Сомски,тайни!№1!

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

Троли, не се обиждй така :wink:
Нали хората са казали, че в спора се ражда истината.
Едва ли в целия форум има двама души на едно и също мнение за всичко :D
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

:D :D :D Къде го чукаш , къде се пука ! :D :D :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Защо трябва да се заключват темите.Просто може да се пише нормално.Аз нямам стремеж да съм велик и винаги съм ти се радвал,че пишеш нестандартни неща.Никога не съм бил с никакъв номер и винаги съм се стремял да ти помагам.Не съм ти се правил на генерал и моля те,ако не желаеш да ме послушаш няма лошо.Не съм ти настойник-нито учител.Голям човек си и имаш мнение,но когато повече хора ти казват,че бъркаш обърни внимание.Всеки бърка и аз също,но като ми кажат се замислям.Всичко това не е по темата за което съжалявам,но ми уби желанието да ти споделям моя опит.Той може да не е желан от теб-за това спирам.Ако говорим за рибите сериозно да-може.
Troli

Мнение от Troli »

Извинете,но съм чувствителен и се просълзих!Искренно желая,хора като Триас да ми кажат нещата очи в очи!Дори и в интернет не можеш да останеш анонимен!Ге,с теб може да се спори,приказва пълноценно!Много се надявам,рано или късно всички да умеем да сме толерантни и да направим усилието да разберем,че и другия/човек/ е можещ!Философията не е табу или нещо лошо! :wink:
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Добре де,аз да питам - с какви такьми трябва да се снабди човек който гони сом на клионк от лодка???С мухарка е най-мьжествено някак си,най-трудно,но ако не си трьгнал да се правиш на мьж,а ловиш само за рекорд какво ти трябва???

ЕЕЕХ що го няма Отчето,той така добре ги обясняваше нещата :shock:
Не дърпай ...... за ......
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

AAAAAA написа:

ЕЕЕХ що го няма Отчето,той така добре ги обясняваше нещата :shock:

Усещаш отсъствието му а... 8)
Я елате рибенца при батко...
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

:lol: Ми не е като с него,няма изцепки много. :lol: Дай по темата,че пак ще ми скочат. :?
Не дърпай ...... за ......
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Вижте хора-за първи път извадих сом когато бях хвърлил за шаран на косъм.Сома ми беше 23кг ,а влакното 0.30.мм.Радвах се,като малко дете,защото предишната ми най-голяма риба беше Амур 16кг.Сега като се връщам назад си давам ясна сметка,че ако сома беше нагълтал такъма нямаше да мога да го извадя.Така е и с воблера.Ако го глътне така,че четките да докосват влакното или плетеняка-късането е сигурно.Кроки не съм съгласен с тебе,че голям сом с нашите такъми се вади за 30-40мин.За толкова време се вади 35-45кг сом.Над 60 кила сомовете са други и ваденето продължава повече от 1 час.Миналата година ми скъса един сом на 1ч.15мин.А този,който го извадих беше за 1ч.35мин.Всеки риболов има своите чалъми и аз съм склонен да вярвам на хората с опит какъвто имаш ти Кроки.Но риболова ни е различен и за инфо ще ти кажа,че започнахме от 0.60мм. влакно.Доста късания станаха на нас кльонкаджиите та затова сега сме на 1мм.Вече има и 3 пръчки взети от ръцете на опитни сомаджии. Та искам да помоля всеки споделяйки своя опит да има предвид и опита на другите.Аз се съобразявам с това и с вас,но немога да се съобразя с опита на Троли и агресивното му писане.Всичко си има мярка-тона на разговор също.Как мога да отговарям: не на въпроси,а на глупости изляти като кофа с ....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е това казвам,когато се започна кльонкането преди години,нямаше конци и такива простотий.Спомням си когато Един човек си донесе от вън първия конец и аз взех да се смея като луд.Знам как се кльонка и съм бил в лодка със човек но нищо не че не разбирам ами просто немога да кажа че съм познавач на този метод.Със две-три влизания с лодка и със човек който кльонка,майстор не се става и затова неискам и немога да говоря за кльонкане.Спаред мен,няма смисъл да се дръгнете.Всеки способ за ловене на сом си е уникален само по себеси,така че спрете защото като гледам ще се скарате пак и ще стане мармалад във форума.Всеки си има свое виждане и разбиране за сома.Айде сменете плочата че иначе свършване няма да има :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Няма проблем Кроки.Аз я сменям-обещавам.Но нямах лоши намерения.Но явно така се получава,че не всеки търпи чуждо мнение и се засяга.Стори ми се интересно заглавието,,Сомски тайни".И реших да пиша.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз това за писането го обяснявам вече няколко пъти.Човек иска да каже нещо,но като го напише се разбира по съвсем друг начин и става мазало.Някой се вързва,включват се негови приятели и приятелите на другия и стават два лагера който започват едно джафкане,не ти е майко работа.А пък рибите си плуват необезпокоявани из язовирите. :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

Emoticons мисля, че биха свършили чудесна работа за да се разбере идеята и контекста който се влага. :D
Troli

Мнение от Troli »

"Много шум за нищо"-Уилям Шекспир! :wink: Просто споделих "НЕЩО"и се разигра страхотен спектакъл.Дракон и Кроки са единствените,които се изказаха директно по темата!А темата е "Вижда ли сома"?!От нищо въпрос,се прави нещо голямо,трагично и комично.Целта обаче не е да правиме пиеси,а да мислим изхождайки от собствения си опит.Моя опит не е голям или продължителен,но това не ми пречи да мисля.Дори и да греша,как да го разбера?От 5стр.,само двама се изказаха по въпроса и споделят моите наблюдения.Реално излиза,че съм прав!Изкажете се по-смело,по темата за да стигнем до истината! :wink: :roll: :oops:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Всяко живо същество,което има очи вижда.То и баба ми бог да я прости виждаше,но с голям диоптър очила.Установено е,че сома от рибите поне в Б.Г. вижда най слабо.Особено на дълбочина 10м.Но за разлика от другите риби има доста по развити други свойства да усеща и намира стръвта.Всяко живо същество има около себе си електро поле.Рибата,която най-силно го усеща е сома.Рибите имат сензори с които получават данни за околната среда.Зрение,слух,обоняние,вкус и усещане-в допълнение знаменитата странична линия.Тя им позволява да слушат нискочестотни сигнали и да възприемат изместванията на обкръжаващата риба.Това е шестото им чувство,но те имат и седмо-електрическото.Най развито това чувство е във сома и змиорката.Те имат така наречената електролокация с която откриват жертвите.Електрочувствителноста се използва за ориентация,като цяло.
Troli

Мнение от Troli »

Баруте,днес отворих 2-ри том на Л.П.Сабанеев,стр.279!"Во Франции,Испании и Италии его нет,и р. Рейн составляет западную границу распространения этого хищника." :wink: Четох някъде за река Ебро,дори и шараните не ги е имало до скоро! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”