлям за да има някакъв резултат.ако мислиш че след 30 мин или час ще има резултат много се бъркаш.поне 4-5 часа трябва за да има резултат това показва моя личен опит.даже понякога след 12 часа ми е давало резултат.така че споко рибата несе плаши.
за сега нямам такъв.
snegk

Мнение от snegk »

Husmen1983 намали мако количеството захранка и може по рано дати клъвне.40 ракети това ми идва малко в повече.Всепак това е мое мнение. :!: :!:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

значи колега

Мнение от Husmen1983 »

на язовирите които ходя знам че шараните си имат един път по които са свикнали да се хранят.незнам при други водоеми как е но на тези които съм ходил е така.за да направиш така че шараните да включат и там където ти си захранил и да идват и там когато е време за хранене значи трябва захраниш добре.точно на язовир левски миналата година цял язовир народ никои не хваща а само ние с моя приятел хващаме и то през 30 мин.чак хората от другата страна идваха да питат на какво хвърляме.моята ракета се пулни около 50-70 гр това значи приблизително 40 ракети около 3 кг царевица не мисля че е много ........ но все пак всеки рибар сам си преценява.това е мое мнение и мои метод.
за сега нямам такъв.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Mисля, че когато говорите за това дали е подозрителна и предпазлива рибата при захранване с ракета трябва да отчитате и факта къде все пак ловите?! Не е все едно също да ловиш на арендован средно голям язовир където рибата е привикнала да бъде бомбандирана с какво ли не и/или е домъкната от развъдници и риболов на свободен водоем..там нещата едва ли стоят така особено при еднодневни излети :roll:
Гледам , че броя и на ракетите варира от 5-50...все пак е важно да се уточни и какво количество подхранка се подава с тия бройки, защото ракети разни..и не е все едно и също дали ще намяташ 3кг царевица и топчета с 15 ракети или с 30 примерно :!:
snegk

Мнение от snegk »

Rikosheth прав си,че на различните водоеми ракетата влияе различно.Но в никъйъв случай не я гони за постоянно.В някой водоеми се връща за1ч. в други за 5ч.Аз захранвам максимум 2кл. и мисля че е достатъчно,за спокойни води.Там където има по голямо течение,трябва да се захранва по често и по малко,защото царевицата се зарива или отнася.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

snegk написа:Rikosheth прав си,че на различните водоеми ракетата влияе различно.Но в никъйъв случай не я гони за постоянно.В някой водоеми се връща за1ч. в други за 5ч.Аз захранвам максимум 2кл. и мисля че е достатъчно,за спокойни води.Там където има по голямо течение,трябва да се захранва по често и по малко,защото царевицата се зарива или отнася.
Разбира се че не я гони за постоянно, просто казвам че големите риби са по хитри, те за това вероятно са и големи :wink:
На арендован язовир където очаквам и по едри риби за ден риболов храня с ракета еднократно 3-4 кг, по възможност преди свечеряване и ловя на другия ден..но това ако няма раци :evil: Ако нямам тази възможност или пък има раци..пак еднократно сутрин рано! После...шшшшшшшт, тишина и спокойствие :wink:
snegk

Мнение от snegk »

Съгласен :cry: Успех :wink:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

точно така

Мнение от Husmen1983 »

Разбира се че не я гони за постоянно, просто казвам че големите риби са по хитри, те за това вероятно са и големи
На арендован язовир където очаквам и по едри риби за ден риболов храня с ракета еднократно 3-4 кг, по възможност преди свечеряване и ловя на другия ден..но това ако няма раци Ако нямам тази възможност или пък има раци..пак еднократно сутрин рано! После...шшшшшшшт, тишина и спокойствие

миналата година така на левски изкарахме доста риба.напълно си прав.
за сега нямам такъв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”