Скобар на тройка.....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Скобар на тройка.....

Мнение от Бисо »

:twisted: :twisted: :twisted:
Що не ловите летото на тройки бре,нали ги обича,А???!.
:twisted: :twisted: :twisted:

Зимата скобара е концентриран /групиран/в големи пасажи на безопасни от естествените му врагове места.Смятай рибоядни птици и животни.Местата обикновено са дълбоги и големи вирове в близост до населени места и мостове,където има врагове на техните врагове,без да знаят за най-големия си враг-Цървула Тройкаджия...... :evil:
Поради липсата на нормалната през годината храна / който го интересува я знае /и голямата численост на рибите,всичко различно от заобикалящата ги среда ги кара да атакуват,за да оцелеат.Лошото е,че скобара няма ръце,пипала,или некви други осезателни органи,има само уста и единствено с неа може да определи лъскавото нещо става ли за храна или не,и разбира,ма късно или с разпран корем.....Защо най успешните стървища са светли,Защо тройкаджийте имат успехи,когато е много студено....точно поради тая причина.В момента,в който се затопли,скобара се дръпва в бързеите,където е по-топлои където си намира естествена храна.И тогава КАСАПИТЕ викат....
-Па оно нече да кълве...
А майсторите на тоя риболов казват...
-Сеа почна.....
Най-отвратително е ,привечер,след "риболов"на МАЛОУМНИЦИТЕ с тройките.В крайа на вира,на изтичането,почват да изплуват полуживи,разпрани риби.....

Често пъти,бил съм свидетел,тройката е в устата на рибата,НО в по-голяма част,рибите са закачени извън нея.Което от своя страна покозво,че дори с грамче плувка и 12-ка тройка,тоя риболов си чисто косене....
Разликата е единствено в посоката на закосване.
Грубите цървули търмъчат.Олово на края на линята,две-три тройки над него,влакно де
бело като на племеника пишката и газ по ХОРИЗОНТАЛА,и къде го барне,за Щастие го забраниха.
Другите,по-умерени Косачи,слагат плувка и по-тънки влакна И......при всеко потапяне на плувката следва.....ШЛЮП........мооощно закосване по......ВЕРТИКАЛА....нали са с плувка.

И единия и другия начин са чиста проба МА-РО-ДЕР-СТВО....иследва да бъдат ЗА-БРА-НЕ-НИ..............

Хора,научете се да се надхитряте с рибата,научете се да се кефите от това,едва тогава,ще може с пълно основание да кажете за себе си.....

...............АЗ СЪМ РИБОЛОВЕЦ.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Скобар на тройка.....

Мнение от mario67 »

+1 Напълно те подкрепям!!!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Аз пък си го ловим само летото така,от моста ,на помпане. :?
На къса плувка,в репея...
runtzais
новобранец
новобранец

Мнение от runtzais »

Това дето го пишеш е верно и незнам дали някой в тоя форум се съмнява .
По тоя вапрос много се писа и говори но как това да стигне до бай едикойси който хич нему е зор какви поразии ще направи а само да напълни плика.
На бай мангал можеш ли му обясни за кво иде реч , неможеш а и нема смисъл.
Струвамисе че зимата поскоро ние сме за смях в техните тъпи тикви по начина по който се опитваш да натхитриш рибата и си доставиш удоволствие
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колегата е прав на 100% (нищо че това не е моя риболов) :idea:
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Това е пост не за "еди кой си",не за бай мангал,а за колегите,които твърдат,че скобара "кълве" на тройка,нема такъв филм.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

Искам да ви споделя една история точно за такива "драскачи" така им викаме в Благоевград. Действието се развива на моста на р.Струма по пътя за с.Покровник или така наречения Покровнишкия мост.Сутринта към 7:30 заемам мястото под моста където се влива едно малко ръкавче в реката с една голяма кофа захранка и половин килограм бял червей, започвам да захранвам а отсреща пристига друг колега два метра висок и около 130 кг.
Тои също започва да захранва като мен здраво като се провикава към мен "как е колега има ли" и аз му казвам че пристигам като него туко що казваме си обичайния поздрав наслука и риболова започна. Обаче започнаха да пристигат "драскачите" горе на моста, по едно време се стреснах колегата отсреща започва да бълва с невероятен "бяс" по "драскачите" псувни ма ...ти да е..ба,да ти исъхнат рацете,жена ти да я е...бе целия град и много други реплики които за пръв път чувах. Слет този залп с поздрави всеки драскач си прибираше въдицата и си тръгваше. Така продължи цял ден.Направо бях изумен.
Риболова вървеше тегаво, но беше весло!
Поне един ден скобарите си починаха от косенето на ш...ните "драскачи"
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Starshel
новобранец
новобранец

Мнение от Starshel »

Браво колега! Добре си го написъл, но мисля че тези които сме в този форум сме наясно с начина на ловене по реките. Написаното от теб е добре да се изпрати до ИАРА, за да се образоват малко и дано някой си размърда задника, та да си свърши работата. Тях в повечето случай не ги е еня. Две седмици подред бях на Роман под циганската махала. Косъч до косач и тази картина е ежедневие. Независимо от обажданията ми до ИАРА никаква реакция, а само провален риболов и вместо релакс, нерви от простотията.
Аватар
patzi
новобранец
новобранец

Мнение от patzi »

Малко съм неук по темата и за това да питам!
Помпенето бракониерство ли е?
На това при нас викат като движиш тройка нагоре надолу от някой мост например.На тройката доста малка по размер сякаш има червено манисто и нищо друго.До сега не съм виждал някой да хваща риба през корема,гърба и друго място различно от устата,САМО ЗА УСТАТА!
Много ми е интересно това дали е забранен начин на риболова защото гледам че се практикува целогодишно.
п.п.Да купувам ли тройки или не?
Аватар
ekstazy87
новобранец
новобранец

Мнение от ekstazy87 »

:smt023 :smt023 :smt023 несъм фен на зимния риболов и несъм ставал свидетел на такива неща но това за края на деня със всичката полу мъртва риба е отвратително ...От човека по голям хищник няма :(
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

+1. Напълно споделям мнението на Бисо. Даже ида има някакъв интерес на рибите към помпане и возене с малки тройки, псолютно не може да се разграничат от драскането.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

Драскането си е бракониерски риболов!
Ние хубаво си го знаем ама на тия от ИАРА не им дреме за обезарибяването в България!
walukov
фен клуб-скобар

Мнение от walukov »

VEVO Fishera написа:Драскането си е бракониерски риболов!
Ние хубаво си го знаем ама на тия от ИАРА не им дреме за обезарибяването в България!
Според мен, трябва да се криминализира браконерството.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

walukov написа:
VEVO Fishera написа:Драскането си е бракониерски риболов!
Според мен, трябва да се криминализира браконерството.
Не само според теб,според много от нас.
Това беше една от точките,в подписката на Краси Крумов,миналата година.Това е една от точките и в искането на Колегите от Кюстендил,които наскоро бяха стигнали почти до бунт.
Тогава Явор Недев пое ангажимент,за изпълнението на който няма и помен....до момента....Безодговорност.
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

Ето на това попаднах в неделя жертва на драскачите:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”