Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

НА СПИНИНГ ПО ДУНАВ !!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
НА СПИНИНГ ПО ДУНАВ !!!!
Здравейте !!!
Пиша ви с цялото си уважение да ви кажа, че излизат малки щуки на много места по дунавското крайбрежие около град Видин.По което си личи, че и тази година щука ще има за любителите на спинингов риблов.Традиционни места са пристанището на Дунавци има едно място дето течението е по - бързо което открих преди години. Там се навърта много риба другото е студеният канал който започва от задната крайбрежна граница на "Видахим АД ".Много готино мястото след гребна база Видин в едни голями шавари и папури там е моят тъй наречен щукорай характерното за него е че не ходят почти никви хора там защото е тиняво и има много качки да но за тапа когато няма вятър е добро както и за дънни монтажи когато има вятър или течение, както и понтоните които са във водата за лодки когато е ниска водата говоря от стълбите на телеграфа до фара.следващо готино място е в симеоново м/у едни тополиотгоре на повърхност има много жабляк дулбоко е и ако не си внимателен кат нищо можеш да се удавиш ако не си плувец отдолу е песачиво тинесто дъно и има няква плоча бетонна от която се подават две арматурки там понякога се улавят и малки сомчета. мисля по нататък да направя снимки от местата.през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. Успех на всички!!!
Пиша ви с цялото си уважение да ви кажа, че излизат малки щуки на много места по дунавското крайбрежие около град Видин.По което си личи, че и тази година щука ще има за любителите на спинингов риблов.Традиционни места са пристанището на Дунавци има едно място дето течението е по - бързо което открих преди години. Там се навърта много риба другото е студеният канал който започва от задната крайбрежна граница на "Видахим АД ".Много готино мястото след гребна база Видин в едни голями шавари и папури там е моят тъй наречен щукорай характерното за него е че не ходят почти никви хора там защото е тиняво и има много качки да но за тапа когато няма вятър е добро както и за дънни монтажи когато има вятър или течение, както и понтоните които са във водата за лодки когато е ниска водата говоря от стълбите на телеграфа до фара.следващо готино място е в симеоново м/у едни тополиотгоре на повърхност има много жабляк дулбоко е и ако не си внимателен кат нищо можеш да се удавиш ако не си плувец отдолу е песачиво тинесто дъно и има няква плоча бетонна от която се подават две арматурки там понякога се улавят и малки сомчета. мисля по нататък да направя снимки от местата.през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. Успех на всички!!!
Последно промяна от TheFisherMAN на Пет Яну 21, 2011 7:02 am, променено общо 1 път.
Re: НА СПИНИНГ ПО ДУНАВ !!!!
Те такова място на дунава няма според мен, носят се легенди за дунавските комари със противогази против аутан и други анти-насекомни препарати.TheFisherMAN написа:...през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. успех на всички.
ОТ:
Както каза, щуките са малки, така че ако искате да има за през сезона не ги хващайте сега, а ги оставете да пораснат.
Не че една щука може да качи пoвече от ~500-600 грама за една пролет, но все пак не като хванеш примерно 4-5 щуки, подбери си 1, колкото да си хапнеш, препарираш, там каквото си правиш с нея, а другите ги пусни, за да могат догодина да утроят своето тегло.
Поздрави
GO BIG OR GO HOME
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Прав си колега и аз така правя оставам си само най-голямата и останалите след година има на местото което съм ги пуснал все по големи и по големи.Запазете популацията за да има и догодина !Lakoz написа:Те такова място на дунава няма според мен, носят се легенди за дунавските комари със противогази против аутан и други анти-насекомни препарати.TheFisherMAN написа:...през лятото няма комари и няма много припек на тези места добре прекрити са от високи дървета. успех на всички.
ОТ:
Както каза, щуките са малки, така че ако искате да има за през сезона не ги хващайте сега, а ги оставете да пораснат.
Не че една щука може да качи пoвече от ~500-600 грама за една пролет, но все пак не като хванеш примерно 4-5 щуки, подбери си 1, колкото да си хапнеш, препарираш, там каквото си правиш с нея, а другите ги пусни, за да могат догодина да утроят своето тегло.
Поздрави
Риболова е хоби.Наслука 

