Има ли полза от старият рибар... ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

Van Helsing написа:ВИЕ всичките ще станете стари...и АЗ-
нещо против тогава накой да има нещо против вас...и мене...
Кофти ще бъде- затова нека СЕГА уважаваме белите коси на тези, които са нашата съвест...
бе може и да НЕ остареем :idea: колега-поразходи се малко по реките искьр и струма,да видиш,МЛАД рибар с парашут или тьрмьк дали има...всите са СТАРИ...друго не признават-аз не се заяждам-ясна ми е идеята на форума-и на мен ведньж един пич СТАР ми показа неколко вьзела и оттогава,близо 20 години само тях ползвам..аз без да сьм СТАР,на много хора мнго сьм показал(доколкото знам и мога),за друго говоря...
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Това , че човек е стар на години не значи , че знае всичко , народа го е казал : "... не питай старило , а патило !" Никога не е късно човек да научи нещо ново , особено сега когато почти във всеки дом има компютър , достатъчно е само да четеш и разбира се да превъзмогнеш собственото си "его" ( знаете че "дъртите" се пънат като магаре пред локва , когато трябва да признаят нещо различно от тяхното си ) и почти винаги ще си в час. Вярно е , дето казваш колега 5кила , че в устата им са все приказки за търмъци , винтери , кошове , чепарета и т. н. , но в това няма нищо лошо , просто са си приказки , сега вече ги няма ония ръце дето са хвърляли преди време . Но щом мятат парашути , явно "дядките"не са за подценяване .
Замислям се обаче , ако сравним старите бракониерски начини на "риболов" със сегашните ( токове , грипове , гръмове , парашути , те са най - безобидни , и др. такива ) , просто не знам кои са по - виновни !
Общо взето , май трябва да сме доволни , че все още има къде да си хвърляме въдиците , а колкото до търмъкчийте , мрежарите и "парашутистите", млади или стари , рано или късно ще си получат заслуженото !
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Старите рибари нямат Щеки за по 1200 лева, да си купят захранка за 30 лева на риболов и да пуснат рибата обратно после.
Не всички имат този стандарт- със пенсия от 120 лева- как да си модерен риболовец- ми не става.
Така, че вместо да им викаме "Натрапници такива" на пенсионерите- що не пробвате да им дадете от вашата стръв и захранка малко, че и от рибата накрая- все пак те ще се радват да си ги изпържат рибетата.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе кой говори за щеки :lol: в голема заблуда си-и аз неам щека...ама неам и паршут :lol: :lol: :lol: нещо не се разбираме тука-за различни неща говорим..и кво ми говорите за пенсии?проблема в дьржавата е,че един милион хора хранят още осем-ако не сьм прав-ЗАПОЛЮЙТЕ ме :lol: :lol: :lol: :idea:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Да се надяваме и ние като остареем да не се превърнем в такива досадници каквито са старите рибари , но не мога да си изкривя душата и ще кажа ,че съм видял и научил много от такива възрастни хора и съм си извадил много поуки не само за риболова.Малко или много трабва да изпитваме уважение към тях.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”