Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидър-такъми?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
5кила, ще се повторя - грешиш за твърдостта на върховете и материала им
. Това казах одеве по той адрес, а не съм критикувал начина ти на ловене
Защо реши, че споря с теб за това как ловиш? Ако така се е получило - извинявам се
.
Фидера ми е с 4 броя връхчета - 3 са стъклопластови и плътни (<30 гр; <45 гр; <60 гр) и един карбонов (най-твърдия, <90 гр). Е карбоновоя е като кол за домати спрямо другите. Така е при всички фидери, твърдите върхове са от карбон.
А колегата като начинаещ по-добре да забрави за реките. Нека свикне да се оправя на затворените водоеми и тогава да излезе на течение. Поради тази причина горния ми пост се отнася за риболов на язовири. И размера на влакното го дадох не случайно. Забравих, че трабва да е потъващо и слабо разтегливо - или такова за фидер или мачово. А въпроса с поводите и куките - нека е лична преценка за моментната ситуация и очкавания улов.
И аз не можех да ползвам лкипса, и аз се чудех как ще стане, ама пробвах, научих се. По-малки хранилки, по-близка дистанция, малко практика и готово.
За река - пас, нямам претенции.

Фидера ми е с 4 броя връхчета - 3 са стъклопластови и плътни (<30 гр; <45 гр; <60 гр) и един карбонов (най-твърдия, <90 гр). Е карбоновоя е като кол за домати спрямо другите. Така е при всички фидери, твърдите върхове са от карбон.
А колегата като начинаещ по-добре да забрави за реките. Нека свикне да се оправя на затворените водоеми и тогава да излезе на течение. Поради тази причина горния ми пост се отнася за риболов на язовири. И размера на влакното го дадох не случайно. Забравих, че трабва да е потъващо и слабо разтегливо - или такова за фидер или мачово. А въпроса с поводите и куките - нека е лична преценка за моментната ситуация и очкавания улов.
И аз не можех да ползвам лкипса, и аз се чудех как ще стане, ама пробвах, научих се. По-малки хранилки, по-близка дистанция, малко практика и готово.
За река - пас, нямам претенции.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не сьм казал,че спориш-казах,че говорим за различни неща и СПОРА е излишен(демек да не го почваме
-примера с колите)аз напр имам само два вьрха-55 и 70 гр акция,само,че не са карбонови и са доста лигави-да,секва риба се лови с тях,обаче-ПОДЧЕРТАВАМ за река,не винаги са успешни и не случайно казах,че дали ще ловиш БАШ на фидер или на друга прьчка,която може да се приспособи за тая цел не толкова зор..по принцип речния такьм(изключая щека,камшик и болонезе-говориме за тежко тука) си е в пьти по грубиянски от язовирния-по ред причини-течение,закачки дето вчера ги е нямало,ама днес ги има,значително по яки риби и пр...са ще каеш-купи си допьлнителен врьх
ми няма см-при положение,че имам един карбонов телескоп Викинг,дето вьрха му е многократно чупен и преправян и верно си е като колец за домати-та той си ми вьрши работа
значи аз имам впредвид,хората да не се стягат толкова като чуят ФИДЕР,БОЛОНЕЗЕ<КОСЬМ и пр и да си мислят,че всичко е теорема и оттам не може да се бяга
практиката и творчеството в ситуацията са по важни-а и ние сме бьлгари-НИЕ ако не можем да нагодим едно нещо за ДРУГО нещо...та кой?
не знам дали ме разбрахте правилно?ааа-и друго-мноо е важно кьде точно ще забиеш предната стойка-демек на кво разстояние от пьрвия водач
я виж как лека полека се заизясняваха работите

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- drayman
- научил се да хвърля
Благодаря и на двама ви, ще имам впредвид съветите ви.Доста неща почнаха да ми се изясняват, но практика му е майката взимам и почвам тренировки на по ниско ниво
докато достигна по сериозните риби.Ще се отдам и на теорията малко за да разбера някое друго чалъмче.Колега Ангелов можеш ли да ми предложиш конкретен модел макара?

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
здравейте
и аз вече ще се мъча на фидер чалъми .
Имам това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1281 и една макара ALBA star 0.20/190m 5.2:1 май 5 лагера дават..
абе за цена 40 лв ми се стори че си заслужава парите макарицата .. въпреки марката
Така си направих приличен такъм ..
Пръчката ми ,понеже е телефидер е с върхова акция като цяло но много ми пасна, тънка основа... абе ако не е върховата акция не му личи кой знае колко да е теле.
В неделя се надявам едни палатени шарани и каракуди да пробвам .
Турих му един browning за фидер 0.20 влакно и работата заспа.
Сега почвам да тренирам .
А се надявам и до белите мрени да стигна
Поздрави
Споделих го в тази тема понеже съм доволен от такъмите а колегата точно за такъми пита
успех
и аз вече ще се мъча на фидер чалъми .
Имам това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1281 и една макара ALBA star 0.20/190m 5.2:1 май 5 лагера дават..
абе за цена 40 лв ми се стори че си заслужава парите макарицата .. въпреки марката
Така си направих приличен такъм ..
Пръчката ми ,понеже е телефидер е с върхова акция като цяло но много ми пасна, тънка основа... абе ако не е върховата акция не му личи кой знае колко да е теле.
В неделя се надявам едни палатени шарани и каракуди да пробвам .
Турих му един browning за фидер 0.20 влакно и работата заспа.
Сега почвам да тренирам .
А се надявам и до белите мрени да стигна

Поздрави
Споделих го в тази тема понеже съм доволен от такъмите а колегата точно за такъми пита
успех

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
айде стига с тоя клипс,че ставаш досаден.от инерцията се връща назад,късане на хранилки,вадене на клипсове,губене на трофейни риби,не заблуждавайте прохождащите с глупости.който иска да ми пише ще идем за риба и на место ще му покажа всичко,монтажи,дистанции,захранка,дребни хитринки,които няма да споделя,че много ме повтарят.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
butnik, не с лошото
, нещо на криво ли си спал?Ставал съм досаден викаш, ок. Всеки има стил на ловене. Много ясно написах, че при риболов на големи риби не го ползвам. А който не може да го ползва правилно, да не го ползва
.
А за връшане на хранилката назад, за късане и така нататък е нормално да се случи, ама също толкова е нормално човек от първите 4-5 хвърляния да свикне и да се усъвършенства.
п.п. Аре казвай кога ще ходим да си мерим фидерите и клипсовете, ама не на река(то сега и не може де)

А за връшане на хранилката назад, за късане и така нататък е нормално да се случи, ама също толкова е нормално човек от първите 4-5 хвърляния да свикне и да се усъвършенства.
п.п. Аре казвай кога ще ходим да си мерим фидерите и клипсовете, ама не на река(то сега и не може де)

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Butnik, спомена че хранилката се връщала назад като ползвам клипса. Колко ли се връща, ако изобщо се връща? Май по-малко от колкото при безполезните опити за оформяне на петно с произволни по точност замятани, когато се ползва маркер, и прехвърляне с много или недостигане на дистанцията, отбелязана на влакното. А като си прехвърлиш петното с 10-15етра?Сигурно е по добре, ако и да връщаш после назад хранилката?Щото при начинаещ май така ще стане. Мисля, че колегата по-бързо ще свикне да ползва клипса, отколкото да хвърля точно без помощта му. Нека да провери как ще му е по удобно, а може и да му допадне съвета от "досадника"
.

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
наистина не е мноо удачно,особенно за прощьпулник в системата-аз не сьм начинаещ,но пак не го използвам...butnik написа:айде стига с тоя клипс ...

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".