Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Модератор: sapuna
- GODFATHER
- разбира нещата
- Мнения: 956
- Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 9:06 am
- Местоположение: Пловдив/Димитровград
- Обратна връзка:
РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
КОЛЕГИ МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКОЯ РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА С КОЯТО ДА ИЗБЕГНА НЕПРИЯТНИТЕ МАЛКИ КОСТИЦИ.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Панирана щука
2 порции
Продукти:
360г риба
40г топено масло
2 лъжици супена галета
1 лъжица брашно
1 яйце
200г картофи
120г кисели краставички
сол
Начин на приготвяне:
* Почистената и обезкостена щука/само филета/ се посолява един час преди панирането, защото рибата мъчно се осолява.
* В отделни съдове се приготвят брашно, яйцe и галета.
* Рибата се панира най-напред в брашно, после в яйце, галета и пак в яйце.
* Пържи се в гореща мазнина.
Поднася се топла с пържени картофи и кисели краставички.
####################################################
Пълнена щука
Продукти
1кг изчистена щука
50 мл лимонов сок
4 ск. чесън стар
200 мл вино бяло
60 гр масло
50 гр орехови ядки
50 гр бадеми
50 гр стафиди
100 гр морски дарове
50 мл зехтин
1/4 вр. магданоз пресен
2 домата
Приготвяне
1.Задушете в 3/4 от зехтина и половината вино всички продукти, нарязани на ситно
2.Почистете рибата, напълнете я с така приготвената плънка , зашийте отвора и я покрийте с резени домати
3.Сложете я в намаслена тава и я полейте с разтопено масло
4.Печете рибата на фурна като по време на печенето я обливайте с останалото вино, разбъркано със зехтина и лимоновия сок
5.Сервирайте я топла.
НАЗДРАВЕ И НАСЛУКА!!!
Продукти:
360г риба
40г топено масло
2 лъжици супена галета
1 лъжица брашно
1 яйце
200г картофи
120г кисели краставички
сол
Начин на приготвяне:
* Почистената и обезкостена щука/само филета/ се посолява един час преди панирането, защото рибата мъчно се осолява.
* В отделни съдове се приготвят брашно, яйцe и галета.
* Рибата се панира най-напред в брашно, после в яйце, галета и пак в яйце.
* Пържи се в гореща мазнина.
Поднася се топла с пържени картофи и кисели краставички.
####################################################
Пълнена щука
Продукти
1кг изчистена щука
50 мл лимонов сок
4 ск. чесън стар
200 мл вино бяло
60 гр масло
50 гр орехови ядки
50 гр бадеми
50 гр стафиди
100 гр морски дарове
50 мл зехтин
1/4 вр. магданоз пресен
2 домата
Приготвяне
1.Задушете в 3/4 от зехтина и половината вино всички продукти, нарязани на ситно
2.Почистете рибата, напълнете я с така приготвената плънка , зашийте отвора и я покрийте с резени домати
3.Сложете я в намаслена тава и я полейте с разтопено масло
4.Печете рибата на фурна като по време на печенето я обливайте с останалото вино, разбъркано със зехтина и лимоновия сок
5.Сервирайте я топла.
НАЗДРАВЕ И НАСЛУКА!!!
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Малките костици ще избегнеш с...голяма щука.GODFATHER написа:КОЛЕГИ МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКОЯ РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА С КОЯТО ДА ИЗБЕГНА НЕПРИЯТНИТЕ МАЛКИ КОСТИЦИ.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- rino712
- ще става разбирач
- Мнения: 406
- Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 3:46 pm
- Местоположение: Търговище
Значи аз приготвям щуката пържена-1 се осолява предния ден,2 ако е над1.5кг се нарязва на щайби,ако е по малка я режа на парчета по7-8см като от двете страни правя прорези през 2см до централната кост,3 смесвам равни количества сусамено семе и царевично брашно,4 рибата се панирва в готовата смес и се пържи до златисто.Получава се нещо ФАНТАСТИЧНО! Рецептата важи и за другите риби-особено шаран.
А забравих-има едно голямо условие за да изпълните рецептата,а именно-да уловите ЩУКАТА
Приятен апетит!
А забравих-има едно голямо условие за да изпълните рецептата,а именно-да уловите ЩУКАТА


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Сапуне първата щука която хванах в живота(а това стана вчера) я сготвих по твоята рецепта за пълнена щука
, страхотно се получи и с жената ни плющяха ушите докато нагъвахме, достойна е за изискан ресторант и за яко наплюскване с верни другари. Само бях слушал какво удоволствие е да уловиш щука и чак сега го разбрах на практика, но това е за друга тема

- freax
- научил се да хвърля
- Мнения: 124
- Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 4:30 pm
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Сапуне, евала!
Днес за празника напълнихме една щука, малеееее, малееееее.
Стана чудна кулинарна оргия






Днес за празника напълнихме една щука, малеееее, малееееее.
Стана чудна кулинарна оргия
Жеден съм, пък вода не ми са пий.


