Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Препоръчайте добър Ван
Модератор: dantho.mihov
Re: Препоръчайте добър Ван
и още има снимков матриал
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
и още три снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- кандидат преподавател
Извинявай колега но такова нещо аз лично (това е мое мнение)не бих си купил.Колкото и да е евтино и да ми го хвалят .Първо и основно нещо (пак според мен)човек си купува кола , която му харесва на външен вид.След това се гледа функционалност ,обслужване и тн.За мен това няма никакъв вид а още повече функционалност.Седем места ама багажник нъцки.Малък мотор с малък данък ама като седнат 7 човека на магистралата и 80 дали ще вдигна.
Пак казвам това е лично мое мнение и не го казвам за да убеждавам някого в това , че съм прав и тн.
Пожелавам ти дълги и беспроблемни километри
Пак казвам това е лично мое мнение и не го казвам за да убеждавам някого в това , че съм прав и тн.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
И аз съм на твойто мнение,пък и каква е теснотия кат го гледам не е истина,но както казваш всеки си има мнение по въпросаivo75 написа:Извинявай колега но такова нещо аз лично (това е мое мнение)не бих си купил.Колкото и да е евтино и да ми го хвалят .Първо и основно нещо (пак според мен)човек си купува кола , която му харесва на външен вид.След това се гледа функционалност ,обслужване и тн.За мен това няма никакъв вид а още повече функционалност.Седем места ама багажник нъцки.Малък мотор с малък данък ама като седнат 7 човека на магистралата и 80 дали ще вдигна.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мен пък въобще не ме интересува външния вид на колата, как изглежда и т.н.
Интересуваме да е практична, безпроблемна електроника и що годе икономична.
Та на колегата е супер, но за втори автомобил за риболов и туризъм.
Ако е само за един автомобил не става, в града ще е тегаво, а и на дълъг път пак дискомфорт.

Интересуваме да е практична, безпроблемна електроника и що годе икономична.
Та на колегата е супер, но за втори автомобил за риболов и туризъм.
Ако е само за един автомобил не става, в града ще е тегаво, а и на дълъг път пак дискомфорт.
-
- сериозен играч
Gogo55 ... направо ме изкефи .Либерото е уникално 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Като собственик на едно друго субару и без малко собственик на е12 мога да спомена няколко неща.
Ивак, много грешиш, за града колата е прекрасна, изключително маневрена и можеш да я паркираш на място за което с ван не би си и помислил.
Който казва че вътре е тясно, явно не се е качвал в такава кола.
Липсата на багажник не е фатална, колата носи кубик и половина дърва без проблеми.
Вътре се спи прекрасно.
Като всяко едно друго субару е неубиваема.
Дойде ли зимата си върви като всяко едно субару.
Минусите обаче също не са малко.
Возията е далеч от комфортна по моите понятия. Като всяка една малка кола си друса.
Позата на шофьора е малко кофти, поне за по-високи хора като мен и седиш с изправен гръб малко като наказан.
Въпреки че колата е неубиваема, счупи ли се - лошо, защото модела не е особено популярен и за части се чака.
И не на последно място е доста сложно да си намериш такъв автомобил в добро състояние. Собствениците им си ги харесват и ич не щат да се разделят с тях.
Това по впечатления от преди година и половина.
Ивак, много грешиш, за града колата е прекрасна, изключително маневрена и можеш да я паркираш на място за което с ван не би си и помислил.
Който казва че вътре е тясно, явно не се е качвал в такава кола.
Липсата на багажник не е фатална, колата носи кубик и половина дърва без проблеми.
Вътре се спи прекрасно.
Като всяко едно друго субару е неубиваема.
Дойде ли зимата си върви като всяко едно субару.
Минусите обаче също не са малко.
Возията е далеч от комфортна по моите понятия. Като всяка една малка кола си друса.
Позата на шофьора е малко кофти, поне за по-високи хора като мен и седиш с изправен гръб малко като наказан.
Въпреки че колата е неубиваема, счупи ли се - лошо, защото модела не е особено популярен и за части се чака.
И не на последно място е доста сложно да си намериш такъв автомобил в добро състояние. Собствениците им си ги харесват и ич не щат да се разделят с тях.
Това по впечатления от преди година и половина.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Тази характеристика много ми харесаФори написа:Като всяко едно друго субару е неубиваема.

