Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Няма такава налост
Модератор: dantho.mihov
Искам да кажа, че нищо от това, което пише по нашите медии, не е точно така.rikosheth написа:Алеко, какво искаш да ни кажеш бре човек..а изплюй камъчето да разберем как я виждаш ти тая цялата работа точно???
Австриецът и българката не отричат, че е имало клане в Батак. Не отричат, че са избити едиколко си хиляди души.
Какво правят? Тръгват от картина, която е рисувана 16 години след събитието, и проследяват как тази картина, как цялата история на клането в Батак, е отразено в нашата историография. Как насажданото ни по времето на комунизма вярване, не е имало турско робство, води в края на краищата до възродителния процес. Как и защо днес мразим турците.
Проектът в никакъв случай не цели пренаписване на историята, т.е. на факта, че тогава това се е случило. Но никой не чете дотам и затова всички пищят в един глас, че някакви си чужденци и някаква си продажна българка тръгнали да пренаписват историята и да отричат българските светини.
Това, което правят двамата учени, в нормалните страни е съвсем приет и нормален научен подход към дадена тема. Поглеждат я от друг ъгъл, от който ние тук, свикнали с една единствена гледна точка, никога не бихме погледнали. Не се чудете, ама е истина, че най-добрите истории на даден народ са писани от чужденци, които не се влияят от митологизирането на фактите, както го правят жителите на дадената страна.
Така че, това, което искам да кажа, е: Не плюйте, преди да сте се запознали от няколко страни с въпроса. Хайде всеки от вас, които изсипахте най-грозни думи по адрес на жената, честно да си каже какво точно е прочел по въпроса. Предполагам, че източниците ви са два-три: интернет, телевизиите и вестниците "Труд", "24 часа" и "Монитор" най-много.
Не сте ли забелязали обаче, че точно тези вестници винаги са със силните на деня? Че винаги обслужват каузата на този, който плаща най-добре. Че ченгетата Тошо Тошев (Вестникарска група България - "Труд" и "24 часа") и Петьо Блъсков ("Монитор") са подлога на политиците, само и само да не им лъсне задникът от къде точно са взели парите, за да направят тези вестници?
Хайде, помислете малко по тези въпроси. Всички реагирате първосигнално, без да си задавате въпроса, който е в дъното на вяско едно човешко деяние и е бил ясен още на древните римляни - "Кой има полза?".
Кой има полза от раздухването на цялата тази истерия точно в този момент? От коя партия е "историкът" Божидар Димитров? Коя партия е вербувала и плащала на агентите Тошо Тошев и Петьо Блъсков? Кой им даде на тия двамата пари да направят вестникарски империи?
И като сме тръгнали по темата - задайте си въпросите "Какво е робство?" и "Имаме ли право да наричаме периода от 1396 - 1878 г. Турско робство?"
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Да ти вземат Изработеното!

Да изнасилят ЖЕНАТИ!

Да ти отнемат детенцето за ЕНИЧАРИН!

Да заколят Майка ти!

Да сменят ВЯРАТА ти!

Да ти Игорят ДОМА!

И вчера слушах интервю със посланничката на България в Германия....която е подала жалба до тоз университет и тяхното правителство като политиците се дистанцират от тоз проблем.........И това ме навява на мисълта че не е скандал свързан с погоре изброените ....дебати а си е........................!
Робство ли е това! или присъствие

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- разбира нещата
С такива размисли ще си докараме още едно турско робство. И не отвън. Тук си ги имаме достатъчно. И както им постиламе и сами ги каним да ни се качат на главите няма много да се бавят.АлекоД написа:[И като сме тръгнали по темата - задайте си въпросите "Какво е робство?" и "Имаме ли право да наричаме периода от 1396 - 1878 г. Турско робство?"
Не! Не бива така! Не!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
момчета,стига се лаяхте
пак повтарям-за трети пьт-ТУРСКО и ОСМАНСКО са различни понятия
сега по страшното е,че сме под комунистическо/хамериканско-разбирай,че евреите(хамериканците) ни купиха сьс все ИСТОРИЯТА
отьрвахме се от една еврейска дьржава(Русия),което според мен е голема грешка и се нацепихме на втора такава,да ни е честита европата и ЮРОТО

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- разбира нещата
Интелигентните люде по принцип са толерантни. Това е ясно. Само да не се ходи в крайности. За това ми е думата. И аз не съм националист или расист и не съм привърженик на "Атака" и техните възгледи, защото са крайни. Но ще е добре да не отиваме и в другата крайност, да се подлагаме на който и да било. Пък бил той и Чичо Сам.
Друго няма.
Бъдете здрави!

Друго няма.
Бъдете здрави!

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
колега,алеко-прав си за някои работи и много крив за други
аз на няколко пьти казвам,че отоманско и турско са различни работи,ама нема кой да слуша-тук си прав!!така е.ама мноо си крив,като казваш да сме помислели и пр..няма кво да мислим-самия факт,да се произнесат тези думи и да се прочете това заглавие е достатьчен да настрьхнем всички-няма значение кво пише после-по тоя деликатен вьпрос и една дума е достатьчна
вервай ми(това сьм го измислил,преди тоя простак царя
)-аз не мога да понасям нито 24 часа,нито труд,нито бтв нито нищо,що е крьстено "медия",така,че сьм безпристрастен и говоря от тая насока натам-не е нужно да дразниш колегите,щото има много вярно в думите ти,ама как да кажа...не са на вярното МЯСТО
навсякьде другаде-ДА,но не и тука,по тая тема...надявам се да разберете кво имам впредвид и като заключение,мога да кажа една(не знам дали е римска или още е по стара)поговорка,а именно:
кучетата си лаят,а кервана си вьрви....така е било винаги и така ще бьде,щем или не щем

кучетата си лаят,а кервана си вьрви....така е било винаги и така ще бьде,щем или не щем

Амингеорги н. написа:Стига вече тъпня . Имало е и селджукски турци , османски турци и тн . да я еба в кучката , тая умре за родината ,сигурно и родата и се е отрекла от нея . Дано да кълве рибата на всеки утре па тая пача да няма място в тоя форум повече . Наслука на всички

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- Vesko1
- сериозен играч
Аз като историк мога да кажа само едно-платили са и на Балева от ДПС 100%.В Европа ,не се гледа с добро око вече на мюсюлмани от източна Европа като евродепутати ,защото когато станат такива се свързват с тамошните евродепутати -мюсюлмани и в европарламента вместо да се разисква евроконституцията,се разискват въпросите за правата на мюсюлманите в Европа.На Европа отдавна и е писнало от тези права ,забрадки,шалвари,джамии и затова и на България и беше намекнато ,че етнически партии няма да се толерират в Европарламента.То затова и Доган обмисля да си подава оставката,защото главния аргумент на Европа е ,че не може една "нетоталитарна" партия като ДПС да има несменяем лидер 17 години.И за да се замажат очите на ЕС се започва процес на подменяне на основни исторически факти с презумпцията ,че дявола не е толкоз черен ,колкото го представят в БГ-историята. 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
досега,някак си те разбирах и бях донякьде на твоя страна,колега,ама това като го видях.......ами ПИШИ си или си ЧЕТИ вестниците!!!!кво като си ИСТИРИК-голяма работа-аз па имам икономика,здравен мениджмьнт и последна година право,ама досега не сьм се хвалилАлекоД написа: Като не четеш вестници, как разбра за цялата тази история? Или чул-недочул по ТВ и вече грачиш в един глас с хора като Божидар Димитров и сие.