Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

кой с какъв прът е за чепаре
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- zarganski
- ще става разбирач
Re: кой с какъв прът е за чепаре
Прочетох темата от началото.... много интересно беше почнало да става, добре че все свестни момчета, не си изтървахте нервите
Баси една пръчка 'кви работи прави
Напоследък за чепарене от брега започнах да ползвам една от шаранджийките, отначало за проба само и взе, че ми хареса. Ама ми се свиди скъпото, по скалитее... Несравнимо е обаче, да гледаш 40-50 грама олово, как изчезва към хоризонта... Иначе имам един туистер на Трабуко - 4 метра, до 100 грама - ама като се натоварят и 10-те куки, малко мекичък ми идва
или пък много взискателен съм станал. За лодка - 2,70 едно Трабуко пак, старо ама вярно, ама щото аз съм къс ли и на мен малко длъжко ми идва, като на Мънцони...аре ся 10-20 см няма да се оплаквам....
П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиец
сама лови и излизам ек-ек с който иска

Баси една пръчка 'кви работи прави

Напоследък за чепарене от брега започнах да ползвам една от шаранджийките, отначало за проба само и взе, че ми хареса. Ама ми се свиди скъпото, по скалитее... Несравнимо е обаче, да гледаш 40-50 грама олово, как изчезва към хоризонта... Иначе имам един туистер на Трабуко - 4 метра, до 100 грама - ама като се натоварят и 10-те куки, малко мекичък ми идва

П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиец

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
не пали огън в гората че току виж пак пламнала,почти всеки ще каже че и той има такава пръчка и става една(айде да не си мерим пишкитетук)zarganski написа: П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиецсама лови и излизам ек-ек с който иска
![]()
![]()
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- tiktak
- ще става разбирач
Чакайте аз да ви кажа, щото като мойта пръчка никой няма. Хенд мейд, от известния род билдър Тик Так. Дет се вика маде бай Тик Так. За основа е изполвана чешка телескопична пръчка от 80-те години. През последните две години, след няколко случая на грубо насилие, пръчката претърпя няколко ъпгрейда, и в резултат от оригинала останаха само две колена. Резултата е следния - почти изцяло карбонова пръчка, с неизвестна акция, полупараболичен строй и дължина 2.98 м. При тестовете за здравина със закачка спрях лодка с четири коня двигател. 

- ivalpetkov
- разбира нещата
Ееххаа ...не знаех,че имало и такива пръчки дето Римохитчо казва..за от лодка и влакното някакси минава вътре в пръчката ако правилно съм разбрал
стана ми доста интересно - е научих нещичко интересно.Интересни идеи за пръчки за чепаре има тук.Браво
И това за горно монтирана макарка ми е странно
Някои даже сами си изработват прътите за чепаре-ами щом това покрива оптимално вкуса им за пръчка защо не.Само още дето някой не е написал, че и гол директен телескоп не е приспособил с водачи за целта...много сте готини
Ей това май е хубавичко - http://zona.bg/bg/19727/%D0%A1%D0%BF%D0 ... 04.50M.htm

- zarganski
- ще става разбирач
dobria1 написа:не пали огън в гората че току виж пак пламнала,почти всеки ще каже че и той има такава пръчка и става една(айде да не си мерим пишкитетук)zarganski написа: П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиецсама лови и излизам ек-ек с който иска
![]()
![]()

Кое те кара да мисли, че е хубаво??ivalpetkov написа:Ееххаа ...не знаех,че имало и такива пръчки дето Римохитчо казва..за от лодка и влакното някакси минава вътре в пръчката ако правилно съм разбралстана ми доста интересно - е научих нещичко интересно.Интересни идеи за пръчки за чепаре има тук.Браво
И това за горно монтирана макарка ми е странно
Някои даже сами си изработват прътите за чепаре-ами щом това покрива оптимално вкуса им за пръчка защо не.Само още дето някой не е написал, че и гол директен телескоп не е приспособил с водачи за целта...много сте готини
Ей това май е хубавичко - http://zona.bg/bg/19727/%D0%A1%D0%BF%D0 ... 04.50M.htm
Акцията е малка, не съм го разпъвал, ама ми прилича на сопол, за чепаре не става

