Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Страх!-моля, темата не е за смелчаци;)
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Страх!-моля, темата не е за смелчаци;)
Един дерт имам, когато тръгваме на риболов и той е страх от мечки, нали наоколо ги има в изобилие. Предполагам риболовът в България е много по-приятен, поради липсата на подобен страх, но все пак какво ви плаши, с какви рискове сте се спречквали по време на риболов? Чувала съм страшни истории за огромни сомове, което значи че за сом няма да ходя или пък на морски риболов с лодка ... Разкажете случки, моля!? Кога сте се срещали със страха си очи в очи?
Страхът е хубаво нещо, ако не го изпитваме обезоръжаваме самосъхранението.
Миналата есен бе първата ми среща с мечка в гората (надявам се-единствена), при това гладна мечка!
... Обикаляше из къпинаците, стъпвайки тежко, трошенето на клони ме извести за приближаващата опасност, очите ми бяха отворени на 8, цялата бях нащрек, изтеглих си въдицата и сбрах такъмите(това беше единствения път, когато се надявах да не закача риба, за да не изтегля мечка), а моя мъж не го е еня...докато в един момент я видях!
Делеше ни един поток разстояние, а и тя ме видя.....Гледахме се известно време, а аз усещах адреналина в кръвта си, даже стъпих на един камък, за да изглеждам по-висока:))))
Решаващ момент беше- или рибата или аз:))))
Все пак имах подкрепата на моя мечок-/съпруга ми/ бе до мен, та мечката явно реши да си гледа къпините...
Останахме на позиция-ние, риболувайки от единия бряг, а тя продължи да троши клони с тежки стъпки и да търси къпини от другата страна на водата... а аз знаех,че мечките могат да плуват...
добре,че беше кафява мечка, уж ги водят безопасни (
)
http://www.youtube.com/watch?v=CVS1UfCfxlU
Страхът е хубаво нещо, ако не го изпитваме обезоръжаваме самосъхранението.
Миналата есен бе първата ми среща с мечка в гората (надявам се-единствена), при това гладна мечка!
... Обикаляше из къпинаците, стъпвайки тежко, трошенето на клони ме извести за приближаващата опасност, очите ми бяха отворени на 8, цялата бях нащрек, изтеглих си въдицата и сбрах такъмите(това беше единствения път, когато се надявах да не закача риба, за да не изтегля мечка), а моя мъж не го е еня...докато в един момент я видях!
Делеше ни един поток разстояние, а и тя ме видя.....Гледахме се известно време, а аз усещах адреналина в кръвта си, даже стъпих на един камък, за да изглеждам по-висока:))))
Решаващ момент беше- или рибата или аз:))))
Все пак имах подкрепата на моя мечок-/съпруга ми/ бе до мен, та мечката явно реши да си гледа къпините...
Останахме на позиция-ние, риболувайки от единия бряг, а тя продължи да троши клони с тежки стъпки и да търси къпини от другата страна на водата... а аз знаех,че мечките могат да плуват...
добре,че беше кафява мечка, уж ги водят безопасни (

http://www.youtube.com/watch?v=CVS1UfCfxlU
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Страх!-моля, темата не е за смелчаци;)
Моето шубе ----> ЦЪК. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

То е казано: "Трай бабо да не срещнеш мечка!" А от друга страна,който го е страх от мечка,да не ходи в гората,но на никой не пожелавам подобна среща от близо,защото това животно е доста опасно и не се знае дали не е стръвница,добре си запазила тишина и спокойствие,не те е счела за враг 

- Павел Иванов
Миналата година на едно състезание имах късмета да настъпя една пепелянка която със задоволствие ме захапа за обувката . Направо се очудих на мене си как реЗко се подмладих и за части от секундата успях да изкача едно баирче за което иначе си требваше повечко време от моя страна относно превземането му 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Голяма каръщина, Кире! Добре е,че си се разминал с малко!GODzillata написа:Моето шубе ----> ЦЪК.
@Кольо, "Страх- лозе пази."

Павеле, за змии не се бях сетила, макар да са риск, но не изпитвам страх от тях някак си. Два пъти съм срещала пепелянки и два пъти посичала с мотика смоци в градината.

Кофти проблем са мечките
Мен пък е тва ми е страха-

Много гадни същества особено ако им бутнеш кошера, докато си със спининг, с вееща се блесна и без очила...

пп снимката няма да я увеличавам че не е за гледане

Мен пък е тва ми е страха-

Много гадни същества особено ако им бутнеш кошера, докато си със спининг, с вееща се блесна и без очила...

пп снимката няма да я увеличавам че не е за гледане

Спининг Клуб " АБИЧИ "
- Павел Иванов
Абе то и на мен не ми е сефте да срещам змии разни особено кат се има напредвид че риболова ми е пряко свързан с яка трамбовка по планински реки и яко обрасли гьолчета ама за първи път ем я настъпвам , ем ме хапеMargatyna написа:...Два пъти съм срещала пепелянки ...