-
- новобранец
- Мнения: 4
- Регистриран на: Чет Авг 12, 2010 2:09 pm
- Местоположение: Казанлък
Re:
Звучи добро,а и е сравнително просто за приготвяне.Все намирам едни сложни рецепти... Тъкмо днес улових 2 шуки на яз.Копринка (има ги в изобилие).Рецептата ще се пробваrino712 написа:Значи аз приготвям щуката пържена-1 се осолява предния ден,2 ако е над1.5кг се нарязва на щайби,ако е по малка я режа на парчета по7-8см като от двете страни правя прорези през 2см до централната кост,3 смесвам равни количества сусамено семе и царевично брашно,4 рибата се панирва в готовата смес и се пържи до златисто.Получава се нещо ФАНТАСТИЧНО! Рецептата важи и за другите риби-особено шаран.
А забравих-има едно голямо условие за да изпълните рецептата,а именно-да уловите ЩУКАТА![]()
Приятен апетит!

- tiho_roev
- разбира нещата
- Мнения: 823
- Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Здравей колега аз я правя така чиста класика братоGODFATHER написа:КОЛЕГИ МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКОЯ РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА С КОЯТО ДА ИЗБЕГНА НЕПРИЯТНИТЕ МАЛКИ КОСТИЦИ.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!

рецепта за уловена


Изчистената измита и подсушена риба я осоляваме и наръсваме с малко черпипер след това я нарязва ме на шайби около 2см не по малко оставяме да престои малко в хладилника за да си поеме солта след това я пъжим в обикновена панировка вадим на салфетка да се отцеди олиото и сервираме по 3бр заляти с
Холандски сос
Подходящ за гарниране на ястия от птиче месо или риба.
5 порции
Продукти:
3 жълтъка
10мл лимонов сок
20мл вода
100г масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
•Сложете на огъня съд с вода.
•Разбийте жълтъците с лимоновия сок и водата.
•Поставете на водна баня.
•Разбийте сместа 3-4 минути докато се сгъсти.
•Прибавяйте по една супена лъжица стопено масло като продължавате да биете.
•Сложете сол и черен пипер.
•Отстранете от огъня, но запазете соса на топло.
и трябва да сте получи ето това



Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Ето една и от мене - щуката да поседи във фризера поне десетина дни (не изчистена!!), размразява се и се попарва във вряща вода за около минута, след попарването кожата се маха вече много лесно. Отделят се филетата - голяма част от малките костици също падат при отделянето останалите кое видя издърпвам кое не - здраве да е! Филенцата се нарязват на удобен за паниране размер! Заливат се със - лимонов сок - не от жълто шишенце, а от лимон, подправка за риба от купешките миксове, соев сос, малко бира или червено винце, зехтин, ако няма олио - с таз смес трябва да поседят минимум 2 часа! След това панировка!
Ми това е! Наздраве!
Ми това е! Наздраве!
- katri
- разбира нещата
- Мнения: 790
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 4:05 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Колега, каква е идеята рибата да се замразява нечистена?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Идеята е като при океанския и морския промишлен риболов. Още съвсем прясната щука се слага на минус 18 градуса без да се чисти и тогава още в първия час всичко заедно с вътрешностите става на камък, без да се развиват болестотворни бактерии и гниене на вътрешностите. ПРИ ПОСЛЕДВАЛОТО СЛЕД ДЕСЕТ ДНИ РАЗМРАЗЯВАНЕ, неслучайно го пиша с главни - тургорът на клетките е тотално разбит и костите се вадят лесно, както и се снема кожата. Друг е въпросът, че месото става по-кашкаво и губи от вкусовите си качества, но това е мързеливата промишлена схема. По принцип уловената щука е най-вкусна прясна и до три кила.katri написа:Колега, каква е идеята рибата да се замразява нечистена?
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- ще става разбирач
- Мнения: 440
- Регистриран на: Пон Фев 28, 2005 11:49 am
- Местоположение: Varna
- Обратна връзка:
Re: РЕЦЕПТА ЗА ЩУКА
Как се получават обезкостени филета от щука има клипове в YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=k1pwb8NzoMI
http://www.youtube.com/watch?v=H3-GLr9bTXM
Oткакто живея в чужбина се промениха и разбиранията ми за приготвяне на пържена риба.Та рибата я пържим само филе без кости и се сервира обезателно със сос Тартар.
http://www.youtube.com/watch?v=k1pwb8NzoMI
http://www.youtube.com/watch?v=H3-GLr9bTXM
Oткакто живея в чужбина се промениха и разбиранията ми за приготвяне на пържена риба.Та рибата я пържим само филе без кости и се сервира обезателно със сос Тартар.