Рецепти за платерина ?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Рецепти за платерина ?

Мнение от Jack Daniels »

Здравейте колеги. Тези дни направих ревизия на запасите от платерина във фризерите и се очертава перспективата да застъпя /живот и здраве и берекет / старата реколта с новата. Та затова казвайте има ли рецепти замразена риба да се маринова ли, консервира ли че да става за мезе примерно. А ако някой се е обезрибил мога да почерпя :)
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: Рецепти за платерина ?

Мнение от rumci »

Както и да е приготвиш, няма да е грешка :roll: . Все пак ти препоръчвам да я консервираш в доматено пюре, с боб и стерилизирани краставички. Отнема време, но пък става страхотна и е отлично мезе за различни напитки. Маринована също си е деликатес. Това, че е била замразявана не повлиява на вкусовите и качества. :wink:
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Здрасти!Миналата есен един пич ми каза,че Платерина не се мариновала-разваляла се и въобще гадна била...
Аз обаче,Тома неверни си мариновах 4-5 бурканчета платеринка/на шайби/,мариновах също Сафрид 2 бурканчета,също толкова и Зарган.Ей на-пу-пу платерината стана най-вкусна-стегната,сочна и ммммм...Миналата седмица я уважих с комшиите на ракийка,тъй че,ако ти се маринова-давай смело,не пречи че е замразена преди това :D
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Ами не съм пробвал със замразена, ама колко му е да пробвам, или ще стане или не :lol:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Става перфектно,само като я размразяваш гледай да е под вода.В смисъл че така си губи по-малко от собствения и сос.Понеже замразяването като процес малко изсушава месата и си губят част от вкусовите качества.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Не се притеснявай става и то доста добре и аз съм на същия принцип след това търсим повод я пробваме с екипажа :lol:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Джимбо,ако те е шубе,прати ми я да я направя.
Ама не гарантирам че ще я върна. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

По-добре да ти я донеса на крака,..... ама ще стоя докато я направиш и я изядем :lol:
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Ако не са ти свършили запасите пробвай това: Филе от платирина с гъби на фурна.Махат се перките,гръбнака и коремните кости(само дебелите с остър нож).Кожата се оставя.Филето се овкусява със сол,черен пипер и лимонов сок и се оставя в хладилник докато подготвиш останалите продукти(не повече от 1 час).За 600-700 гр. филе продуктите са:400 гр печурка,за предпочитане кралска,2-3 глави лук,1 връзка магданоз,100гр.краве масло,400гр.заквасена сметана(2малки или 1голяма).Гъбите се нарязват на ситно и се слагат с маслото във фурната.Пекат се до полуготово състояние(да останат малко твърди,ще се допичат с рибата).Докато се пекат гъбите,задушаваш до омекване ситно нарязания лук с мн. малко мазнина в тенджера.Сваляш лука от котлона,сипваш гъбите с маслото и сметаната.В тавата от гъбите(която е омазнена от маслото)сипваш галета да полепне(обръщаш я да падне излишната),нареждаш филетата плътно едно до друго,наръсваш със ситно нарязания магданоз и заливаш със заливката от гъбите,лука и сметаната.Пече се до златисто на 200 градуса(15-20мин.)Консумира се с бяло вино.НАЗДРАВЕ!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”