Риболов на скобар

Модератори: bobopeli, sapuna

mlqkosoriz
новобранец
новобранец

Re: Риболов на скобар

Мнение от mlqkosoriz »

Според мен това с връщането на рибата във водата е много добра инициатива, но в България работата е, че ти и аз ще си върнем улова във водата, но след нас ще дойде бракониера и ще излови всичката риба и ще отиде по магазините и ще я продава на доста прилична сума. А ние който сме върнали рибата във водата ще отидем и ще си дадем парите за риба която сме я улови, пуснали във водата а после хваната отново от бракониер с мрежите за 1час.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Айде стига се карахте на момчето и тази отрицателна репутация да се коригира, все пак е на 11г. Относно рибата, то се вижда на втората снимка! Взел я е да й умие зъбките с Астера и след това я е рилийзнал. :lol:
Браво малкия и евела за мерака, в това студено време... :wink:
spooks
новобранец
новобранец

Мнение от spooks »

Браво на младежа. Бъдете сигурни,че още следващия път ще снима как пуска рибата! :D
Аватар
Radostinho
новобранец
новобранец

Мнение от Radostinho »

Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...
Това го наблюдавам от известно време-карате се на някой, щото не си е върнал рибата във водата. Това е индивидуален избор-ти си решил, върнал си я;аз съм решил, не съм я върнал... :)
И тук говорим за 3 те килограма, които по закон може да си задържим...
Защо по този начин, хм? Аз лично, сладководната риба(освен уклей) не я долюбвам особено. Да, но в семейството ядат-хващам я, чистя я-хапват я. :)
Всеки има избор за себе си, не го натрапвайте и не го налагайте, още повече на младите колеги. Ако са свестни, сами ще се усетят-кое е правилно и кое не е.
Извинете, за лиричното оклонение, дано не сте ме разбрали погрешно, поздрави! :rolleyes:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Radostinho написа:Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...
Това го наблюдавам от известно време-карате се на някой, щото не си е върнал рибата във водата. Това е индивидуален избор-ти си решил, върнал си я;аз съм решил, не съм я върнал... :)
Защо по този начин, хм? Аз лично, сладководната риба(освен уклей) не я долюбвам особено. Да, но в семейството ядат-хващам я, чистя я-хапват я. :)
Всеки има избор за себе си, не го натрапвайте и не го налагайте, още повече на младите колеги. Ако са свестни, сами ще се усетят-кое е правилно и кое не е.
Извинете, за лиричното оклонение, дано не сте ме разбрали погрешно, поздрави! :rolleyes:
Колега ние не се заяждаме, а просто напътстваме. Пича си прави изводи за себе си. И вярвам щом е стигнал да чете и да му е интересно в форума вярвам, че следващия път ако има късмет и хване риба над нормата, ще има снимка с релийзване. Наистина понякога се преекспонира с пускането. Мойто мнение/нееднократно заявявано/ е, че всеки има право да задържи риба до 3 кг. и с размери по закон. И аз също си взимам рибка, като си хвана де :D
Но мнения от типа- Щех да я пусна, ама след мене ще я хванат и после ще си я купа от магазина не ги разбирам. Ти си я пусни, ако искаш, а от магазина се купува/ в повечето случаи морска риба, а не хванатата от теб/. Лично предпочитам морската и яесто я пазарувам. Взимам си пресно уловена речна/особенно костур, уклей/ . Обичам рибата, месар съм. :D Но от както чета рибарските форуми разбрах, че от нас зависи дали ще хванем рибки на излетите си, и трябва сами да си помогнем това да се случи. Като освобождаваме от нашия улов и пречиме на бракониерите всячески. А не да викаме , а ма бракониерите взимат, ловят с мрежи, тройки и т.н. Държавата ни виновна и щом е така , давай и ние да грабиме. Това е некъв омагйосан кръг и като сме следващия път на реката псуваме що няма, а то се е стигнало до тук с наша помощ.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

indalo написа:Както на повечето от изказалите мнение, рибите ми аресаа, снимките не. :D Знам че не е лесна работа по това време да хванеш толкова и добри скобари на стръв/ надявам се такъв да е риболова, че тройките не ни кефат/. Хвала, ако е така, ако ли е играл железния червей, от другия път го остави. Да хванеш рибите на стръв е много по.....как да кажа - пичовско. Насладата е по голяма. А и ако пуснеш повечето, нещата си идват на място.

