ПОПЧЕТА - 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ПОПЧЕТА - 2011

Мнение от evgeni jordanov »

Аз знам подобен метод, но с дълга пръчка или тръба...
Тука е обяснено по-подробо >> http://riba.blog.bg/hobi/2010/03/03/kai ... eta.503747
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
rif_58
новобранец
новобранец

Мнение от rif_58 »

Това от моя опит.Направи си няколко волти с 3-4 метра месинка поне 0.50,олово 50-60грама,куки 2-4 номер.За ем каквото намериш сега,но за предпочитане е прясно и кърваво.За Варна най подходящото място е Петрол.Нареждаш волтите в дупките между тетраподите така,че да пропаднат максимално.Вече е малко късно, но за уплатняване на времето може да се опъне някой такъм за писия.При добър ден може да се намазни добре тигана.За ема мога да помогна на всеки желаещ стига да ми звънни-0886315373.Лодката ми е преди стария Аспарухов мост.Успех на всички с въдица в ръка.
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

kopoy_92 написа:Дайте да кажем за някои не толкова известни и странни методи за ловене на попчета .
Аз съм чувал ,но не съм практикувал следното :
На върха на един тел (аломиниев ,който с ръка да се огъва ,но и да не е много тънък)дълъг около 2м. се връзва едно бидемчи 10-15см с кука .
Огъва се този тел ,така че да може спокойно да вкараме куката между камък или някоя дупка .Тъй като през зимата са там и не мърдат .
И така нареждате няколко по вълнолома или др. каменисто място и през 10мин. ги проверявате.
Нека ако някой е ловил по този начин да сподели повече ,може и за друг метод .
Наслука.
като малък съм ловил така на балчик.имахме около 30-тина тела,и се хващаше доволно.ние ходихме на буната с панела(балчикии я знаят)от страната на пречиствателната.при тихо време се лови защото теловете се слагат под камъните на самия бряг.дълбочината е не повече от 20 см.теловете бяха около 1м.,бидема накрая-10см.за стръв пилешко сърце или бутче от лисица.това е риболов много благоприятен за банкет :D .проверяваш си ги през половин час и :partyman:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Това за стръв от лисица съм го чувал преди години,а и май бях писал по темите.
Но за пролетно време.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Сега остана и да ходим на лов за лисици, да оставим морето и да Фащаме гората, а не.
Пашата обича смелите.
bigfut
новобранец
новобранец

Мнение от bigfut »

Ами ако беше на лъвско лайно? :(
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

Що не казахте по рано .На село в задния двор си правя стървилище и ги ловя с капан. Коледната ваканция 6 бр. хванах ,много ги има.
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Колеги, кажете си мнението: смятам в събота да отида по обяд за попчета, има ли смисъл, дали ще се хване нещо?..
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Дали ще хванеш зависи от толкова много неща , че на твоя въпрос ако някой отговори -да знаеш , че те лъже :)
В Поморие попчето яде .Инфото е за от лодка . Но и на пристанището се прявели риби .Успех и да пишете!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

Evgeni Jordanov написа:Колеги, кажете си мнението: смятам в събота да отида по обяд за попчета, има ли смисъл, дали ще се хване нещо?..
Пробване му е майката, с питане само ще се откажеш или пък ще се надъхаш и като отидеш нищо.... И аз събота ще ги прбвам, Несебър на пристанището или на някой кей из между камъните :)
Изображение
Изображение
rif_58
новобранец
новобранец

Мнение от rif_58 »

Евгени,ако искаш да хванеш някой поп през деня опитай по начина който описах по горе.За друго просто не му е времето.Другия начин е вечер.При 3-4 градуса вода попа не помръдва през деня.При свечеряване започва да се размърдва и да търси нещо за хапване.Тогава е твоят шанс да го излъжеш.За теб вълнолома е удобно място.Ако нямаш ем обади ми се,ще ти дам и още много съвети.Успех.
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

rif_58 написа:Евгени,ако искаш да хванеш някой поп през деня опитай по начина който описах по горе.За друго просто не му е времето.Другия начин е вечер.При 3-4 градуса вода попа не помръдва през деня.При свечеряване започва да се размърдва и да търси нещо за хапване.Тогава е твоят шанс да го излъжеш.За теб вълнолома е удобно място.Ако нямаш ем обади ми се,ще ти дам и още много съвети.Успех.
Мерси, колега!
Имам ти телефона, ще те намеря ако трябва :)
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Колеги, отказах се :(
Сега се видях с един мой познат, братовчед му се е гмуркал, НЯМА НИКАКВА РИБА!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Каята, която е в брега е малко и е в дупките,надвечер излиза.В момента каята е от 30-я до 60-я метър където водата е по топла!
Зарганолог
rif_58
новобранец
новобранец

Мнение от rif_58 »

Незнам какво му стана на попа,но снощи пуснах едно парагадче за проба и днес резултата е отчайващ.След застудяването ще опитам пак и ще дам резултата.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”