Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Какви вкусотий слагате в PVA торбата
Модератор: Paublo_Eskobar
Какви вкусотий слагате в PVA торбата
Здравейте колеги.В тази тема ще помоля всеки да сподели своя опит,наблюдения през сезоните,постигане на по голяма дистанция и какви манджи забърква за PVA.От както ползвам PVA резултатите са значително по добри.Тази година съм решил да ползвам само продикти на стар байтс и динамит байтс и ще споделям какви са резултатите,за целта си купих: микро пелети 1 мм.черни аминокиселини,стик микс,зелен бетаин-уж отваря апетита на рибата
но слагам и мой си подобрения:пелети,конопено семе,протеинови топчета,корнфлейкс,храна за птици,чили,риба тон от консерва и лют червен пипер.От всичко слагам по-много малко и пасирам добре да се получи нещо като брашно.За по голяма дистанция слагам по малка тежест и компенсирам с тежеста на PVA.Надявам се че съм бил полезен с инфото очкавам и вашите мнения.Наслука н мн.приятни излети 

Жаден съм а вода не ми се пие
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Какви вкусотий слагате в PVA торбата
Ощо взето всичко може да се сложи, но задължително в СУХО състояние или много леко влажно
иначе да не стане като един приятел дето от консервата конопа директно го изсипа у торбичката и познай кво стана
. PVA торбите и мрежите се топят само от вода (включително и мокри ръце) иначе с мазнини няма проблем.
иначе да не стане като един приятел дето от консервата конопа директно го изсипа у торбичката и познай кво стана

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- и господ не е толокова добър
И леко влажно да е същата работа, пак разтваря пва-то.Колегата що го използва значи знае ка.dunavski написа:Ощо взето всичко може да се сложи, но задължително в СУХО състояние или много леко влажно
иначе да не стане като един приятел дето от консервата конопа директно го изсипа у торбичката и познай кво стана![]()
. PVA торбите и мрежите се топят само от вода (включително и мокри ръце) иначе с мазнини няма проблем.

На въпроса ще отговоря, че в зависимост от водоема и рибата която търся, определям микса или другите съставки.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
[/quote]На въпроса ще отговоря, че в зависимост от водоема и рибата която търся, определям микса или другите съставки.
Те това помогна много на всички заинтересовани!Браво!Адмирации!
-
lukas65 написа:На въпроса ще отговоря, че в зависимост от водоема и рибата която търся, определям микса или другите съставки.
Те това помогна много на всички заинтересовани!Браво!Адмирации![/quote]
Колега, ако въпроса е зададен за даден водоем може да се отговори конкретно.Не може във водоем където има само слънчаци да захранваш с протеинови топчета(това е пример).Ако вие ловите на всички водоеми по-един и същи начин, аз не ловя така.Съжалявам, че не съм ви помогнал.

- Vlado_852
- разбира нещата
То май в тия ПВА-та освен пелети и топчета, било то цели или натрушени няма кой знае колко неща за слагане. Пробвал съм царевицата да я овалвам в царевично брашно но ефекта е минимален, почти никакъв, пак го разгражда докато се наканя да го метна. Има и други захранки и фъстъчки и всякакви тем подобни, даже приготвени специално за ПВА но не съм забелиязал кой знае какъв ефект от тяхното добавяне.
-
Пва използвам предимно на платен водоем .На свободен водоем чакаме рибите с часове, понякога и дни, през това време дребосъка изяжда всичко. 

Напълно съм съгласен с теб Илийка.Тази година пробвах това:с крушата натрошавам топчета на много ситно добавям малко дип го разбърквам докато се получи хомогенна смес-това е за PVA мрежа,а в торбичките слагам натрошени топчета,пелети и варена царевица която съм изсушил.snegk написа:Пва използвам предимно на платен водоем .На свободен водоем чакаме рибите с часове, понякога и дни, през това време дребосъка изяжда всичко.
- Vlado_852
- разбира нещата
Колега доволен ли си от резултата? До колкото те разбрах го докарваш, като паста или?lubaka76 написа:с крушата натрошавам топчета на много ситно добавям малко дип го разбърквам докато се получи хомогенна смес
Четете и "попивайте" това което е написал"старата пушка",ако искате да имате успехи !И не само в нашия форум,ами и ТУКsnegk написа:Пва използвам предимно на платен водоем .На свободен водоем чакаме рибите с часове, понякога и дни, през това време дребосъка изяжда всичко.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Да доволен съм,а ето как изглежда преди да сложа дип-а и ето и резултата А това използвам за торбичкитеVlado_852 написа:Колега доволен ли си от резултата? До колкото те разбрах го докарваш, като паста или?lubaka76 написа:с крушата натрошавам топчета на много ситно добавям малко дип го разбърквам докато се получи хомогенна смес
- Vlado_852
- разбира нещата
Мерси Любак.
Не е точно по темата но ще използвам да попитам. Аз варена царевица не съм сушил. Та въпроса ми е ако първо я ароматизираш и след това сушиш, аромата запазва ли се? И това важи ли и за другите семена, които се прибавят към микса, като конопа например?
Не е точно по темата но ще използвам да попитам. Аз варена царевица не съм сушил. Та въпроса ми е ако първо я ароматизираш и след това сушиш, аромата запазва ли се? И това важи ли и за другите семена, които се прибавят към микса, като конопа например?
Незнам дали се запазва аромата,защото предпочитам царевицата да ми е с натурален аромат и затова не и слагам други ароматизатори.Vlado_852 написа:Мерси Любак.
-
Варената царевица се овалва във сол и не разтваря пва-то, но внимавайте на кой водоем го използвате този метод, понеже солта променя ph на водата.За някой водоеми е добре, за други не
В крайна сметка трябват експерименти, Любака е пробвал даден модел на даден водоем и е имал успех.На динамит Байтс съм използвал спод микса и конопа в комбинация с царевица, ароматизатор и натрошени топчета.Имах задоволителен успех.Обаче винаги съм предпочитал лепкава захранка на тежестта пред пва, когато става на въпрос за дребни частици. 

- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега по-принцип семената трудно поемат аромат,а конопа няма смисъл да ароматизираш защото неговия аромат е атрактант за доста видове риби.Специално за него бих ти препоръчал да го осолиш и подлютиш + добавяне на мазнина(пропуснах да спомена че имам в предвид сварен коноп), с което повишаваш качествата му на привличане.За ароматизиране на царевица опитай да сипеш дип или ароматизатор за суха захранка директно в ПВА пликчето след като си сложил там семената,ефекта е доста добър .Според мен,обаче това с царевицата в ПВА е излишна галимация и аз поне не съм успял да извлека ползва от него.Топчетата ти дават по-големи възможности за вариации и експерименти и носят добър успех.Добър вариант е да ползваш семената за спод-микс,вместо с ПВА ,защото ролята им е съвсем друга.Vlado_852 написа:Мерси Любак.