Кой ще се реши пръв.

Модератор: nkolev66

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз още не съм се гмуркал на риболов,обаче от 5 годишен съм с маската,шнорхела и плавниците по камъните с баща ми.Миналите три години покрай гмуркането за удоволствие вадя и по една мрежичка рапани,колкото мога да издържа да ме дърпат към дъното и умирам от студ.Ама си е заслужавало.Като ги объркаме с малко миди стана невероятна салата от морски дарове.И паниранки не са лоши,но нарязани по-на малки парченца.Миналата година на 16 градуса се гмурках за първи път,водата беше бистра,като сълза.Датата незнам коя беше,но беше средата на май месец,явно трябва да почакаме малко,поне тези без неопрените.Иначе имам един приятел-харпунджия/и баща ми е,значи освен баща ми/,та този пич се занимава по-сериозно и даже мислехме тая неделя да излизаме с лодка да дълдиса за някой калкан,ама е много студено ве,хора! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

за също направих сефтето тази година

Мнение от Булти »

става въпрос за по- предния уикенд , спрях на шофиорския плаж до Дюни , погмурках малко , после запалих двигателчето на лодката :D и газ към Маслен нос , е не издържах да чакам да стигна чак до там ами реших да изследвам едни скали малко северно от Ропотамо , там направих около 6 часа гмуркане със 9мм горница , 7 мм долница и два чифта ботинки ,общо взето ми беше горещо , ама после кат си съблякох на брега неопрена - мамооо умрех от студ - слънцето се беше вече скрило , че трябваше и де се изплакна :shock: :shock: :shock: ...следващия уикенд (т.е. предния )вече си носех едно 10 литрово шише от мин. вода , напълних го с морска вода и бам в колата , после се полях с него и темп. му бе поносима :wink: ...тогава( първия път) ударих само 5,6 попчета , но усещането като за сефте беше невероятно :D :D :D
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Колеги много риба има но водата е по-вечко но катоима желание и нищо данехванеш пакси доволен :lol: поне примен е така :P
Мера според мера
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Кой щесе реши пръв.

Мнение от australia »

Колеги тая пролет май ще започне през МАЙ месец :lol: :lol: :lol:
То бива бива женски капризи ама такъв МАРТ не помня от много години :smt013 :smt013 :smt013

Колко ли градуса е водата сега а?Да ти се невидело и зимата и чудото. :smt093 :smt093 :smt093

Човек не може спокойно да се отдаде на любимото си хоби :toimonster: :smt063
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Ей те тука има градуси на водата : http://ma.io-bas.bg/

А това е морето вчера по обед :rolleyes: : Височина на вълната 4 метра...не знам тва колко бала е :lol:
Изображение

Преди бурята по продължение на целия плаж на Влас имаше 2-метрова пясъчна буря.. :rolleyes: - сега я няма... :roll:
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

вчера по новините доста глупости надрънкаха - 6м вълна в Поморие, явно ударението трябва да е било на на Ъ-то :D
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Спокойно ли е по морето вече пичове? :D
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Да оспокои се.
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

От тези вълни и реките,не се знае колко време ще е мътно морето :cry: По миналата година имаше една млечно бяла мътилка, която се задържа доста дълго време.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

gogo26 написа:От тези вълни и реките,не се знае колко време ще е мътно морето :cry: По миналата година имаше една млечно бяла мътилка, която се задържа доста дълго време.
...а миналата пролет , не знам дали си спомняте , имаше едно петно - от Отманлий до Маслен нос , водата беше черна , катран ...на 20 метра като се спуснеш - долу беше тъмница и без прожектор не се виждаше нищо , въпреки , че на тая дълбочина , вече беше бистро , само дет не знаеш де се намираш :shock: :shock: :shock: - нейде в космоса :shock: :shock: :shock: ....ииии само да не почнат пак едни цъфтежи , че кафа вече :evil:
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Водата в момента е 5-6 градуса,докато не стане12-15 не влизам :smt018 ,че после не мога да си съблека неопрена от треперене.Пък и то все още няма какво да се търси(успокоявам се) :smt116
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

:lol: :lol: :lol:
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

А аз чакам поне 20гр. и после :toimonster: :smt063
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re:

Мнение от КИРО »

Скорпид написа:Колега водата вече 7-8 в Бургас първите рапанджии вадят по 2-3 бройки около кило клои половина :lol: :rolleyes: .Линуси също се намират но по-нарядко такаче започва да става интересно :wink: :?:
Направо ме хвърли в тъча ве,после погледнах и датата,и си викам - па може тогава
и такива рапани да е имало.
Уби ма. :axe:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Aйде има ли вече мераклий, банда кой ще повлече крак ,аз лично няма да съм че съм много далече ама вие по морето сигурно вече не ви здържа :lol: :lol: :lol: Айде бой по пеленгасите .Атакааааааааааааааааааааа :axe: :axe: :axe:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”