Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Съвет за плетено влакно
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Съвет за плетено влакно
Значи е вярно.
А ползвал ли си го с 2гр. джигчета? Как е, влакното ли влачи джига или обратното.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Айде стига сега .. влакното за парите си е прекрасно решение.
Ако искаш финес изпълнение кихаш 60 доларес+доставка и се кефиш и не смееш да му намериш косур
Ето тук малко черно на бяло как стоят нещата
http://www.spinning.kharkov.ua/phpbb/vi ... .php?t=363
Ако искаш финес изпълнение кихаш 60 доларес+доставка и се кефиш и не смееш да му намериш косур

Ето тук малко черно на бяло как стоят нещата

http://www.spinning.kharkov.ua/phpbb/vi ... .php?t=363
sandista написа:...http://www.spinning.kharkov.ua/phpbb/vi ... .php?t=363

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да вметна нещо .. говорим за добър универсален брейд на българския пазар с ниска цена !
За специфични изисквания като твойте си има влакна, но няма да ти допадне цената.
Дали е по-добре с монофила - ти си решаваш
За специфични изисквания като твойте си има влакна, но няма да ти допадне цената.
Дали е по-добре с монофила - ти си решаваш

-
- вече хвърля и на тежко
Гледам си протрития едногодишен Сънлайн 8 либри и по никой начин не мога да намеря прилика с 0.20 мм монофил.donky написа:определено е по дебело.сравних го с един монофил 0,14 и по дебело от негоOsi написа:Да ме прощава колегата, че се меся в темата му, но имам въпрос към хората ползвали сънлайна 6LB. Чета из руски форуми, че въпросното влакно е с диаметър 0,20мм. какви са впечатленията ви толкова ли е дебело или колкото е обявено 0,128мм. (цирам по памет)?
Ама по никой начин и никак...
За 6 либри – може и да е 0.20 мм, не знам, нямам такъв, но вероятно е малко по-пласко, видна е разликата в диаметъра по протежение на влакното и от снимките под микроскоп.
Но забелязвам една тенденция, от която ми става смешно :
- преди време се говореше, че ПП 10 либри е 0.20 мм.
- сега се говори че Сънлайн 6 либри е 0.20 мм.
- тръпна в очакване кое ще е следващото влакно, набедено че е 0.20 мм.
А за постановката “ 2-3 грамови джигове на 10–15 м разстояное”, може да се ползва за сведение и следната статия:
http://fishing.lugansk.ua/index.php?opt ... info&id=25
Възможно ли е 6лб. Сънлаин да е с по-горям диаметър от 8лб. или само така изглежда?Petur60 написа: ...
Гледам си протрития едногодишен Сънлайн 8 либри и по никой начин не мога да намеря прилика с 0.20 мм монофил.
Ама по никой начин и никак...
За 6 либри – може и да е 0.20 мм, не знам, нямам такъв, но вероятно е малко по-пласко, видна е разликата в диаметъра по протежение на влакното и от снимките под микроскоп.
...
А за постановката “ 2-3 грамови джигове на 10–15 м разстояное”, може да се ползва за сведение и следната статия:
http://fishing.lugansk.ua/index.php?opt ... info&id=25

Да статията е поучителна. Сега си мисля, че на този етап "Софт" метода не ми допада.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
това устройва ли теsandista написа:ribolovcho, с какви финни плетени влакна си имал допир ?
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=5960

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мен лично ама никак не ме ..ribolovcho написа:това устройва ли теsandista написа:ribolovcho, с какви финни плетени влакна си имал допир ?
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=5960

Ако това ти е разбирането за финно влакно напълно те разбирам и повече не коментирам

