Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

cormoran corcast 5 pif
Модератор: emo vasilev
cormoran corcast 5 pif
здравейте ,колеги
вчера реших да смажа макаричките и да ги заземея (някои само естествено до пролетта)
та всичко ок,
но последната макара ,която ползвам за фидер , като започнах да я зглобявам и нещо не ми се нареждат нещата
(слава богу че не ми останаха излишни болтчета
)
та стигнах до момента с монтирането на (бих я нарекъл глава на макарата въртящата част на която е бигела )та ... мислех че всичко съм запомнил ама нъцки .ето това ми остава смисъл аз си ги слагам на местата на които смятам ,че трябва да са но нещо не е наред ,смисъл че като затегна болтчето с което са фиксирани двете пластинки и макарата спира да върти нещо затяга
та молбата ми е ако може да ми кажете подредбата на частите от 1 до 10 и къде по дяволите да завия болтчетата в отворите от 1до 3
предварително благодаря
поздрави и успех на всички в всички начинания
ето и снимикте

та всичко ок,

та стигнах до момента с монтирането на (бих я нарекъл глава на макарата въртящата част на която е бигела )та ... мислех че всичко съм запомнил ама нъцки .ето това ми остава смисъл аз си ги слагам на местата на които смятам ,че трябва да са но нещо не е наред ,смисъл че като затегна болтчето с което са фиксирани двете пластинки и макарата спира да върти нещо затяга
та молбата ми е ако може да ми кажете подредбата на частите от 1 до 10 и къде по дяволите да завия болтчетата в отворите от 1до 3
предварително благодаря
поздрави и успех на всички в всички начинания
ето и снимикте

пазете чисто ,не е толкова трудно
Re: cormoran corcast 5 pif
С 6 захващаш 9 и 10 там където пасне отвора.С 7 това което държиш в ръчичката към тялото на макарата,след това 8 го поставяш върху 7 така че ушенцето да съвпадне с некоя
дупчица и завиваш 5. 1,2,3,4 на оста.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
много лесно,слагаш вътящата част,слагаш контрагаика номер 4, завиваш гаика 7 обратно на часовниковата стрелка,
поле слагаш контрата номер 8 да влезе в гаиката но отвора отстрани да отиде на дупката,
за да може да завиеш болтче номр . 5,след това надяваш върху оста назъбеното колело номер 3 после белите шайби 1 и 2 върху него,а тези 9 и 10 са ти тежести за баланс,виж на кои дупки ще съвпаднат
поле слагаш контрата номер 8 да влезе в гаиката но отвора отстрани да отиде на дупката,
за да може да завиеш болтче номр . 5,след това надяваш върху оста назъбеното колело номер 3 после белите шайби 1 и 2 върху него,а тези 9 и 10 са ти тежести за баланс,виж на кои дупки ще съвпаднат

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Слагаш ротора и го стягаш с гайка 7 с обратна резба е, после слагаш застопоряващата шайба 8 така че да съвпадне страничния отвор с отвори 1 или 2. Като съвпадне с един о тдвата отвора, завиваш в отвора болче 5. След това събираш двете пластини 8 и 9 една върху друга и ги затягаш с болт 6 в отвор 3 на ротора. Те са баланс на ротора. След това 4,3,2 и 1 туряш поред на оста. Успех.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Това е най-правилния начин за зглобяване.Успехshekira написа:С 6 захващаш 9 и 10 там където пасне отвора.С 7 това което държиш в ръчичката към тялото на макарата,след това 8 го поставяш върху 7 така че ушенцето да съвпадне с некоя
Риболова е хоби.Наслука 

аа добре първо искам да благодаря на всички за бързите отговори но да ви поясня че проблема си остава ....David Kamenov написа:Това е най-правилния начин за зглобяване.Успехshekira написа:С 6 захващаш 9 и 10 там където пасне отвора.С 7 това което държиш в ръчичката към тялото на макарата,след това 8 го поставяш върху 7 така че ушенцето да съвпадне с некоя
като завия болтчето 6 и започва някаде да опира в тялото отдоло,нужно ли е да го затягам или е достатъчно просто да ги прихвана един вид да ги фиксирам
иначе и аз така си я сглобих първия път но като затегна болтчето и няма мърдане като го разхлабя малко почва да опира някаде отдоло и като разхлабя още малко и си върти добре
питам ако го оставя така леко разхлабено не би трябвало да има проблем така ли ?
благодаря още веднъж
-
- разбира нещата
Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.
Последно промяна от Станимир Бегов на Пон Яну 24, 2011 10:38 pm, променено общо 1 път.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Болче 6 ми се види бая дълго. Виж да не си го объркал с някое по късо.
колега мисля че грешишstupi написа:Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.
-
- разбира нещата
А защо тогава има 3 дупки на ротора?fiverov написа:колега мисля че грешишstupi написа:Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.
а ако го скъся малкоdako71 написа:Болче 6 ми се види бая дълго. Виж да не си го объркал с някое по късо.
щото я разглобих пак и няма друго такова има още две ма те са с еднакви размери и
трите
...

stupi написа:А защо тогава има 3 дупки на ротора?fiverov написа:колега мисля че грешишstupi написа:Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.

п.п. колега без лошо не искам да те обиждам но принципно тежестите са една върху друга смисъл че няма как да се захванат една срещу друга защото гаиката пречи
беше прав колега объркал сам ги и с това вътрешното ...алкохола не прощава на никойdako71 написа:Болче 6 ми се види бая дълго. Виж да не си го объркал с някое по късо.
хаха
благодаря още веднъж на всички поздрави и много успехи във всичко
ако темата ще може за напред да помогне на още някой ОК в противен случай ->delete