Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


КАРАКУДА-тайна рецепта
Модератор: sapuna
- zograf
- научил се да хвърля
- Мнения: 123
- Регистриран на: Вто Дек 07, 2004 3:03 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
КАРАКУДА-тайна рецепта
Колеги и колежки предлагам Ви една рецепта за пържена каракуда която всички хвашаме а не я харесваме за ядене заради ситните костици
Каракудата се разцепва на две по дължина след което се нарязва с остър нож перпендикулярно на костите (по дължина) през ивици 0.5 до 1 сантиметър до стигане на костите. след което се посолва и се отупва с брашно.Може да използвате и подправка за риба но не прекалявяйте с нея.Приятен апетит на всички който ще опитат рецептата.Пробвайте няма да съжалявате поставил съм и снимка за онагледяване .Моля за вашето мнение след пробата
Каракудата се разцепва на две по дължина след което се нарязва с остър нож перпендикулярно на костите (по дължина) през ивици 0.5 до 1 сантиметър до стигане на костите. след което се посолва и се отупва с брашно.Може да използвате и подправка за риба но не прекалявяйте с нея.Приятен апетит на всички който ще опитат рецептата.Пробвайте няма да съжалявате поставил съм и снимка за онагледяване .Моля за вашето мнение след пробата

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
верно е тайна!!!!!!
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Нед Мар 05, 2006 9:56 pm, променено общо 1 път.




Каракудата се реже през гърба.Гръбнака се изхвърля.След това с пинсета се отстраняват дребните кости.Посолява се и се оставя да престои 5-10 мин.Овалва се в брашно(за предпочитане царевично; и се пържи .След като се изпържи от едната страна в момента на обръщането се добавя 1 лъжица маргарин"БЕЛЛА".Да ви е сладко
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
а ако я изпържиш в свинска мас става още по-добра.наздраве.
- pacho109
- сериозен играч
- Мнения: 2440
- Регистриран на: Вто Фев 09, 2010 6:52 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
Като пържиш риба, в брашното слагаш червен пипер и размесваш докато сместа стане розова.Така и да попрепържиш рибата ,същата не почернява , а става леко червеникава и костите се стопяват.Да ви е сладко




Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 186
- Регистриран на: Чет Дек 24, 2009 10:37 pm
- Местоположение: БългариЯ
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта







КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
- Мнения: 849
- Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 9:12 am
- Местоположение: Светльо Радославов гр.София
Re:
Колегите откриха ....топлата вода.Ако ги светнеш и за каракудените чирузи...БОВСКИЯТ КОРМОРАН написа:верно е тайна!!!!!!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
То туй с каракудата - ясно! Ама ей ви на и едно малко по-друго предложение:
На село, моята бивша хазяйка имаше една вълшебна градинка - за каквито се сетите подправки! Та, след като изчистя каракудата (задължително махам черната ципа в корема!) и да не ми мирише на блато, правя една смеска от каквото ми падне - копър, дръжки от магданоз, градински чай, риган, чесън (всичките ситно нарязани), сол, оцет, много малко олио и всичко това го обърквам с рибата. А ако има и малко винце да й метнете - идеално, ако не - понапръскайте я с оцет! (при тая марината, дори и да се завърти някоя котка - не я пипа, ама по-добре я покрийте с нещо!) Тъй я оставям 1-2 часа - всичко зависи от количеството биричка, необходима за загрявка преди пърженето й (забележка: пърженето е рисково мероприятие и е необходима "течна защита"!). А после е ясно - нещо де прави силна топлина, метален съд, олио... Ако искате я овалвате в брашно или нещо си там, като галета. Да ви е сладко и пивко!
На село, моята бивша хазяйка имаше една вълшебна градинка - за каквито се сетите подправки! Та, след като изчистя каракудата (задължително махам черната ципа в корема!) и да не ми мирише на блато, правя една смеска от каквото ми падне - копър, дръжки от магданоз, градински чай, риган, чесън (всичките ситно нарязани), сол, оцет, много малко олио и всичко това го обърквам с рибата. А ако има и малко винце да й метнете - идеално, ако не - понапръскайте я с оцет! (при тая марината, дори и да се завърти някоя котка - не я пипа, ама по-добре я покрийте с нещо!) Тъй я оставям 1-2 часа - всичко зависи от количеството биричка, необходима за загрявка преди пърженето й (забележка: пърженето е рисково мероприятие и е необходима "течна защита"!). А после е ясно - нещо де прави силна топлина, метален съд, олио... Ако искате я овалвате в брашно или нещо си там, като галета. Да ви е сладко и пивко!
[/img]Шъшканията е безкрайно-безпределна! Място има за всеки!
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
колеги малката каракуда като се по препържи няма нужда от каквито и да са нарези а само царевично брашно и сол всички подправки прецакват вкуса на самата риба.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
Най-добрата рецепта е да я върнеш там от дето е дошла, за да може пак да й се радваш другия път и да си купиш от магазина обезкостено филенце 


http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 145
- Регистриран на: Чет Сеп 30, 2010 3:08 pm
- Местоположение: Габрово
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
Напълно те подкрепям колега. Мога да добавя само, както някои колеги по горе написаха, че слагам и червен пипер. Освен, че не почернява задържа брашното на рибата, а не на дъното на тиганаemonik написа:колеги малката каракуда като се по препържи няма нужда от каквито и да са нарези а само царевично брашно и сол всички подправки прецакват вкуса на самата риба.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.

Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.

живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 227
- Регистриран на: Пет Юни 04, 2004 11:58 pm
- Местоположение: гр.София
- Обратна връзка:
Re: КАРАКУДА-тайна рецепта
emonik написа:колеги малката каракуда като се по препържи няма нужда от каквито и да са нарези а само царевично брашно и сол всички подправки прецакват вкуса на самата риба.
Каракудата по принцип е с по специфично на вкус месо, Големите каракуди от 0.5кг на горе са по вкусни и от шарана.