-
- вече хвърля и на тежко
Питането е за ФИННИ, а не за въжета за простиране, продавани под марката dynatron.
Това че не ползваш никакви плетени влакна не е срамно, но се начетох на глупостите ти.
Избери си друга тема и пиши там – примерно в Морски риболов има тема “Привързване на лодка към стоянка”, там тези въжета ще паснат.
Това че не ползваш никакви плетени влакна не е срамно, но се начетох на глупостите ти.
Избери си друга тема и пиши там – примерно в Морски риболов има тема “Привързване на лодка към стоянка”, там тези въжета ще паснат.
явно и това си го гледал с микроскопаPetur60 написа:Питането е за ФИННИ, а не за въжета за простиране, продавани под марката dynatron.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Колега ribolovcho, чудя се защо продължаваш да даваш неприемливи съвети и да се опитваш да объркваш хората? Всички предложения, които си дал до момента са неудачни за фин риболов - казвам го съвсем отговорно. И ще ти обясня защо е така - просто в Европа се практикуват предимно тежки варианти на спининга, а съответно и производителите на риболовни принадлежности, работещи за този пазар, правят такива продукти. Отделен въпрос е, че технологиите, материалите и вижданията на японските производители по въпроса са поколения напред. Дебелите "прежди" може да са добри за тролинг, тътрене на глави по 20 грама и прочие силови изпълнения, но това не са единствените измерения на спининга!
Преди 7-8 години "писък" на модата бяха "Сиглотекс"-а и "Хипрон"-а, малко по-късно с гръм и трясък се появиха "ПауърПро" и "Спайдъруеър", а после света стана глобално село и се оказа, че нещата не свършват до Малко Търново. Но мога да ти кажа, че и едно време у нас имаше хора, които знаеха за какво става въпрос(от Варна, за да бъда точен - там винаги са знаели заа какво става дума, както и вездесъщия ми брейдолюбив другар Павлундрий) и ми отвориха очите. Когато получих от моя приятел Ники Киров(от Варна) като подарък през далечната 2005 година една ролка "Унитика Силвър Троут РЕ" просто бях потресен от факта, че влакно от 6 лб може да изглежда по толкова несравним начин, сравнено с ПП от 5 лб. Разликата беше крещяща. Влакното беше не само изключително тънко, без да бъде плоско! И говорим за такова, без претенции да е топпродукт.
В друг пост коментирах как се държи грубото влакно, при използване с блесни и воблери, а сега ще си позволя да споделя и няколко впечатления от представянето му със силикони. Ако ползваме дребни(относително) утежнения(без значение дали фиксирани или шарнирни) проблема настъпва не толкова при замятане, поради концентрираната маса на примамката, а след пропадането й до дъното. Знаем, че джиговото водене само по себе си може да бъде определено като "подскачане" на примамката по дъното с определена амплитуда и пауза. Тъй като влакното е грубо и с голямо сечение, то провисва и примката(туистера) не се отлепя директно от дъното, а се провлачва по него, поради наличната хлабина, преди нейното обиране от въдицата. Отделно по този начин се губи и директния контакт с примаката, ако рибите не са активни. Сега разбира се, няма единен стандарт за това как точно трябва да се движи силикона, понякога дори е по-добре да се тътрузи по дъното, но стандартното изпълнение на воденето изисква чисти подскоци. Тътренето по дъното има и недостатъка, че по този начин се увеличва количеството на закачанията...
Преди 7-8 години "писък" на модата бяха "Сиглотекс"-а и "Хипрон"-а, малко по-късно с гръм и трясък се появиха "ПауърПро" и "Спайдъруеър", а после света стана глобално село и се оказа, че нещата не свършват до Малко Търново. Но мога да ти кажа, че и едно време у нас имаше хора, които знаеха за какво става въпрос(от Варна, за да бъда точен - там винаги са знаели заа какво става дума, както и вездесъщия ми брейдолюбив другар Павлундрий) и ми отвориха очите. Когато получих от моя приятел Ники Киров(от Варна) като подарък през далечната 2005 година една ролка "Унитика Силвър Троут РЕ" просто бях потресен от факта, че влакно от 6 лб може да изглежда по толкова несравним начин, сравнено с ПП от 5 лб. Разликата беше крещяща. Влакното беше не само изключително тънко, без да бъде плоско! И говорим за такова, без претенции да е топпродукт.
В друг пост коментирах как се държи грубото влакно, при използване с блесни и воблери, а сега ще си позволя да споделя и няколко впечатления от представянето му със силикони. Ако ползваме дребни(относително) утежнения(без значение дали фиксирани или шарнирни) проблема настъпва не толкова при замятане, поради концентрираната маса на примамката, а след пропадането й до дъното. Знаем, че джиговото водене само по себе си може да бъде определено като "подскачане" на примамката по дъното с определена амплитуда и пауза. Тъй като влакното е грубо и с голямо сечение, то провисва и примката(туистера) не се отлепя директно от дъното, а се провлачва по него, поради наличната хлабина, преди нейното обиране от въдицата. Отделно по този начин се губи и директния контакт с примаката, ако рибите не са активни. Сега разбира се, няма единен стандарт за това как точно трябва да се движи силикона, понякога дори е по-добре да се тътрузи по дъното, но стандартното изпълнение на воденето изисква чисти подскоци. Тътренето по дъното има и недостатъка, че по този начин се увеличва количеството на закачанията...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
защо имам чувството че този спор се превръща във заяждане,кой по по най,ако за вас влакно о.о7 е грубо то аз не знам какво повече да кажа,това си ползвам и си ловя с него,и на тролинг и на спининг ,досега нямам проблеми с него,не се пренасям и не робувам на някакви прехвалени ментета на които рекламата е повечко,това си е моето виждане,казвам едно от които ползвам,а вие се праите на профита,хубаво,стрена по кои показатели е по хубав или сънлаина,сандиста кажи ти какво ползваш,тя вашта работа като със шиманата,погледнете в раздел продава,половината макари са шимано,като са толова хубави
защо ги продават ???
защо ги продават ???

