Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Скобар на тройка.....
Модератор: bobopeli
- Бисо
- сериозен играч
Скобар на тройка.....

Що не ловите летото на тройки бре,нали ги обича,А???!.

Зимата скобара е концентриран /групиран/в големи пасажи на безопасни от естествените му врагове места.Смятай рибоядни птици и животни.Местата обикновено са дълбоги и големи вирове в близост до населени места и мостове,където има врагове на техните врагове,без да знаят за най-големия си враг-Цървула Тройкаджия......

Поради липсата на нормалната през годината храна / който го интересува я знае /и голямата численост на рибите,всичко различно от заобикалящата ги среда ги кара да атакуват,за да оцелеат.Лошото е,че скобара няма ръце,пипала,или некви други осезателни органи,има само уста и единствено с неа може да определи лъскавото нещо става ли за храна или не,и разбира,ма късно или с разпран корем.....Защо най успешните стървища са светли,Защо тройкаджийте имат успехи,когато е много студено....точно поради тая причина.В момента,в който се затопли,скобара се дръпва в бързеите,където е по-топлои където си намира естествена храна.И тогава КАСАПИТЕ викат....
-Па оно нече да кълве...
А майсторите на тоя риболов казват...
-Сеа почна.....
Най-отвратително е ,привечер,след "риболов"на МАЛОУМНИЦИТЕ с тройките.В крайа на вира,на изтичането,почват да изплуват полуживи,разпрани риби.....
Често пъти,бил съм свидетел,тройката е в устата на рибата,НО в по-голяма част,рибите са закачени извън нея.Което от своя страна покозво,че дори с грамче плувка и 12-ка тройка,тоя риболов си чисто косене....
Разликата е единствено в посоката на закосване.
Грубите цървули търмъчат.Олово на края на линята,две-три тройки над него,влакно де
бело като на племеника пишката и газ по ХОРИЗОНТАЛА,и къде го барне,за Щастие го забраниха.
Другите,по-умерени Косачи,слагат плувка и по-тънки влакна И......при всеко потапяне на плувката следва.....ШЛЮП........мооощно закосване по......ВЕРТИКАЛА....нали са с плувка.
И единия и другия начин са чиста проба МА-РО-ДЕР-СТВО....иследва да бъдат ЗА-БРА-НЕ-НИ..............
Хора,научете се да се надхитряте с рибата,научете се да се кефите от това,едва тогава,ще може с пълно основание да кажете за себе си.....
...............АЗ СЪМ РИБОЛОВЕЦ.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- разбира нещата
Re: Скобар на тройка.....
Аз пък си го ловим само летото така,от моста ,на помпане. 

На къса плувка,в репея...
Това дето го пишеш е верно и незнам дали някой в тоя форум се съмнява .
По тоя вапрос много се писа и говори но как това да стигне до бай едикойси който хич нему е зор какви поразии ще направи а само да напълни плика.
На бай мангал можеш ли му обясни за кво иде реч , неможеш а и нема смисъл.
Струвамисе че зимата поскоро ние сме за смях в техните тъпи тикви по начина по който се опитваш да натхитриш рибата и си доставиш удоволствие
По тоя вапрос много се писа и говори но как това да стигне до бай едикойси който хич нему е зор какви поразии ще направи а само да напълни плика.
На бай мангал можеш ли му обясни за кво иде реч , неможеш а и нема смисъл.
Струвамисе че зимата поскоро ние сме за смях в техните тъпи тикви по начина по който се опитваш да натхитриш рибата и си доставиш удоволствие
Колегата е прав на 100% (нищо че това не е моя риболов) 