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
А ве , кво стана с облога ? Ще се надфъргате ли ? Мога да бъда секундант.....
И все пак залагам на Таралежа (пия от червеното , дето го продаваш под тезгяха)

-
- новобранец
Здарвейте миналата година стартирах с морския риболов основно се запалих по чепаруването
но незнаех почти нищо на тази тема,оборуджах се като всеки новак с по обикновенна сопа и макара.След това си зех малко по хубава сопа 4.20 с акциа 40 80 мичъл премиум бомб.2
но се оказа много мек за тая работа.Сега се двоумя м/у глоуб тъндър и граун горила понеже не разполагам с кой знае колко средства.
пп-само като мнение;мисля че за чепаруване от брега са най-подходящи спининговите сопи 3.60 до 4.20 но за мен за сега са скъпички.
но незнаех почти нищо на тази тема,оборуджах се като всеки новак с по обикновенна сопа и макара.След това си зех малко по хубава сопа 4.20 с акциа 40 80 мичъл премиум бомб.2
но се оказа много мек за тая работа.Сега се двоумя м/у глоуб тъндър и граун горила понеже не разполагам с кой знае колко средства.
пп-само като мнение;мисля че за чепаруване от брега са най-подходящи спининговите сопи 3.60 до 4.20 но за мен за сега са скъпички.
- ivalpetkov
- разбира нещата
чакай,чакай....40-80 на мичел ти е мек?
глоб тъндъра дето го харесваш го взех скоро 40-80 е акцията....още не е пробван
едновременно пишеш за горилата - ами обърни внимания на акцията и 10-40...не става според мен
или пък говориш за горилата с акция 100....ако е тя добре 

-
- новобранец
има модел на горила 4м до 100 грама
за него става въпрос
за него става въпрос
-
- новобранец
мичълчето е добро но интересното е ,че неможе да изхвърли добре дълъг повод като чепаре
инъче бомбардата лети много доволно а и сопата е китаиска и според мен акцията е грешна но за 50лв толкоава а и нямах опит тогава,но не съйалявам че я имам
инъче бомбардата лети много доволно а и сопата е китаиска и според мен акцията е грешна но за 50лв толкоава а и нямах опит тогава,но не съйалявам че я имам
- ivalpetkov
- разбира нещата
да не би причината да е в друго -макара ,дебелина и вид на влакното и друго...има различни причини за не добра дистанция - не е само до прът и акция...
-
- новобранец
не просто сопата е специално за бомбарда
работя с 0.20 монофилно и при чипаруване и с бомбарда
бомбарди 30 35 гр
олово 35гр
разликата в дестинациите е 20 30 метра
това е
сопата не бе подходяща за чипаре
работя с 0.20 монофилно и при чипаруване и с бомбарда
бомбарди 30 35 гр
олово 35гр
разликата в дестинациите е 20 30 метра
това е
сопата не бе подходяща за чипаре
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Пичове,не се заблуждавайте,че акция до 60 гр. е удачна за чепаруване от брега!!
Ако няма риба е супер,да! За това не споря. За по 2-3 рибки е страхотно!!
Обаче,ако някога напълните чепарето ще разберете за какво говоря!
..ще хващате по 10,ще вадите по 3-4,макс.!

AC/DC
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
..ама е уникално,нали??salmo написа:А ве , кво стана с облога ? Ще се надфъргате ли ? Мога да бъда секундант.....![]()
"Терра тангра" е избата!

AC/DC
Колегата е прав до една степен,защото много зависи от къде ловиш,ако ловиш от отвесна скала нямаш проблеми,обаче ако пред теб имаш два метра тетраподи или скала, 4 метра прът с малка акция и 10 сафрида се превръща в 2 метра прътТАРАЛЕЖ написа:Пичове,не се заблуждавайте,че акция до 60 гр. е удачна за чепаруване от брега!!

Зарганолог