- stancom
- ще става разбирач
По мекота, гладкост, кръглост и е може би единственото влакно, продавано масово в БГ, на което диаметъра е почти верен.ribolovcho написа: .......хубаво,стрена по кои показатели е по хубав .......
И за да не стават дразги, приемете че всеки практикува различен вид спининг и има съответно различни изисквания към такъмите. Респективно тези изисквания са най-високи при УЛ за финност и чувствителност, а при тролинга и хард спининга здравина и износоустйчивост. Наистина е най-добре да са съчетани всичките, но е много трудно и много скъпо !
-
- научил се да хвърля
колега риболовчо, би ли споделил от колко години спинингуваш активно и на колко си години, за да преценя какъв е жизненият ти опит? Иначе и Сандо и Ицето са в пъти по-прави от тебе, ама не, ти си знаеш твоето....
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пич, не знам как да се изкажа без да те засегна. Не искам да се заяждам, уважавам избора ти да си мега наивен и ултра твърдоглав да вярваш във вещици и призраци ! Какви 0.07 те гонят бе,човече.. Ти виждал ли си влакно с такава дебелина?
Няма да ти казвам с какво ловя защото ти упорито отказваш да вникнеш в същността на въпроса и си говориш твойте глупости. Лови си с канапите и бъди щастлив. Ние сме будали и в устрема си да се правим на профита купуваме прехвалените ментета !
Пет човека ти казваме,че си заблуден и подвеждаш другите потребители, ти си знаеш твоето ! Lost cause дето се вика ..
За Шимано мнението ми е едно - правят хубави рекламни клипчета. Само Дайви имам, дори на колелото не бих си сложил Шимано
И хайде нека не го обръщаме в спорове и злоба, ок ? Ако имаш някакви факти - shoot ! Ако ли не , замълчи во веки веков ..
Няма да ти казвам с какво ловя защото ти упорито отказваш да вникнеш в същността на въпроса и си говориш твойте глупости. Лови си с канапите и бъди щастлив. Ние сме будали и в устрема си да се правим на профита купуваме прехвалените ментета !
Пет човека ти казваме,че си заблуден и подвеждаш другите потребители, ти си знаеш твоето ! Lost cause дето се вика ..
За Шимано мнението ми е едно - правят хубави рекламни клипчета. Само Дайви имам, дори на колелото не бих си сложил Шимано

И хайде нека не го обръщаме в спорове и злоба, ок ? Ако имаш някакви факти - shoot ! Ако ли не , замълчи во веки веков ..