Тъй тъй, субарото е поредната крачка в еволюцията на нормалния автомобил преди да се превърне в джип.Някъде съм чел че мотото на фирмата е било това да е фермерска кола и поради това е доста повече подсилена от нормалните други такива.По принцип там където отива субару друга нормална лека кола/без4х4/ не може да отиде даже и в най смелите си фантазии
.Относно визията хехе ми с новото си лъскаво ламборджини което е много красиво и острилка дигаща 300 никои няма да отиде в калта, коловозите и преспите сняг.

Гога ,колицата си 6 отсекъде
На такава и аз бих се "нахвърлил",стига да е по-млада
Прави ли се нещо такова след 2005-та година

На такава и аз бих се "нахвърлил",стига да е по-млада

Прави ли се нещо такова след 2005-та година

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Незнам, много трудно се намират, примерно това съм го търсил няколко месеца, не е като опел, рено, пежо- да отвориш мобилето и да има хиляди броики за продан. Аз също не мисля за продажба изобщо, както и всеки един собственик освен ако не е изтормозил тотално своето субаро, или да е изгнило от всякъде, или яко да е закъсал за пари .
И все пак има ли нещо което се прави след 2005 г. ..............,абе по-ново и с тези параметри 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Либерото е убиец. Страшно готина машинка, а и като визия прилича, но верно...не е точно семеен автомобил. В смисъл, че му липсва динамика и поведение на пътя. Междуосието и ширината са твърде малки, а височината твърде голяма. Все пак, не съветвам някой да се присмива на тази количка. Може да сложи доста SUV-чета в джоба си.
Това беше по темата Субару микро ван.
Сега по същество:
Колегата иска ван. До тук добре, обаче нека разгледаме класовете ванове.
Те са в общи линии два вида
-Опел Зафира
-Рено Сценик
-Нисан Алмера тино и подобни
Другите, истинските ванове са
-Шаран/Алхамбра/Галакси - един и същ автомобил, с различни емблеми
-Вояджър
-Еспейс и подобните
Личното ми мнение е, че никой от първата категория ванове не заслужава покупка. По същество, това са ванове на база лек автомобил, но с по-висок покрив.
Рено Сценик е висок Рено Меган, а Опел Зафира е по-голяма Астра. Какъв е смисъла тогава? За какво пространство можем да говорим в Астра или Меган? Според мен, никакво! Пространството, което се печели е предимно за сметка на увеличената височина, а всички знаем, че центъра на тежеста е изкл. важен фактор при управлението на една кола. Алмера Тино не прави изключение, но поне японците са честни и просто добавят една дума в името "Алмера". Положението е същото. Просто едно комби. Дори един Опел Омега комби или Скорпио комби разполага с повече товарно пространство от тези, т.нар. ванове.
При по-големите обаче(Вояджър, Еспейс и сие) нещата са по-различни. Това са автомобили специално разбработени да бъдат такива, каквито са. Не деривати на лек автомобил.
Аз съм имал Фолксваген Шаран 1.9ТДИ и бях много доволен. Товарното пространство е 2600 литра при премахнати седалки, носи над 800 кг. и...вози както трябва да вози. Стегнато, но и изкл. комфортно. Минава над неравностите като танкер над вълни.
Писах този роман с цел да поясня на потенциалните купувачи, какво точно си купуват.
От по-големите ванове, аз бих си избрал Шаран/Алхамбра/Галакси или 806/Зета/Евазион/Улис. Разбира се, всеки модел си има силни и слаби страни, но като цяло ако автомобила е запазен си заслужава покупката.
Ако все пак колегата е решил да е нещо като Зафира...по-добре си купи това:

или още по-добре това

И двата автомобила събират багаж, колкото една Зафира, но за проходимоста и здравината на Субари мисля, че не е нужно да говоря. Да, не изглежда като ван, но събира колкото ван. Не изглежда като ван, а върви наравно с джипките.
Другия ми избор, от чисто естетическа гледна точка, би бил

