Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Алино - 19.01.2011 година
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Алино - 19.01.2011 година
Жоре,добър репортаж си спретнал,ама не ти завиждам.
На лед не се качвам.И както каза че почнал се чупи по краищата,
абе ще чакам морето да се стопли.
На лед не се качвам.И както каза че почнал се чупи по краищата,
абе ще чакам морето да се стопли.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- кандидат преподавател
Супер ! Голяма красота , пък и некое рибе се вижда - кво му трябва повече на човек !!!
Върл Shimano фен!
- G.Petkov
Киро,КИРО написа:...ама не ти завиждам.На лед не се качвам...абе ще чакам морето да се стопли.
А на лодките да не е по-сигурно, като чета подфорума "С лодка в морето", има някой много "екшън" репортажи.Ама не можеш без него, нали?
Докато леда, я го има месец, два, ако имаш "късмет" се понамокриш, щото после няма емоции, а при вас си е цяла година, възможности - много

- G.Petkov
На 22.01./събота/ пак там, че няма и къде. В устието, нивото спаднало с близа три метра само за месец. Видяхме се с Чируза и неговия колега, но с Краси избахме по-плитък участък.

Назад вече нямаше никой.

Това е Краси, направо е като рекламно лице на плуващи гащеризони/ този е за пръв път облечен!/, даже е в тон с цвета та сандъка
,

Тук в дъното на снимката е Чируза, размахал е ръце, вади нещо, така се правят килограми на Алино

Снимка на моите рибки няма, защото ме беше срам от броя и размера им. То половината отиде директно в дупките, а от плуващите в кофата, повечето са пак под леда.Тридесетина броя/ в кофата/.
Но денят беше чудесен, студен, мразовит, ама изпълнен с зимна красото, чистота и риболов на лед. Наслука!
Ето го Алино и снежно:

Назад вече нямаше никой.
Това е Краси, направо е като рекламно лице на плуващи гащеризони/ този е за пръв път облечен!/, даже е в тон с цвета та сандъка

Тук в дъното на снимката е Чируза, размахал е ръце, вади нещо, така се правят килограми на Алино
Снимка на моите рибки няма, защото ме беше срам от броя и размера им. То половината отиде директно в дупките, а от плуващите в кофата, повечето са пак под леда.Тридесетина броя/ в кофата/.
Но денят беше чудесен, студен, мразовит, ама изпълнен с зимна красото, чистота и риболов на лед. Наслука!
Ето го Алино и снежно:
- G.Petkov
Събота, 19 февруари, мрачен зимен ден с мъгла и ситен дъжд, ама ми се ходи на лед и хайде пак на Алино.
А там - стълпотворение, кръг от републиканското първенство на лед.

Имаше малко място към устието и си заех добре познатите дупки. Нивото е спаднало с повече от четири метра и се лови на 2 - 2.5 метра.

Послушах съвета на Чируза и си купих плуващ гащиризон, нямаше голям избор, но взех този - ето ме пременен.Жена ми пожела да не ми се случва да го използвам по плуващото предназначение
!

Това е колегата Иван, който ме снима, че пак бях сам, нямаше желаеши в лошото време.

Лових само на плувка, повечето рибки ги хванах с леко раздвижване на стръвта, с "подлъгване". Останах доволен от петчасовия риболов, около 60 рибки, имаше и кленчета, но ги върнах обратно / да не се ядосва Шнек /
.

ВНИМАНИЕ: В средата на язовира се появи голямата открита газова дупка - в нея водата сякаш ври от газ, състезателите я бяха маркирали, но ще има и още.Така, че много внимателно! Миналата година в края на сезона и от към устието имаше проблемни места с изтънял лед!
А там - стълпотворение, кръг от републиканското първенство на лед.
Имаше малко място към устието и си заех добре познатите дупки. Нивото е спаднало с повече от четири метра и се лови на 2 - 2.5 метра.
Послушах съвета на Чируза и си купих плуващ гащиризон, нямаше голям избор, но взех този - ето ме пременен.Жена ми пожела да не ми се случва да го използвам по плуващото предназначение

Това е колегата Иван, който ме снима, че пак бях сам, нямаше желаеши в лошото време.
Лових само на плувка, повечето рибки ги хванах с леко раздвижване на стръвта, с "подлъгване". Останах доволен от петчасовия риболов, около 60 рибки, имаше и кленчета, но ги върнах обратно / да не се ядосва Шнек /

ВНИМАНИЕ: В средата на язовира се появи голямата открита газова дупка - в нея водата сякаш ври от газ, състезателите я бяха маркирали, но ще има и още.Така, че много внимателно! Миналата година в края на сезона и от към устието имаше проблемни места с изтънял лед!
Последно промяна от G.Petkov на Нед Фев 20, 2011 3:00 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Ей,нямате спирачки
,пак чешете яко на леда,само гледам как вали и си точа ледобура,че май и при нас ще замръзне тези дни.
Пък ние като си нямаме лед чешем сулки и шарани.