-
- новобранец
Никой не е казал,че прибиирам малките щуки естествено, че ги пускам а и не мога да предвидя каква щука ще ми скочи на примамката.прибирам тези които са над 1кгр.и 600 грама
Последно промяна от TheFisherMAN на Пет Яну 21, 2011 7:05 am, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Браво,колега,но друг път не описвай така подробно местата,че нали се сещаш-ще ти изловкат щучката бракониерите-те само това и чакат.Информация.
Поздрави!
Поздрави!
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега как е, въртите ли ги щуките по ВидинTheFisherMAN написа:nikoi ne e kazal 4e gi lovq i gi pribiramdo 1,200 kg gi puskam

-
- новобранец
Колеги доволно риба имаше по Дунав през изминалата 2010 година. Най -много ме драазниха плувкарите това лято които прибирха малките шаранчета как пък никой не ги глоби не ги и провери.А в момента има големи,гърбави костури красота тук там някой распер или изгладняла в студа бяла риба.Това ме навежда на мисълта че и таз година ще е ползотворна!!! .Който се е оплакъл че не хванал нищо или е бил карък или е бил сакат.
Мерси за полезното инфо Фишермане, лятото ще проверя някои от горепосочените места 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Благодаря ти колега Фишерман. Твоя пост ми стопли сърцето и го изпълни с надежда за настъпващия активен риболовен сезон. Значи и тази година щука ще има бол. Но за да я има и в бъдеще добре би било да я оставим да си хвърли хайвера сега. А както е известно хайверни са само по-големите женски екземпляри.
Наслука
Наслука
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
дай да видим що за риба има по тия места ,някоя снимка не направи лиTheFisherMAN написа:Колеги доволно риба имаше по Дунав през изминалата 2010 година. Най -много ме драазниха плувкарите това лято които прибирха малките шаранчета как пък никой не ги глоби не ги и провери.А в момента има големи,гърбави костури красота тук там някой распер или изгладняла в студа бяла риба.Това ме навежда на мисълта че и таз година ще е ползотворна!!! .Който се е оплакъл че не хванал нищо или е бил карък или е бил сакат.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хайде на бас, че ще има снимка на две препарирани глави на щуки!czd написа: дай да видим що за риба има по тия места ,някоя снимка не направи ли![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Няма отърване...Лови си ги Човека и това е...
Дано не му се връзват
Дано не му се връзват

-
- новобранец
който квото си иска лови колеги
сега водата на Дунав е Висока снимки няма как да напрая ко да ви кажа видин е хубав град тратегически добре разположен но трябва да уважаваме тази река за да ловим в нея
сега водата на Дунав е Висока снимки няма как да напрая ко да ви кажа видин е хубав град тратегически добре разположен но трябва да уважаваме тази река за да ловим в нея
-
- новобранец
Не сЪм снимал !!!
Ходя ловя и пускам !!!
Не ям всички риби !!!
Месо от сом или щука,моруна,чига,да ама костури шарани, толстолоб, особенно дребосъци мършави попчета каракуди слънчеви риби и разни плувкарски видове не ми допадът. Следователно щом като няма да ги ям няма смисъл да погубвам животинките и ги пускам.
Рибловните излети ми носят положителни емоций тогаз съм сред природата и се оттърсвам от всекидневните тъпотий
Ходя ловя и пускам !!!
Не ям всички риби !!!
Месо от сом или щука,моруна,чига,да ама костури шарани, толстолоб, особенно дребосъци мършави попчета каракуди слънчеви риби и разни плувкарски видове не ми допадът. Следователно щом като няма да ги ям няма смисъл да погубвам животинките и ги пускам.
Рибловните излети ми носят положителни емоций тогаз съм сред природата и се оттърсвам от всекидневните тъпотий
Последно промяна от TheFisherMAN на Пет Яну 21, 2011 7:57 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
хора имам идея да си напрая билет за 6 месеца може ли да го направя юли месец когато са ми отпуските та нататък