Някой беше написал, че месарите ставали все повече и повече, аз пък си мисля че е обратното. Колкото повече хора четат форума, толкова повече стават пускачите по реките. Все по често виждам с очите си такова поведение. Освен пускането на рибата, много важен момент е и събирането на боклуците, оставени от нас, а и не само. Нека се наслаждаваме на хубавите мигове сред чиста природа. Ако сами не си помогнем, няма кой да ни изчисти.
Първо лових рибата на сръв цял ден и не ме упреквай че съм нечистотен!!!!!! :x
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

Vlado_852 написа:Айде стига се карахте на момчето и тази отрицателна репутация да се коригира, все пак е на 11г. Относно рибата, то се вижда на втората снимка! Взел я е да й умие зъбките с Астера и след това я е рилийзнал. :lol:
Браво малкия и евела за мерака, в това студено време... :wink:
Подкрепям твоят отговор!
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

[quote="garantex"]Вчера ходихме на река стума за скобар и ето резултата хванах рибата на сръв седях цял ден в райно Монца :D
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

garantex написа:
indalo написа:Както на повечето от изказалите мнение, рибите ми аресаа, снимките не. :D Знам че не е лесна работа по това време да хванеш толкова и добри скобари на стръв/ надявам се такъв да е риболова, че тройките не ни кефат/. Хвала, ако е така, ако ли е играл железния червей, от другия път го остави. Да хванеш рибите на стръв е много по.....как да кажа - пичовско. Насладата е по голяма. А и ако пуснеш повечето, нещата си идват на място.

Някой беше написал, че месарите ставали все повече и повече, аз пък си мисля че е обратното. Колкото повече хора четат форума, толкова повече стават пускачите по реките. Все по често виждам с очите си такова поведение. Освен пускането на рибата, много важен момент е и събирането на боклуците, оставени от нас, а и не само. Нека се наслаждаваме на хубавите мигове сред чиста природа. Ако сами не си помогнем, няма кой да ни изчисти.
Пич, не те упреквам че си нечистотен. Криво си ме разбрал. Изказвам си мнението, че сами требве да си помогнем. На теб само ти се радвам, че ходиш за риба и ловиш. Имам син колкото тебе и не мога да го накарам да стане от компа и ме е много яд. Никъде не съм казал, че си оставяш боклуци и че ловиш на тройки, казах Евала, ако не са ловени на тройни железа. Радвам ти се че ходиш на риба, че четеш форума. Значи имаш интереси и ако мога да ти бъда полезен с нещо, съвет и прочие с удоволствие бих ти помогнал. Бъди сигурен, че не те упреквам, а ти се кефя. Продължавай в съшия дух и надявам се да се срещнем някъде по реката. :D :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

indalo написа:
Radostinho написа:Добре, бе колеги, съвсем без да се заяждам, се чудя, на всички...

... следващия път ако има късмет и хване риба над нормата, ще има снимка с релийзване....
:?: :?: :?: Извинете ме за неграмотността :oops:под това "релийзване", тигана ли се разбира :lol: . Ако е така аз съм за :supz: , стига всичко да си влиза в законовите килограми и сантиметри, иначе :axe: . А и всичко се е до времето и опита. От начало и аз гледах да напълня торбата(признавам си на неговите години и снарушаване на закона/за сантиметрите/става въпрос :oops:) . Сега вече си отбирам някое и друго по сносно рибе/когато го има :wink: /, другото във водата.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

indalo написа:
garantex написа:

Пич, не те упреквам че си нечистотен. Криво си ме разбрал. Изказвам си мнението, че сами требве да си помогнем. На теб само ти се радвам, че ходиш за риба и ловиш. Имам син колкото тебе и не мога да го накарам да стане от компа и ме е много яд. Никъде не съм казал, че си оставяш боклуци и че ловиш на тройки, казах Евала, ако не са ловени на тройни железа. Радвам ти се че ходиш на риба, че четеш форума. Значи имаш интереси и ако мога да ти бъда полезен с нещо, съвет и прочие с удоволствие бих ти помогнал. Бъди сигурен, че не те упреквам, а ти се кефя. Продължавай в съшия дух и надявам се да се срещнем някъде по реката. :D :wink:
Благодаря за отговора :wink:
Аватар
hadjievvv
новобранец
новобранец

Мнение от hadjievvv »

искам да поздравя малкия за добрия улов и да го питам на каква стръб е ловил. Питам шото в събота мисля да ходя точно на това място /около монца/. Аз също съм леко против голите тройки.
Поздрави!
niko0004
новобранец
новобранец

Мнение от niko0004 »

Най-после един сносен отговор от глупостите които прочетох до тук.
Аватар
SaSho-Sensas
фен клуб-скобар

Мнение от SaSho-Sensas »

Виж си риболовния билет прочети какво пише на гърба му.А сега със новите закони можеш да задържиш до 3 килограма ако не се лъжа
SENSAS TEAM-the best fishing team
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

hadjievvv написа:искам да поздравя малкия за добрия улов и да го питам на каква стръб е ловил. Питам шото в събота мисля да ходя точно на това място /около монца/. Аз също съм леко против голите тройки.
Поздрави!
Колега хванах рибата на тройки особено на червени, а на сръв кълве само в дълбокото и големи скобари по 1 кг.Района е при Монца другото не казвам по точно!Поздрави и Наслука!!!! :D
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”