- Бисо
- сериозен играч
Това е пост не за "еди кой си",не за бай мангал,а за колегите,които твърдат,че скобара "кълве" на тройка,нема такъв филм.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Искам да ви споделя една история точно за такива "драскачи" така им викаме в Благоевград. Действието се развива на моста на р.Струма по пътя за с.Покровник или така наречения Покровнишкия мост.Сутринта към 7:30 заемам мястото под моста където се влива едно малко ръкавче в реката с една голяма кофа захранка и половин килограм бял червей, започвам да захранвам а отсреща пристига друг колега два метра висок и около 130 кг.
Тои също започва да захранва като мен здраво като се провикава към мен "как е колега има ли" и аз му казвам че пристигам като него туко що казваме си обичайния поздрав наслука и риболова започна. Обаче започнаха да пристигат "драскачите" горе на моста, по едно време се стреснах колегата отсреща започва да бълва с невероятен "бяс" по "драскачите" псувни ма ...ти да е..ба,да ти исъхнат рацете,жена ти да я е...бе целия град и много други реплики които за пръв път чувах. Слет този залп с поздрави всеки драскач си прибираше въдицата и си тръгваше. Така продължи цял ден.Направо бях изумен.
Риболова вървеше тегаво, но беше весло!
Поне един ден скобарите си починаха от косенето на ш...ните "драскачи"
Тои също започва да захранва като мен здраво като се провикава към мен "как е колега има ли" и аз му казвам че пристигам като него туко що казваме си обичайния поздрав наслука и риболова започна. Обаче започнаха да пристигат "драскачите" горе на моста, по едно време се стреснах колегата отсреща започва да бълва с невероятен "бяс" по "драскачите" псувни ма ...ти да е..ба,да ти исъхнат рацете,жена ти да я е...бе целия град и много други реплики които за пръв път чувах. Слет този залп с поздрави всеки драскач си прибираше въдицата и си тръгваше. Така продължи цял ден.Направо бях изумен.
Риболова вървеше тегаво, но беше весло!
Поне един ден скобарите си починаха от косенето на ш...ните "драскачи"
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Браво колега! Добре си го написъл, но мисля че тези които сме в този форум сме наясно с начина на ловене по реките. Написаното от теб е добре да се изпрати до ИАРА, за да се образоват малко и дано някой си размърда задника, та да си свърши работата. Тях в повечето случай не ги е еня. Две седмици подред бях на Роман под циганската махала. Косъч до косач и тази картина е ежедневие. Независимо от обажданията ми до ИАРА никаква реакция, а само провален риболов и вместо релакс, нерви от простотията.
Малко съм неук по темата и за това да питам!
Помпенето бракониерство ли е?
На това при нас викат като движиш тройка нагоре надолу от някой мост например.На тройката доста малка по размер сякаш има червено манисто и нищо друго.До сега не съм виждал някой да хваща риба през корема,гърба и друго място различно от устата,САМО ЗА УСТАТА!
Много ми е интересно това дали е забранен начин на риболова защото гледам че се практикува целогодишно.
п.п.Да купувам ли тройки или не?
Помпенето бракониерство ли е?
На това при нас викат като движиш тройка нагоре надолу от някой мост например.На тройката доста малка по размер сякаш има червено манисто и нищо друго.До сега не съм виждал някой да хваща риба през корема,гърба и друго място различно от устата,САМО ЗА УСТАТА!
Много ми е интересно това дали е забранен начин на риболова защото гледам че се практикува целогодишно.
п.п.Да купувам ли тройки или не?

За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
- indalo
- фен клуб-скобар
+1. Напълно споделям мнението на Бисо. Даже ида има някакъв интерес на рибите към помпане и возене с малки тройки, псолютно не може да се разграничат от драскането.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Драскането си е бракониерски риболов!
Ние хубаво си го знаем ама на тия от ИАРА не им дреме за обезарибяването в България!
Ние хубаво си го знаем ама на тия от ИАРА не им дреме за обезарибяването в България!
Според мен, трябва да се криминализира браконерството.VEVO Fishera написа:Драскането си е бракониерски риболов!
- Бисо
- сериозен играч
Не само според теб,според много от нас.walukov написа:Според мен, трябва да се криминализира браконерството.VEVO Fishera написа:Драскането си е бракониерски риболов!
Това беше една от точките,в подписката на Краси Крумов,миналата година.Това е една от точките и в искането на Колегите от Кюстендил,които наскоро бяха стигнали почти до бунт.
Тогава Явор Недев пое ангажимент,за изпълнението на който няма и помен....до момента....Безодговорност.
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля