Страх!-моля, темата не е за смелчаци;)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Страх!-моля, темата не е за смелчаци;)

Мнение от Margatyna »

Един дерт имам, когато тръгваме на риболов и той е страх от мечки, нали наоколо ги има в изобилие. Предполагам риболовът в България е много по-приятен, поради липсата на подобен страх, но все пак какво ви плаши, с какви рискове сте се спречквали по време на риболов? Чувала съм страшни истории за огромни сомове, което значи че за сом няма да ходя или пък на морски риболов с лодка ... Разкажете случки, моля!? Кога сте се срещали със страха си очи в очи?

Страхът е хубаво нещо, ако не го изпитваме обезоръжаваме самосъхранението.

Миналата есен бе първата ми среща с мечка в гората (надявам се-единствена), при това гладна мечка!

... Обикаляше из къпинаците, стъпвайки тежко, трошенето на клони ме извести за приближаващата опасност, очите ми бяха отворени на 8, цялата бях нащрек, изтеглих си въдицата и сбрах такъмите(това беше единствения път, когато се надявах да не закача риба, за да не изтегля мечка), а моя мъж не го е еня...докато в един момент я видях!
Делеше ни един поток разстояние, а и тя ме видя.....Гледахме се известно време, а аз усещах адреналина в кръвта си, даже стъпих на един камък, за да изглеждам по-висока:))))
Решаващ момент беше- или рибата или аз:))))
Все пак имах подкрепата на моя мечок-/съпруга ми/ бе до мен, та мечката явно реши да си гледа къпините...
Останахме на позиция-ние, риболувайки от единия бряг, а тя продължи да троши клони с тежки стъпки и да търси къпини от другата страна на водата... а аз знаех,че мечките могат да плуват...

добре,че беше кафява мечка, уж ги водят безопасни ( :? :roll: )

http://www.youtube.com/watch?v=CVS1UfCfxlU
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Страх!-моля, темата не е за смелчаци;)

Мнение от GODzillata »

Моето шубе ----> ЦЪК. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

То е казано: "Трай бабо да не срещнеш мечка!" А от друга страна,който го е страх от мечка,да не ходи в гората,но на никой не пожелавам подобна среща от близо,защото това животно е доста опасно и не се знае дали не е стръвница,добре си запазила тишина и спокойствие,не те е счела за враг :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Миналата година на едно състезание имах късмета да настъпя една пепелянка която със задоволствие ме захапа за обувката . Направо се очудих на мене си как реЗко се подмладих и за части от секундата успях да изкача едно баирче за което иначе си требваше повечко време от моя страна относно превземането му :oops:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

GODzillata написа:Моето шубе ----> ЦЪК. :D
Голяма каръщина, Кире! Добре е,че си се разминал с малко!

@Кольо, "Страх- лозе пази." :D

Павеле, за змии не се бях сетила, макар да са риск, но не изпитвам страх от тях някак си. Два пъти съм срещала пепелянки и два пъти посичала с мотика смоци в градината. :)
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Кофти проблем са мечките :D
Мен пък е тва ми е страха-
Изображение
Много гадни същества особено ако им бутнеш кошера, докато си със спининг, с вееща се блесна и без очила...
Изображение
пп снимката няма да я увеличавам че не е за гледане :oops:
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Margatyna написа:...Два пъти съм срещала пепелянки ...
Абе то и на мен не ми е сефте да срещам змии разни особено кат се има напредвид че риболова ми е пряко свързан с яка трамбовка по планински реки и яко обрасли гьолчета ама за първи път ем я настъпвам , ем ме хапе :lol:

Павел Иванов
snegk

Мнение от snegk »

Павка, с какви обувки беше :?: :wink: :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
deqn@
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deqn@ »

И мен змиите ме плашат ама по ме страх от БАЙ МАНГАЛ един път само са ме обирали ама тогава нямах пистолет :(
Та по точно имах предвд ,че от животни не ме страх ма от хора да . Секви луди и измекяри има вече и тоя глад в държавата си е.... май.......
Ама айде де на развалям темата
Чао
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

snegk написа:... с какви обувки беше ...

SIMMS :oops:

Павел Иванов
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Страх по време на риболов може и да съм брал някога ама се сещам за една история не толкова опасна,колкото рядка и странна.
Случката стана преди 4-5 години през лятото, докато ловях пъстърва по една планинска река.Движа се аз нагоре по реката като минавам през всички възможни препятствия и от флората ,и от релефа и стигам до един коридор от 10 метра дължина и едва 1,5-2м ширина.Този същия коридор завършва с 3-4 метрова отвесна скала ,от лявата ми страна е реката ,а от дясната отвесен бряг, който граничи с асфалтов път по цялото протежение на този коридор.Тъкмо излизах от трънаците и се зарадвах на задалите се 10 метра липса на препятствия,когато с периферията на зрението си улових някакво движение в края на пролуката.Докато се опитвах да разпозная очертанията на това,което бях видял ,преди да се усетя видях "нещото" да лети към мен с невероятна бързина.Оказа се сръндак(при това доста зрял),явно изненадан от мен толкова,колкото и аз от него и единственият му път за бягство беше буквално през мен.Когато преполови коридорчето тичайки право към мен наведе рогата си право напред и докато се усетя отново какво става мина буквално на по-малко на 1м от мен.Така че в този ден май и двамата си разделихме уплахата по равно.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:Моето шубе ...
Чак ти влязох в емоционалното състояние към онзи момент :D !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По начало се оценявам като страхливо копеле /страх ме е страшно от далавери,българската вътрешна и външна политики,българския бизнес/,но тръгна ли на риболов -нямам страхове.И много често ходя сам на риболов в дън горите тилилейски.И мечки,и змии -тук има толкова много,колкото не можете да си представите.Ако говорим за реална заплаха за риболовеца,това по-скоро са глутниците подивели кучета,каквито за съжаление има в доста райони.
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

INCUBUS написа:По начало се оценявам като страхливо копеле /страх ме е страшно от далавери,българската вътрешна и външна политики,българския бизнес/,но тръгна ли на риболов -нямам страхове.И много често ходя сам на риболов в дън горите тилилейски.И мечки,и змии -тук има толкова много,колкото не можете да си представите.Ако говорим за реална заплаха за риболовеца,това по-скоро са глутниците подивели кучета,каквито за съжаление има в доста райони.
Да подивелите кучета са доста опасни,особено на глутница са доста смели и почти винаги нападат :)
lusienn

Мнение от lusienn »

Мене пък ме гони БИК .Случката беше отдавна,на р. палакария,си ловим щипоци с кепчето с един приятел,на поляната имаше стадо крави,и това говедо беше на 200м,ние на 50 от колата,добре че приятелчето го виде как препуска към нас,за части от секундата ми се размина-бехме с посинели устенца.Голема заслуга имаше кученцето болонка-къде го разсея.После спрехме у кръчмата,към Искъра,и видехме едни ловци-те него търсели :shock: Бил подивел,и си разпрал овчара стопанин-всичко това е снимано с камера,от жената на приятеля ми,та като ги гледам коридите, :arrow: им се чудим на смелоста на Испанците-откачалници :mrgreen:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”