Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рецепти за платерина ?
Модератор: sapuna
- Jack Daniels
- разбира нещата
- Мнения: 813
- Регистриран на: Съб Яну 24, 2009 4:05 pm
- Местоположение: Бургас,морето, красивите жени :)
Рецепти за платерина ?
Здравейте колеги. Тези дни направих ревизия на запасите от платерина във фризерите и се очертава перспективата да застъпя /живот и здраве и берекет / старата реколта с новата. Та затова казвайте има ли рецепти замразена риба да се маринова ли, консервира ли че да става за мезе примерно. А ако някой се е обезрибил мога да почерпя 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Re: Рецепти за платерина ?
Както и да е приготвиш, няма да е грешка
. Все пак ти препоръчвам да я консервираш в доматено пюре, с боб и стерилизирани краставички. Отнема време, но пък става страхотна и е отлично мезе за различни напитки. Маринована също си е деликатес. Това, че е била замразявана не повлиява на вкусовите и качества. 


-
- разбира нещата
- Мнения: 633
- Регистриран на: Съб Фев 03, 2007 2:44 pm
- Местоположение: Търговище
Re: Рецепти за платерина ?
Здрасти!Миналата есен един пич ми каза,че Платерина не се мариновала-разваляла се и въобще гадна била...
Аз обаче,Тома неверни си мариновах 4-5 бурканчета платеринка/на шайби/,мариновах също Сафрид 2 бурканчета,също толкова и Зарган.Ей на-пу-пу платерината стана най-вкусна-стегната,сочна и ммммм...Миналата седмица я уважих с комшиите на ракийка,тъй че,ако ти се маринова-давай смело,не пречи че е замразена преди това
Аз обаче,Тома неверни си мариновах 4-5 бурканчета платеринка/на шайби/,мариновах също Сафрид 2 бурканчета,също толкова и Зарган.Ей на-пу-пу платерината стана най-вкусна-стегната,сочна и ммммм...Миналата седмица я уважих с комшиите на ракийка,тъй че,ако ти се маринова-давай смело,не пречи че е замразена преди това

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
- Jack Daniels
- разбира нещата
- Мнения: 813
- Регистриран на: Съб Яну 24, 2009 4:05 pm
- Местоположение: Бургас,морето, красивите жени :)
Re: Рецепти за платерина ?
Ами не съм пробвал със замразена, ама колко му е да пробвам, или ще стане или не 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 1:03 pm
- Местоположение: Пловдив и Ямбол
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за платерина ?
Става перфектно,само като я размразяваш гледай да е под вода.В смисъл че така си губи по-малко от собствения и сос.Понеже замразяването като процес малко изсушава месата и си губят част от вкусовите качества.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- tiho_roev
- разбира нещата
- Мнения: 823
- Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за платерина ?
Не се притеснявай става и то доста добре и аз съм на същия принцип след това търсим повод я пробваме с екипажа 

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за платерина ?
Джимбо,ако те е шубе,прати ми я да я направя.
Ама не гарантирам че ще я върна.
Ама не гарантирам че ще я върна.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Jack Daniels
- разбира нещата
- Мнения: 813
- Регистриран на: Съб Яну 24, 2009 4:05 pm
- Местоположение: Бургас,морето, красивите жени :)
Re: Рецепти за платерина ?
По-добре да ти я донеса на крака,..... ама ще стоя докато я направиш и я изядем 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- недялко радков
- ще става разбирач
- Мнения: 359
- Регистриран на: Вто Мар 01, 2011 8:57 am
- Местоположение: Варна
Re: Рецепти за платерина ?
Ако не са ти свършили запасите пробвай това: Филе от платирина с гъби на фурна.Махат се перките,гръбнака и коремните кости(само дебелите с остър нож).Кожата се оставя.Филето се овкусява със сол,черен пипер и лимонов сок и се оставя в хладилник докато подготвиш останалите продукти(не повече от 1 час).За 600-700 гр. филе продуктите са:400 гр печурка,за предпочитане кралска,2-3 глави лук,1 връзка магданоз,100гр.краве масло,400гр.заквасена сметана(2малки или 1голяма).Гъбите се нарязват на ситно и се слагат с маслото във фурната.Пекат се до полуготово състояние(да останат малко твърди,ще се допичат с рибата).Докато се пекат гъбите,задушаваш до омекване ситно нарязания лук с мн. малко мазнина в тенджера.Сваляш лука от котлона,сипваш гъбите с маслото и сметаната.В тавата от гъбите(която е омазнена от маслото)сипваш галета да полепне(обръщаш я да падне излишната),нареждаш филетата плътно едно до друго,наръсваш със ситно нарязания магданоз и заливаш със заливката от гъбите,лука и сметаната.Пече се до златисто на 200 градуса(15-20мин.)Консумира се с бяло вино.НАЗДРАВЕ!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!