Пък ние като си нямаме лед чешем сулки и шарани.

На къса плувка,в репея...
- koda33
- разбира нещата
G.Petkov честито колега за гащеризона със здраве да си го ползваш )))) и много добре си се представил ))) ,аз пък тая седмица ще пропусна ((((
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- новобранец
а колега колко е леда в момента и от къде се влиза от стандартното място ли 

- G.Petkov
Леда е над 40 см и затова е толкова шокиращо да видиш в него 6 кв.м дупка с незамръзнала вода.dankedanke написа:а колега колко е леда в момента и от къде се влиза от стандартното място ли
Влизането е обичайното.
-
- новобранец
мерси много за инфото 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честито Жоро, със здраве за си го носиш костюма и само от дъждовна вода да те спасява
Днес и аз бях на Алино, сам, пак същите риби и същите места. Сам, сам, ама всъщност там бяха Чапи и Изабела, Боци и брат му и други познати физиономии
Събота бяхме на Широка поляна и днес едва към 10 стигнах на леда. До към 3 часа хванах 99 риби и се прибрах да почивам.
Оставих Джони да пази от бракониери

Днес и аз бях на Алино, сам, пак същите риби и същите места. Сам, сам, ама всъщност там бяха Чапи и Изабела, Боци и брат му и други познати физиономии

Събота бяхме на Широка поляна и днес едва към 10 стигнах на леда. До към 3 часа хванах 99 риби и се прибрах да почивам.
Оставих Джони да пази от бракониери
- Прикачени файлове
-
- P1090687.JPG (2.32 MiB) Преглеждано 793 пъти
-
- P1090685.JPG (1.98 MiB) Преглеждано 793 пъти
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- G.Petkov
Ами сподели за там, да се разнообразим малкоchirusa_bg написа:...Събота бяхме на Широка поляна ...

Щото - то и дупките познати и рибите -също. Раздуй за Широка поляна!
-
- ще става разбирач
Хубави истории,хубави снимки но най-ме кефи новата ти придобивка.
Честито и да си я ползваш с здраве,а и да ми се връща
Честито и да си я ползваш с здраве,а и да ми се връща

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
- G.Petkov
Поста на Етикета ме подсети да споделя подробности за купуването на плуващ костюм.
Първо да ви се връща придобивката и на вас
!
Пробвах поне 5-6 костюма, на различни производители. Имаше само един от две части/какъвто аз търсех/ на ДАМ, но беше като рицарска броня/ почти толкова и тежеше/ и се отказах.Същия проблем имаше и с доста от другите костюми, с един на РЕN даже не можах да клекна, не да седна.Моят приятел Краси Францов си купи такъв и му преправи крачолите. Най- подходящ бе един норвежки гащиризон при Лоди, но беше толкова голям размер, че нямаше как да го купя, макар и най-скъп. А е мек, удобен, с вътрешни отвори с цип за проветвяване при интензивно движение. Кото цяло голям избор нямаше, нямаше и доставки, въпреки че в три магазина оставих координати и заявка, че търся определен модел.А търсих близо три месеца!
Накрая купих гащеризон, финландска марка, китайско производство от Ивайло Христов,който ми се стори достатъчно мек, клякам и сядам без затруднения. Обличал съм го само веднъж.
Така, че действайте, сега в края на сезона може да договорите и промо цени!
Първо да ви се връща придобивката и на вас

Пробвах поне 5-6 костюма, на различни производители. Имаше само един от две части/какъвто аз търсех/ на ДАМ, но беше като рицарска броня/ почти толкова и тежеше/ и се отказах.Същия проблем имаше и с доста от другите костюми, с един на РЕN даже не можах да клекна, не да седна.Моят приятел Краси Францов си купи такъв и му преправи крачолите. Най- подходящ бе един норвежки гащиризон при Лоди, но беше толкова голям размер, че нямаше как да го купя, макар и най-скъп. А е мек, удобен, с вътрешни отвори с цип за проветвяване при интензивно движение. Кото цяло голям избор нямаше, нямаше и доставки, въпреки че в три магазина оставих координати и заявка, че търся определен модел.А търсих близо три месеца!
Накрая купих гащеризон, финландска марка, китайско производство от Ивайло Христов,който ми се стори достатъчно мек, клякам и сядам без затруднения. Обличал съм го само веднъж.
Така, че действайте, сега в края на сезона може да договорите и промо цени!
-
- научил се да хвърля
Поздравление за "огромните Костури"
Явно калибара на бългаския костур от 15 см ше падне на 8!

Явно калибара на бългаския костур от 15 см ше падне на 8!
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."