Павел Иванов
Павел Иванов
-
Павка, с какви обувки беше

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
И мен змиите ме плашат ама по ме страх от БАЙ МАНГАЛ един път само са ме обирали ама тогава нямах пистолет
Та по точно имах предвд ,че от животни не ме страх ма от хора да . Секви луди и измекяри има вече и тоя глад в държавата си е.... май.......
Ама айде де на развалям темата
Чао

Та по точно имах предвд ,че от животни не ме страх ма от хора да . Секви луди и измекяри има вече и тоя глад в държавата си е.... май.......
Ама айде де на развалям темата
Чао
- Павел Иванов
snegk написа:... с какви обувки беше ...
SIMMS

Павел Иванов
Павел Иванов
- jorro11
- ще става разбирач
Страх по време на риболов може и да съм брал някога ама се сещам за една история не толкова опасна,колкото рядка и странна.
Случката стана преди 4-5 години през лятото, докато ловях пъстърва по една планинска река.Движа се аз нагоре по реката като минавам през всички възможни препятствия и от флората ,и от релефа и стигам до един коридор от 10 метра дължина и едва 1,5-2м ширина.Този същия коридор завършва с 3-4 метрова отвесна скала ,от лявата ми страна е реката ,а от дясната отвесен бряг, който граничи с асфалтов път по цялото протежение на този коридор.Тъкмо излизах от трънаците и се зарадвах на задалите се 10 метра липса на препятствия,когато с периферията на зрението си улових някакво движение в края на пролуката.Докато се опитвах да разпозная очертанията на това,което бях видял ,преди да се усетя видях "нещото" да лети към мен с невероятна бързина.Оказа се сръндак(при това доста зрял),явно изненадан от мен толкова,колкото и аз от него и единственият му път за бягство беше буквално през мен.Когато преполови коридорчето тичайки право към мен наведе рогата си право напред и докато се усетя отново какво става мина буквално на по-малко на 1м от мен.Така че в този ден май и двамата си разделихме уплахата по равно.
Случката стана преди 4-5 години през лятото, докато ловях пъстърва по една планинска река.Движа се аз нагоре по реката като минавам през всички възможни препятствия и от флората ,и от релефа и стигам до един коридор от 10 метра дължина и едва 1,5-2м ширина.Този същия коридор завършва с 3-4 метрова отвесна скала ,от лявата ми страна е реката ,а от дясната отвесен бряг, който граничи с асфалтов път по цялото протежение на този коридор.Тъкмо излизах от трънаците и се зарадвах на задалите се 10 метра липса на препятствия,когато с периферията на зрението си улових някакво движение в края на пролуката.Докато се опитвах да разпозная очертанията на това,което бях видял ,преди да се усетя видях "нещото" да лети към мен с невероятна бързина.Оказа се сръндак(при това доста зрял),явно изненадан от мен толкова,колкото и аз от него и единственият му път за бягство беше буквално през мен.Когато преполови коридорчето тичайки право към мен наведе рогата си право напред и докато се усетя отново какво става мина буквално на по-малко на 1м от мен.Така че в този ден май и двамата си разделихме уплахата по равно.
- G.Petkov
Чак ти влязох в емоционалното състояние към онзи моментGODzillata написа:Моето шубе ...

-
- кандидат преподавател
По начало се оценявам като страхливо копеле /страх ме е страшно от далавери,българската вътрешна и външна политики,българския бизнес/,но тръгна ли на риболов -нямам страхове.И много често ходя сам на риболов в дън горите тилилейски.И мечки,и змии -тук има толкова много,колкото не можете да си представите.Ако говорим за реална заплаха за риболовеца,това по-скоро са глутниците подивели кучета,каквито за съжаление има в доста райони.
Да подивелите кучета са доста опасни,особено на глутница са доста смели и почти винаги нападатINCUBUS написа:По начало се оценявам като страхливо копеле /страх ме е страшно от далавери,българската вътрешна и външна политики,българския бизнес/,но тръгна ли на риболов -нямам страхове.И много често ходя сам на риболов в дън горите тилилейски.И мечки,и змии -тук има толкова много,колкото не можете да си представите.Ако говорим за реална заплаха за риболовеца,това по-скоро са глутниците подивели кучета,каквито за съжаление има в доста райони.

Мене пък ме гони БИК .Случката беше отдавна,на р. палакария,си ловим щипоци с кепчето с един приятел,на поляната имаше стадо крави,и това говедо беше на 200м,ние на 50 от колата,добре че приятелчето го виде как препуска към нас,за части от секундата ми се размина-бехме с посинели устенца.Голема заслуга имаше кученцето болонка-къде го разсея.После спрехме у кръчмата,към Искъра,и видехме едни ловци-те него търсели
Бил подивел,и си разпрал овчара стопанин-всичко това е снимано с камера,от жената на приятеля ми,та като ги гледам коридите,
им се чудим на смелоста на Испанците-откачалници 

Риболовци.