Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов на скобар
-
- новобранец
Re: Риболов на скобар
Според мен това с връщането на рибата във водата е много добра инициатива, но в България работата е, че ти и аз ще си върнем улова във водата, но след нас ще дойде бракониера и ще излови всичката риба и ще отиде по магазините и ще я продава на доста прилична сума. А ние който сме върнали рибата във водата ще отидем и ще си дадем парите за риба която сме я улови, пуснали във водата а после хваната отново от бракониер с мрежите за 1час.
- Vlado_852
- разбира нещата
Айде стига се карахте на момчето и тази отрицателна репутация да се коригира, все пак е на 11г. Относно рибата, то се вижда на втората снимка! Взел я е да й умие зъбките с Астера и след това я е рилийзнал.
Браво малкия и евела за мерака, в това студено време...

Браво на младежа. Бъдете сигурни,че още следващия път ще снима как пуска рибата! 

- Radostinho
- новобранец
Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...
Това го наблюдавам от известно време-карате се на някой, щото не си е върнал рибата във водата. Това е индивидуален избор-ти си решил, върнал си я;аз съм решил, не съм я върнал...
И тук говорим за 3 те килограма, които по закон може да си задържим...
Защо по този начин, хм? Аз лично, сладководната риба(освен уклей) не я долюбвам особено. Да, но в семейството ядат-хващам я, чистя я-хапват я.
Всеки има избор за себе си, не го натрапвайте и не го налагайте, още повече на младите колеги. Ако са свестни, сами ще се усетят-кое е правилно и кое не е.
Извинете, за лиричното оклонение, дано не сте ме разбрали погрешно, поздрави!
Това го наблюдавам от известно време-карате се на някой, щото не си е върнал рибата във водата. Това е индивидуален избор-ти си решил, върнал си я;аз съм решил, не съм я върнал...

Защо по този начин, хм? Аз лично, сладководната риба(освен уклей) не я долюбвам особено. Да, но в семейството ядат-хващам я, чистя я-хапват я.

Всеки има избор за себе си, не го натрапвайте и не го налагайте, още повече на младите колеги. Ако са свестни, сами ще се усетят-кое е правилно и кое не е.

- indalo
- фен клуб-скобар
Колега ние не се заяждаме, а просто напътстваме. Пича си прави изводи за себе си. И вярвам щом е стигнал да чете и да му е интересно в форума вярвам, че следващия път ако има късмет и хване риба над нормата, ще има снимка с релийзване. Наистина понякога се преекспонира с пускането. Мойто мнение/нееднократно заявявано/ е, че всеки има право да задържи риба до 3 кг. и с размери по закон. И аз също си взимам рибка, като си хвана деRadostinho написа:Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...
Това го наблюдавам от известно време-карате се на някой, щото не си е върнал рибата във водата. Това е индивидуален избор-ти си решил, върнал си я;аз съм решил, не съм я върнал...![]()
Защо по този начин, хм? Аз лично, сладководната риба(освен уклей) не я долюбвам особено. Да, но в семейството ядат-хващам я, чистя я-хапват я.![]()

Но мнения от типа- Щех да я пусна, ама след мене ще я хванат и после ще си я купа от магазина не ги разбирам. Ти си я пусни, ако искаш, а от магазина се купува/ в повечето случаи морска риба, а не хванатата от теб/. Лично предпочитам морската и яесто я пазарувам. Взимам си пресно уловена речна/особенно костур, уклей/ . Обичам рибата, месар съм.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Първо лових рибата на сръв цял ден и не ме упреквай че съм нечистотен!!!!!!indalo написа:Както на повечето от изказалите мнение, рибите ми аресаа, снимките не.Знам че не е лесна работа по това време да хванеш толкова и добри скобари на стръв/ надявам се такъв да е риболова, че тройките не ни кефат/. Хвала, ако е така, ако ли е играл железния червей, от другия път го остави. Да хванеш рибите на стръв е много по.....как да кажа - пичовско. Насладата е по голяма. А и ако пуснеш повечето, нещата си идват на място.
Някой беше написал, че месарите ставали все повече и повече, аз пък си мисля че е обратното. Колкото повече хора четат форума, толкова повече стават пускачите по реките. Все по често виждам с очите си такова поведение. Освен пускането на рибата, много важен момент е и събирането на боклуците, оставени от нас, а и не само. Нека се наслаждаваме на хубавите мигове сред чиста природа. Ако сами не си помогнем, няма кой да ни изчисти.

