Зарибяване

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Онея рибки малките,дето ги продават на полиграфията за стръв за щука дали порасват повече от това?Май са таранцичи,ама не съм сигурен.Мисля да купя малко и да пусна в едно малко водоемче,добра ли е идеята?Водата е хубава,само да ми кажете дали ще оцелеят и дали растат повече.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ако е за таранки иди си хвани. Хем ще си направиш удоволствието, хем ще ти излезе по-евтино. :!: Те поне не са придирчиви към транспорта.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

100 таранчици ще ми излязат 15 кинта.Чудя се за един декар язовирче дали е достатъчна като първоначално зарибяване бройката!? :? Питах за тея таранчици,дали растат повече,от това,евентуално след някой друг месец да станат големи таранки. :D

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Малки балкански пъстърви (зарибителен материал) има в огромно количество в рибарника в Твърдица - цена - 25 (20) лв / кг в зависимост от количеството. Един килограм са около 100 рибки - размери около 10-на см рибката. Телефон - 0887 389712. Кислород и чували - нямат - трябва да си носите.

Технологията в снимки

Поздрави и успех!

П.П. Ако е реката, за която си мисля до Варна мисля, че ще стане.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

Камбата написа:100 таранчици ще ми излязат 15 кинта.Чудя се за един декар язовирче дали е достатъчна като първоначално зарибяване бройката!? :? Питах за тея таранчици,дали растат повече,от това,евентуално след някой друг месец да станат големи таранки. :D
таранката расте много бавно и тегаво..не е като толстолоба или шарана например :idea: таранка и костур изключително бавно растьт..да знаеш,ама ти си пускай-кьв е зора?тва си е едно добро дело-само да не са кубинки тия рибки,че кофти става :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Росене,ти за коя река около Варна си мислиш?Аз имам в предвид Батова,или едно друго поточе.Мисля,че 20 лв на кило за балканки не са изобщо много,те 100 таранчици ще излязат 15 лв.

Колеги,шаран от къде мога да купя за тая цел,пак някъде около 100-200 бройки?

5кила,знаеш ще потърся снимка на рибето,не съм сигурен във вида му,казват,че е таранчица,но с размер около 7-8 см.Незнам кубинката какво представлява,аз за стръв ползвам само тея "таранки".

- Лий Улф - 1939 г.
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

камба с къф акъл ще даваш 15 лв за 100 таранки бе човек изчакаи малко да са поизлюпят да пораснат 4-5 санта и отиваш на някои язовирче дето има мн такива и схемата е следната аз така си ловя и аз си зарибих преди 3 год една локвичка ама е малка 3 на 3 ... зема6 един кеп по големи4ак опъваш 1 тел през средата закачаш топка хляб и го оставяш 5-10 мин в водата и дигаш рязко ... изкачат по 5-6 таранки наведнъж аз тая малката локва пуснах към 30 засъжаление само около 10 наи много съм забелязвал нз кво се е случило с другите .. ама тая идея с кепа е добре че не се нараняват рибките не както с кука да ги вадиш
аа и да спомена нещо локвата е дълбока само 20тина см щото беше около 30 ама ся има 10 санта тиня
Последно промяна от chaikata на Пет Апр 27, 2007 4:45 pm, променено общо 1 път.
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

абе коя твърдица имате предвид за пъстървичките то има 3
СЕЛО ТВЪРДИЦА,
БУРГАС, БУРГАС
2. СЕЛО ТВЪРДИЦА, --- предполагам тая ??
ШАБЛА, ДОБРИЧ
3. ГРАД ТВЪРДИЦА,
ТВЪРДИЦА, СЛИВЕН
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

chaikata написа:3. ГРАД ТВЪРДИЦА,
ТВЪРДИЦА, СЛИВЕН
Публикувай отговор