НА СПИНИНГ ПО ДУНАВ !!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

TheFisherMAN
новобранец
новобранец

НА СПИНИНГ ПО ДУНАВ !!!!

Мнение от TheFisherMAN »

Здравейте !!!
Пиша ви с цялото си уважение да ви кажа, че излизат малки щуки на много места по дунавското крайбрежие около град Видин.По което си личи, че и тази година щука ще има за любителите на спинингов риблов.Традиционни места са пристанището на Дунавци има едно място дето течението е по - бързо което открих преди години. Там се навърта много риба другото е студеният канал който започва от задната крайбрежна граница на "Видахим АД ".Много готино мястото след гребна база Видин в едни голями шавари и папури там е моят тъй наречен щукорай характерното за него е че не ходят почти никви хора там защото е тиняво и има много качки да но за тапа когато няма вятър е добро както и за дънни монтажи когато има вятър или течение, както и понтоните които са във водата за лодки когато е ниска водата говоря от стълбите на телеграфа до фара.следващо готино място е в симеоново м/у едни тополиотгоре на повърхност има много жабляк дулбоко е и ако не си внимателен кат нищо можеш да се удавиш ако не си плувец отдолу е песачиво тинесто дъно и има няква плоча бетонна от която се подават две арматурки там понякога се улавят и малки сомчета. мисля по нататък да направя снимки от местата.през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. Успех на всички!!!
Последно промяна от TheFisherMAN на Пет Яну 21, 2011 7:02 am, променено общо 1 път.
Lakoz
новобранец
новобранец

Re: НА СПИНИНГ ПО ДУНАВ !!!!

Мнение от Lakoz »

TheFisherMAN написа:...през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. успех на всички.
Те такова място на дунава няма според мен, носят се легенди за дунавските комари със противогази против аутан и други анти-насекомни препарати.
ОТ:
Както каза, щуките са малки, така че ако искате да има за през сезона не ги хващайте сега, а ги оставете да пораснат.
Не че една щука може да качи пoвече от ~500-600 грама за една пролет, но все пак не като хванеш примерно 4-5 щуки, подбери си 1, колкото да си хапнеш, препарираш, там каквото си правиш с нея, а другите ги пусни, за да могат догодина да утроят своето тегло.

Поздрави
GO BIG OR GO HOME
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Lakoz написа:
TheFisherMAN написа:...през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. успех на всички.
Те такова място на дунава няма според мен, носят се легенди за дунавските комари със противогази против аутан и други анти-насекомни препарати.
ОТ:
Както каза, щуките са малки, така че ако искате да има за през сезона не ги хващайте сега, а ги оставете да пораснат.
Не че една щука може да качи пoвече от ~500-600 грама за една пролет, но все пак не като хванеш примерно 4-5 щуки, подбери си 1, колкото да си хапнеш, препарираш, там каквото си правиш с нея, а другите ги пусни, за да могат догодина да утроят своето тегло.

Поздрави
Прав си колега и аз така правя оставам си само най-голямата и останалите след година има на местото което съм ги пуснал все по големи и по големи.Запазете популацията за да има и догодина !
Риболова е хоби.Наслука :)
TheFisherMAN
новобранец
новобранец

Мнение от TheFisherMAN »

Никой не е казал,че прибиирам малките щуки естествено, че ги пускам а и не мога да предвидя каква щука ще ми скочи на примамката.прибирам тези които са над 1кгр.и 600 грама
Последно промяна от TheFisherMAN на Пет Яну 21, 2011 7:05 am, променено общо 1 път.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Браво,колега,но друг път не описвай така подробно местата,че нали се сещаш-ще ти изловкат щучката бракониерите-те само това и чакат.Информация.
Поздрави!
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

TheFisherMAN написа:nikoi ne e kazal 4e gi lovq i gi pribiramdo 1,200 kg gi puskam
Колега как е, въртите ли ги щуките по Видин :?: :?: Тия дни нещо по така да е излизало ли е :?: :?:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
TheFisherMAN
новобранец
новобранец

Мнение от TheFisherMAN »

Колеги доволно риба имаше по Дунав през изминалата 2010 година. Най -много ме драазниха плувкарите това лято които прибирха малките шаранчета как пък никой не ги глоби не ги и провери.А в момента има големи,гърбави костури красота тук там някой распер или изгладняла в студа бяла риба.Това ме навежда на мисълта че и таз година ще е ползотворна!!! .Който се е оплакъл че не хванал нищо или е бил карък или е бил сакат.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Мерси за полезното инфо Фишермане, лятото ще проверя някои от горепосочените места :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Благодаря ти колега Фишерман. Твоя пост ми стопли сърцето и го изпълни с надежда за настъпващия активен риболовен сезон. Значи и тази година щука ще има бол. Но за да я има и в бъдеще добре би било да я оставим да си хвърли хайвера сега. А както е известно хайверни са само по-големите женски екземпляри.
Наслука
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

TheFisherMAN написа:Колеги доволно риба имаше по Дунав през изминалата 2010 година. Най -много ме драазниха плувкарите това лято които прибирха малките шаранчета как пък никой не ги глоби не ги и провери.А в момента има големи,гърбави костури красота тук там някой распер или изгладняла в студа бяла риба.Това ме навежда на мисълта че и таз година ще е ползотворна!!! .Който се е оплакъл че не хванал нищо или е бил карък или е бил сакат.
дай да видим що за риба има по тия места ,някоя снимка не направи ли :?: :?:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

czd написа: дай да видим що за риба има по тия места ,някоя снимка не направи ли :?: :?:
Хайде на бас, че ще има снимка на две препарирани глави на щуки! ;)
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
tiho todorov

Мнение от tiho todorov »

Няма отърване...Лови си ги Човека и това е...
Дано не му се връзват :?
TheFisherMAN
новобранец
новобранец

Мнение от TheFisherMAN »

който квото си иска лови колеги
сега водата на Дунав е Висока снимки няма как да напрая ко да ви кажа видин е хубав град тратегически добре разположен но трябва да уважаваме тази река за да ловим в нея
TheFisherMAN
новобранец
новобранец

Мнение от TheFisherMAN »

Не сЪм снимал !!!
Ходя ловя и пускам !!!
Не ям всички риби !!!
Месо от сом или щука,моруна,чига,да ама костури шарани, толстолоб, особенно дребосъци мършави попчета каракуди слънчеви риби и разни плувкарски видове не ми допадът. Следователно щом като няма да ги ям няма смисъл да погубвам животинките и ги пускам.
Рибловните излети ми носят положителни емоций тогаз съм сред природата и се оттърсвам от всекидневните тъпотий
Последно промяна от TheFisherMAN на Пет Яну 21, 2011 7:57 pm, променено общо 1 път.
TheFisherMAN
новобранец
новобранец

Мнение от TheFisherMAN »

хора имам идея да си напрая билет за 6 месеца може ли да го направя юли месец когато са ми отпуските та нататък
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”