Подкрепям твоят отговор!Vlado_852 написа:Айде стига се карахте на момчето и тази отрицателна репутация да се коригира, все пак е на 11г. Относно рибата, то се вижда на втората снимка! Взел я е да й умие зъбките с Астера и след това я е рилийзнал.![]()
[quote="garantex"]Вчера ходихме на река стума за скобар и ето резултата хванах рибата на сръв седях цял ден в райно Монца 

- indalo
- фен клуб-скобар
Пич, не те упреквам че си нечистотен. Криво си ме разбрал. Изказвам си мнението, че сами требве да си помогнем. На теб само ти се радвам, че ходиш за риба и ловиш. Имам син колкото тебе и не мога да го накарам да стане от компа и ме е много яд. Никъде не съм казал, че си оставяш боклуци и че ловиш на тройки, казах Евала, ако не са ловени на тройни железа. Радвам ти се че ходиш на риба, че четеш форума. Значи имаш интереси и ако мога да ти бъда полезен с нещо, съвет и прочие с удоволствие бих ти помогнал. Бъди сигурен, че не те упреквам, а ти се кефя. Продължавай в съшия дух и надявам се да се срещнем някъде по реката.garantex написа:Първо лових рибата на сръв цял ден и не ме упреквай че съм нечистотен!!!!!!indalo написа:Както на повечето от изказалите мнение, рибите ми аресаа, снимките не.Знам че не е лесна работа по това време да хванеш толкова и добри скобари на стръв/ надявам се такъв да е риболова, че тройките не ни кефат/. Хвала, ако е така, ако ли е играл железния червей, от другия път го остави. Да хванеш рибите на стръв е много по.....как да кажа - пичовско. Насладата е по голяма. А и ако пуснеш повечето, нещата си идват на място.
Някой беше написал, че месарите ставали все повече и повече, аз пък си мисля че е обратното. Колкото повече хора четат форума, толкова повече стават пускачите по реките. Все по често виждам с очите си такова поведение. Освен пускането на рибата, много важен момент е и събирането на боклуците, оставени от нас, а и не само. Нека се наслаждаваме на хубавите мигове сред чиста природа. Ако сами не си помогнем, няма кой да ни изчисти.

Чудя се луд ли съм или не съм.
- antivik
- кандидат преподавател
indalo написа:Radostinho написа:Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...
Това го наблюдавам от известно време-карате се на някой, щото не си е върнал рибата във водата. Това е индивидуален избор-ти си решил, върнал си я;аз съм решил, не съм я върнал...![]()
... следващия път ако има късмет и хване риба над нормата, ще има снимка с релийзване....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Благодаря за отговораindalo написа:Пич, не те упреквам че си нечистотен. Криво си ме разбрал. Изказвам си мнението, че сами требве да си помогнем. На теб само ти се радвам, че ходиш за риба и ловиш. Имам син колкото тебе и не мога да го накарам да стане от компа и ме е много яд. Никъде не съм казал, че си оставяш боклуци и че ловиш на тройки, казах Евала, ако не са ловени на тройни железа. Радвам ти се че ходиш на риба, че четеш форума. Значи имаш интереси и ако мога да ти бъда полезен с нещо, съвет и прочие с удоволствие бих ти помогнал. Бъди сигурен, че не те упреквам, а ти се кефя. Продължавай в съшия дух и надявам се да се срещнем някъде по реката.garantex написа:Първо лових рибата на сръв цял ден и не ме упреквай че съм нечистотен!!!!!!indalo написа:Както на повечето от изказалите мнение, рибите ми аресаа, снимките не.Знам че не е лесна работа по това време да хванеш толкова и добри скобари на стръв/ надявам се такъв да е риболова, че тройките не ни кефат/. Хвала, ако е така, ако ли е играл железния червей, от другия път го остави. Да хванеш рибите на стръв е много по.....как да кажа - пичовско. Насладата е по голяма. А и ако пуснеш повечето, нещата си идват на място.
Някой беше написал, че месарите ставали все повече и повече, аз пък си мисля че е обратното. Колкото повече хора четат форума, толкова повече стават пускачите по реките. Все по често виждам с очите си такова поведение. Освен пускането на рибата, много важен момент е и събирането на боклуците, оставени от нас, а и не само. Нека се наслаждаваме на хубавите мигове сред чиста природа. Ако сами не си помогнем, няма кой да ни изчисти.![]()

искам да поздравя малкия за добрия улов и да го питам на каква стръб е ловил. Питам шото в събота мисля да ходя точно на това място /около монца/. Аз също съм леко против голите тройки.
Поздрави!
Поздрави!
Най-после един сносен отговор от глупостите които прочетох до тук.Radostinho написа:Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...
Защо по този начин, хм? Аз лично, сладководната риба(освен уклей) не я долюбвам особено. Да, но в семейството ядат-хващам я, чистя я-хапват я.![]()
- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Виж си риболовния билет прочети какво пише на гърба му.А сега със новите закони можеш да задържиш до 3 килограма ако не се лъжа
SENSAS TEAM-the best fishing team
Колега хванах рибата на тройки особено на червени, а на сръв кълве само в дълбокото и големи скобари по 1 кг.Района е при Монца другото не казвам по точно!Поздрави и Наслука!!!!hadjievvv написа:искам да поздравя малкия за добрия улов и да го питам на каква стръб е ловил. Питам шото в събота мисля да ходя точно на това място /около монца/. Аз също съм леко против голите тройки.
Поздрави!