Той събира още повече багаж и хора, а има и вариант 4х4, но за съжаление е с големия минус, че двигателя му е с директно впръскване на горивот, което автоматично значи, че забравяме за газ, метан, въглища и прочие.
Успех с избора и помисли в/у Форестър или Аутбек.
Това беше по темата Субару микро ван.
Сега по същество:
Колегата иска ван. До тук добре, обаче нека разгледаме класовете ванове.
Те са в общи линии два вида
-Опел Зафира
-Рено Сценик
-Нисан Алмера тино и подобни
Другите, истинските ванове са
-Шаран/Алхамбра/Галакси - един и същ автомобил, с различни емблеми
-Вояджър
-Еспейс и подобните
Личното ми мнение е, че никой от първата категория ванове не заслужава покупка. По същество, това са ванове на база лек автомобил, но с по-висок покрив.
Рено Сценик е висок Рено Меган, а Опел Зафира е по-голяма Астра. Какъв е смисъла тогава? За какво пространство можем да говорим в Астра или Меган? Според мен, никакво! Пространството, което се печели е предимно за сметка на увеличената височина, а всички знаем, че центъра на тежеста е изкл. важен фактор при управлението на една кола. Алмера Тино не прави изключение, но поне японците са честни и просто добавят една дума в името "Алмера". Положението е същото. Просто едно комби. Дори един Опел Омега комби или Скорпио комби разполага с повече товарно пространство от тези, т.нар. ванове.
При по-големите обаче(Вояджър, Еспейс и сие) нещата са по-различни. Това са автомобили специално разбработени да бъдат такива, каквито са. Не деривати на лек автомобил.
Аз съм имал Фолксваген Шаран 1.9ТДИ и бях много доволен. Товарното пространство е 2600 литра при премахнати седалки, носи над 800 кг. и...вози както трябва да вози. Стегнато, но и изкл. комфортно. Минава над неравностите като танкер над вълни.
Писах този роман с цел да поясня на потенциалните купувачи, какво точно си купуват.
От по-големите ванове, аз бих си избрал Шаран/Алхамбра/Галакси или 806/Зета/Евазион/Улис. Разбира се, всеки модел си има силни и слаби страни, но като цяло ако автомобила е запазен си заслужава покупката.
Ако все пак колегата е решил да е нещо като Зафира...по-добре си купи това:

или още по-добре това

И двата автомобила събират багаж, колкото една Зафира, но за проходимоста и здравината на Субари мисля, че не е нужно да говоря. Да, не изглежда като ван, но събира колкото ван. Не изглежда като ван, а върви наравно с джипките.
Другия ми избор, от чисто естетическа гледна точка, би бил

Той събира още повече багаж и хора, а има и вариант 4х4, но за съжаление е с големия минус, че двигателя му е с директно впръскване на горивот, което автоматично значи, че забравяме за газ, метан, въглища и прочие.
Успех с избора и помисли в/у Форестър или Аутбек.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- кандидат преподавател
Колега нещо неможа да ме убедиш с твоето обяснение.
Първо ако говорим за семеен автомобил и ако той е само един си представям как със един сценик или шаран си търся място за паркиране .
Второ ако Зафирата одговаря на по комфорт и ширина на омега вземи еднна и сложи още две седалко и се вози ти.
Трето за субаротата , които предлагаш съм за но ако тръгнем да ги обслужваме в наще сервизи какво се получава .Ще ни одерът кожата и пак не е гаранция , че ще са си свършили работата както трябва
това е лично мое мнени е и не го натяквам на никого.
колкото може по опростен модел и възможно европейски толкова по малко главолия
Харесвам японските автомобили но все още не са ни по джоба сервизите .
Първо ако говорим за семеен автомобил и ако той е само един си представям как със един сценик или шаран си търся място за паркиране .
Второ ако Зафирата одговаря на по комфорт и ширина на омега вземи еднна и сложи още две седалко и се вози ти.
Трето за субаротата , които предлагаш съм за но ако тръгнем да ги обслужваме в наще сервизи какво се получава .Ще ни одерът кожата и пак не е гаранция , че ще са си свършили работата както трябва
това е лично мое мнени е и не го натяквам на никого.
колкото може по опростен модел и възможно европейски толкова по малко главолия
Харесвам японските автомобили но все още не са ни по джоба сервизите .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Возил ли се се на най-задния ред седалки на Зафира? И за какво са му те ако може да запитам? Там може да возиш само 10 годишно дете и то не на много дълъг път.
Искаш аз да се повозя на Омега? Ами возил съм се.
И на Астра съм се возил и разликата е от небето до земята. Не в полза на Астра разбира се.
Кое къде ще паркираш....ако мислиш така, да си купи колегата една Панда 4х4 и може да я паркира и в асансьора.
Ще кажеш ли кое е толкова сложното на Субару като поддръжка, освен смяна на свещи на боксера(то па много сложно...).
Честно казано, почти нищо не разбрах от поста ти.....чудя се защо ли!
Искаш аз да се повозя на Омега? Ами возил съм се.

Кое къде ще паркираш....ако мислиш така, да си купи колегата една Панда 4х4 и може да я паркира и в асансьора.
Ще кажеш ли кое е толкова сложното на Субару като поддръжка, освен смяна на свещи на боксера(то па много сложно...).
Честно казано, почти нищо не разбрах от поста ти.....чудя се защо ли!
Разликата между английските ,руските и българските форуми: