cormoran corcast 5 pif

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

cormoran corcast 5 pif

Мнение от fiverov »

здравейте ,колеги
:oops: вчера реших да смажа макаричките и да ги заземея (някои само естествено до пролетта)
та всичко ок, :shock: но последната макара ,която ползвам за фидер , като започнах да я зглобявам и нещо не ми се нареждат нещата :rolleyes: (слава богу че не ми останаха излишни болтчета :lol: )
та стигнах до момента с монтирането на (бих я нарекъл глава на макарата въртящата част на която е бигела )та ... мислех че всичко съм запомнил ама нъцки .ето това ми остава смисъл аз си ги слагам на местата на които смятам ,че трябва да са но нещо не е наред ,смисъл че като затегна болтчето с което са фиксирани двете пластинки и макарата спира да върти нещо затяга
та молбата ми е ако може да ми кажете подредбата на частите от 1 до 10 и къде по дяволите да завия болтчетата в отворите от 1до 3
предварително благодаря
поздрави и успех на всички в всички начинания
ето и снимикте
Изображение
Изображение
пазете чисто ,не е толкова трудно
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Re: cormoran corcast 5 pif

Мнение от shekira »

С 6 захващаш 9 и 10 там където пасне отвора.С 7 това което държиш в ръчичката към тялото на макарата,след това 8 го поставяш върху 7 така че ушенцето да съвпадне с некоя
дупчица и завиваш 5. 1,2,3,4 на оста. :idea:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

много лесно,слагаш вътящата част,слагаш контрагаика номер 4, завиваш гаика 7 обратно на часовниковата стрелка,
поле слагаш контрата номер 8 да влезе в гаиката но отвора отстрани да отиде на дупката,
за да може да завиеш болтче номр . 5,след това надяваш върху оста назъбеното колело номер 3 после белите шайби 1 и 2 върху него,а тези 9 и 10 са ти тежести за баланс,виж на кои дупки ще съвпаднат
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Слагаш ротора и го стягаш с гайка 7 с обратна резба е, после слагаш застопоряващата шайба 8 така че да съвпадне страничния отвор с отвори 1 или 2. Като съвпадне с един о тдвата отвора, завиваш в отвора болче 5. След това събираш двете пластини 8 и 9 една върху друга и ги затягаш с болт 6 в отвор 3 на ротора. Те са баланс на ротора. След това 4,3,2 и 1 туряш поред на оста. Успех.
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

shekira написа:С 6 захващаш 9 и 10 там където пасне отвора.С 7 това което държиш в ръчичката към тялото на макарата,след това 8 го поставяш върху 7 така че ушенцето да съвпадне с некоя
Това е най-правилния начин за зглобяване.Успех
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

David Kamenov написа:
shekira написа:С 6 захващаш 9 и 10 там където пасне отвора.С 7 това което държиш в ръчичката към тялото на макарата,след това 8 го поставяш върху 7 така че ушенцето да съвпадне с некоя
Това е най-правилния начин за зглобяване.Успех
аа добре първо искам да благодаря на всички за бързите отговори но да ви поясня че проблема си остава ....
като завия болтчето 6 и започва някаде да опира в тялото отдоло,нужно ли е да го затягам или е достатъчно просто да ги прихвана един вид да ги фиксирам
иначе и аз така си я сглобих първия път но като затегна болтчето и няма мърдане като го разхлабя малко почва да опира някаде отдоло и като разхлабя още малко и си върти добре
питам ако го оставя така леко разхлабено не би трябвало да има проблем така ли ?
благодаря още веднъж
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.
Последно промяна от Станимир Бегов на Пон Яну 24, 2011 10:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Болче 6 ми се види бая дълго. Виж да не си го объркал с някое по късо.
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

stupi написа:Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.
колега мисля че грешиш
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

fiverov написа:
stupi написа:Мисля ,че си изгубил едно болтче като номер 6 и двете тежести за баланс трябва да ги завиеш на отвори 1 и 3 след това завиваш гайка 7 ,слагаш коронката 8 и я застопоряваш с болт 5 ,след което нареждаш шайбите 4,3,2,1.Ти завиваш двата баланса един върху друг на един болт и ти става много високо ,затова ти засяда ротора.
колега мисля че грешиш
А защо тогава има 3 дупки на ротора?
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

dako71 написа:Болче 6 ми се види бая дълго. Виж да не си го объркал с някое по късо.
а ако го скъся малко
щото я разглобих пак и няма друго такова има още две ма те са с еднакви размери и
трите

... :lol: поне съм я смазал яко :rolleyes:
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

stupi написа:
fiverov написа:
колега мисля че грешиш
А защо тогава има 3 дупки на ротора?
:shock: :lol: :P интересен въпрос наистина и аз размишлявах дълго над това ма като не можах да си отговоря и спрях да се главоблъскам :axe:

п.п. колега без лошо не искам да те обиждам но принципно тежестите са една върху друга смисъл че няма как да се захванат една срещу друга защото гаиката пречи
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

dako71 написа:Болче 6 ми се види бая дълго. Виж да не си го объркал с някое по късо.
беше прав колега объркал сам ги и с това вътрешното ...алкохола не прощава на никой
хаха
благодаря още веднъж на всички поздрави и много успехи във всичко

ако темата ще може за напред да помогне на още някой ОК в противен случай ->delete
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”