Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Помощ за риболова с фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
- Кузмич
- dreamer
Re: Помощ за риболова с фидер
И другия вариант малко по-мек връх.topsoft написа:Нещото, за което си мисля аз е малко по-тежка кошничка и тъй.
Ти спомена, че си с два върха, не е лошо да си вземеш поне още два ако сериозно ще ловиш с фидера.
Продават се отделно на цена от 7 до 20 и няколко лева.
Има тема само за върховете на фидера разгледай я там са изброени повечето неща и реши, какъв ще ти е необходим.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Споко,паднала на дъното 40 грамова хранилка не се мести толкова лесно.
Просто обираш корема.

Просто обираш корема.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има - мериш обиколката на шпулата и умножаваш по 4.topsoft написа: Има ли начин да си сметна при предавателно число 4:1 колко влакно се обира с един оборот?
нямам живарник
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, че ще имаш корем за обиране ще имаш това е нормално и не трябва да те притеснява. Аз искам друго да те светна ако разбирасе не си се сетил вече. При първоначалните замятания за "настроиване на мерника" използваи празна хранилка с тегло равно на теглото на хранилката с която смяташ да започнеш риболова, плюс захранката, която побира. Това ще ти спести ненужно пилеене на храна наляво надясно.
Наслука

Наслука

много точноstich написа:Споко,паднала на дъното 40 грамова хранилка не се мести толкова лесно.
Просто обираш корема.
и според мен(признавам си че съм нов ) няма за какво да се притесняваш
ако всеки път навиваш един и същ брой обороти на макарата значи храната си пада на едно и също място ,ако разбира се не съм аз

каза че храната ти е добре ,смисъл правилно овлажнена
значи всичко е ок
поздрави и успех
пазете чисто ,не е толкова трудно
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
и да не ти идва много точно,примерно 40-50 см. не са ти кой знае колко от значение,трябва да си шампион по кастинг за да хвърляш всеки път на точното място,,
ако уцелиш дължината ,няма да уцелиш ширината,за тази цел се прави един трик,в началото хвърляш със по рехава храна да направиш петно,и във последствие овлажняваш /говорим за затворен водоем/докато прецениш че е достатъчно овлажнена но не и преувлажнена..защото по трудно ще пада от кошницата,може и един друг трик,правиш две захранки едната по рехава в средата и от края затапваш със по влажната ,при удъра във водата няма да ти падне,но при засичането се получава ефект на захранване...ми тва е за сега,, хвърляш един път слагаш кордата на клипса,и бой във началото със рехавата по често мятай докато събереш рибоци...после е лесно..слагаш по стегната храна и готово,,ако слагаш и по малко бял..си супер...
ако уцелиш дължината ,няма да уцелиш ширината,за тази цел се прави един трик,в началото хвърляш със по рехава храна да направиш петно,и във последствие овлажняваш /говорим за затворен водоем/докато прецениш че е достатъчно овлажнена но не и преувлажнена..защото по трудно ще пада от кошницата,може и един друг трик,правиш две захранки едната по рехава в средата и от края затапваш със по влажната ,при удъра във водата няма да ти падне,но при засичането се получава ефект на захранване...ми тва е за сега,, хвърляш един път слагаш кордата на клипса,и бой във началото със рехавата по често мятай докато събереш рибоци...после е лесно..слагаш по стегната храна и готово,,ако слагаш и по малко бял..си супер...

-
- разбира нещата
ribolovcho написа:и да не ти идва много точно,примерно 40-50 см. не са ти кой знае колко от значение,трябва да си шампион по кастинг за да хвърляш всеки път на точното място,,
Братчет,ако знаиш ,мойта дали,аджаба е много или средно увлажнена...
Щот тез коефиценти по влажност са ми много неясни.
На къса плувка,в репея...
-
- новобранец
Защо не пробваш след приводняване на кошничката да вкараш върха под вода като при мачовия риболов,така по бързо се потапя влакното и после като издърпаш фидера почти успоредно на брега,линията ще ти е по изпъната.Друг важен момент е и самата храна,как си я овлажнил,каква е дълбочината и най-вече според нея да си настроиш овлажняването и.Или това става и при самото пълнене на хранилката,при по-дълбоко иска малко да натъпчеш храната по-яко.Но всичко това става с излети и проби.
Колега, изобщо нема се пуашиш.. Това, което ти се случва е съвсем нормално, и колкото е по-голяма дълбочината, толкова по-голям корем прави влакното при потъване! Това е така, защото хранилката потъва доста по-бързо от влакното и по този начин се получава корем, който колегата stich е описал с картинка много точно. Наистина е досадно обирането на този корем и изпъването на влакното, но...
По повод захранката: когато прецениш, че е добре овлажнена и искаш да се задържа в хранилката по-дълго време, просто я притискай с пръсти силно, а когато искаш да се разпада бързо , я стисни по-леко. Пробвай - работи!
Успех!
По повод захранката: когато прецениш, че е добре овлажнена и искаш да се задържа в хранилката по-дълго време, просто я притискай с пръсти силно, а когато искаш да се разпада бързо , я стисни по-леко. Пробвай - работи!
Успех!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!